Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Távozik az igazgató

A Magyar Államkincstár regionális szervezetének megszűnésével, a megyei szervezet megalakulásával egy időben távozik az eddigi igazgató, Lacó Bálint.
Negyven év közigazgatásban eltöltött év áll mögötte: a megye közigazgatásában két évtizedet, majd a Magyar Államkincstárnál – a jogelőd szervezeteket is beleértve – további két évtizedet első számú vezetőként tevékenykedett.

„Tulajdonképpen mindegyik munkahelyemre büszke vagyok, de talán a Magyar Államkincstárra azért is, mert nemzeti és a mindenkori állami érdekeket befolyástól mentesen szolgálta – mondta az igazgató. – Sok minden történt a negyven év alatt a helyi közigazgatásban, sokat segített a hivatal abban, hogy magam is fejlődjek, mögöttem állt, amikor az önkormányzatokat az új ismeretek elsajátításában segíteni, de akkor is, amikor az állami támogatások felhasználását ellenőrizni kellett.

Nyugodtan mondhatom, hogy megyénkben az elmúlt húsz évben sem volt olyan önkormányzat, amely tudatosan szabálytalan gazdálkodást folytatott volna. Természetesen a kiadások növekedése és támogatások csökkenése komoly erőpróbát jelent minden költségvetési gazdálkodó számára. Megnyugtató az is, hogy szakmai feladatainkat olyan színvonalon végeztük, amely az igénybevevők számára biztos és a lehetőségekhez képest pontos teljesítést jelentettek.

Lehet, hogy most is van olyan önkormányzat, költségvetési intézmény vagy polgár, akinek egyéni érdeke sérült, de nyugodtan mondhatom, hogy minden esetben a jogszabályok által nyújtott lehetőségeket maximálisan kihasználva az ügyfél érdekében cselekedtünk. Továbbra is olyan hivatali vezetés és szervezet folytatja és látja el a Magyar Államkincstár feladatait, amely az igen széles ügyfélkör és az állam érdekében cselekszik."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új igazgató még több feladattal

Az adóhivatal és a pénzügyőrség egybeolvadásával megszűnt a megyében a győri vám- és pénzügyőri… Tovább olvasom