Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Tavaszra járható lesz az aluljáró

Március végétől már használatba vehetik a gyalogosok és a kerékpárosok a győri Nádor aluljárót.

A győri Nádor aluljáró projekt átadási határideje jövő év június vége, és bár az építők úgymond előbbre járnak, nem ígérnek korábbi időpontot. Időközben ugyanis olyan – szerencsés – módon alakult a helyzet, hogy az aluljáróhoz kapcsolódó útterveket módosítani kell. Magyarán több készülhet el, mint ami az eredeti elképzelésekben szerepelt. Erről azonban konkrétan a jövő év elején lehet valamit mondani.

Bella Tamástól, az aluljáróprojekt generálkivitelezője, a Strabag rt. területi igazgatójától sokakat érdeklő hírt kaptunk. Az építők szerint az aluljárót jövő év március végén a gyalogosok és kerékpárosok birtokba vehetik, addigra ugyanis minden olyan feltétel adott lesz, hogy közlekedésüket semmi se veszélyeztesse. Az aluljáróban emelt szinten vezet a gyalogos- és kerékpárosút, s a kipufogógázoktól még külön plexifal is védi őket.

Magában az aluljáróban egyébként éppen tegnap zárták el az utolsó „kutat" is, ami a talajvíz elvezetésére szolgált, s ettől kezdve a létesítmény mint egy hajó, „vízre kerül", a speciális szerkezetet talajvíz veheti körül. Az aluljáróban még a szegélyeken, korlátokon dolgoznak, de az északi oldalon, a Szent István út felől már csak a jövő év elejétől lehetnek forgalomkorlátozással is járó munkák.

A projekthez, mint többször írtuk, út- és közműépítési munkák is szép számmal csatlakoznak. Várhatóan jövő hét csütörtöktől már körforgalmú közlekedés lesz a Mester–Tihanyi út csomópontjában. Elkészülnek a szükséges járdák, hogy a gyalogosközlekedés akkor is biztonságos legyen, ha egy esetleges zord időjárás miatt az építők januárban nem tudnának dolgozni. A vízvezetékcserék és az út helyreállítása a Szigethy Attila út környékén befejeződnek, jelenleg a vezetékeket öblítik. Az építők nem szeretnének „rendetlenséget" hagyni maguk mögött télre. Az Égáz a Tihanyi úton folyamatosan dolgozik (itt a gázvezeték-hálózat teljes cseréjét végzik).

A Nádor aluljáró projekthez tartozik, hogy a környék épületeinek ablakcseréjén még a héten dolgoznak (a kamarai székház melletti épületen), de ez a munka majd csak jövőre folytatódik az időjárás függvényében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint lecsap a kalapács

Míg a fővárosban az árveréseken milliós tételek forognak, Győrben csak ritkán szerveznek aukciót és a következőn is csak egy olyan alkotás van, amelynek kikiáltási ára „hatnullás”. Ám így is értéküket őrző, szemet gyönyörködtető művek kerülnek kalapács alá. Győrben inkább csak szenvedélyből rendez egy kereskedő aukciót, állítrják a kereskedők. Tovább olvasom