Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Tápszentmiklós: A faanyag mellett a cserépre is van ígéret

Tápszentmiklós - Tápszentmiklós polgármestere levélben kereste meg az egyik tetőcserépgyártó cég vezérigazgatóját és kérte segítségét egy, a településen életveszélyessé vált lakás újjáépítéséhez.
Kovács József polgármester a Tondach vezetőjéhez írt segítségkérő levelére még aznap megérkezett Kató Aladár vezérigazgató válasza, miszerint van remény arra, hogy a falu közepén lévő, ma még életveszélyes lakás újra biztonságot ad a beteg kisfiút nevelő szülőknek.
– Az sem mellékes szempont, hogy a szomszéd óvoda udvarában is biztonságosan játszhatnak az óvodások – mondta el lapunk megkeresésére a polgármester, aki megerősítette: a példa bizonyíthatja, hogy anyagi segítség nélkül is lehet egy célhoz segítő kezet nyújtani. Az önkormányzat ezt tette. Bízunk abban, hogy a Vill-Korr jóvoltából faanyag is lesz és ígéret van arra is, hogy Pádár László és brigádja elvégzi a munkát.


Fotó: Bertleff András
Fotó: Bertleff András


Több olvasónk is segített: A Tondachtól cserép érkezik, több olvasónk pedig a Segítőház Alapítvány Raiffeisen Banknál nyitott, „Attila" megjelöléssel ellátott 12096705-00174855-00800004-es számú alszámlaszámra juttattak el kisebb-nagyobb összeget a bajba jutott családnak.

Olvasóink írták

 • 4. Kedves Kovács József Úr! 2008. június 29. 17:07
  „Valószínűleg ugyanezt tenném én is, a hozzászólásomat hirtelen felindulásból írtam.
  Mélységesen felháborító az ilyen családok hozzáállása.
  A képviselőtestületet szinte "zsarolják" azzal, hogy a nyilvánossághoz fordulnak.
  Ha nem adnak, lelketlenek, ha adnak, igazságtalanok a többi tisztességes falubelivel szemben.
  Gondolom Tápszentmiklóson másoknak is kellett már tetőt cserélni, és érdekes módon maguk oldották meg, ha az önkormányzat pénzt adna ennek a családnak, az az ő arculcsapásuk lenne.
  Ön egyébként nagyon diplomatikusan próbálja a helyzetet megoldani azzal, hogy segítséget szerez.
  Gratulálok, és további sikereket kívánok a munkájához.
  (Azért a monokiak népszavazási kezdeményezését aláírjuk ugye?):)”
 • 3. polgármester 2008. június 29. 15:06
  „Kedves Ismeretlen!
  Igen én is tudom! Csakhogy nekem nem ezek alapján kell döntenem. és sajnos ez az épület az óvoda szomszédságában van, nap mint nap veszélyeztetve az udvaron játszadozó kicsiket. Egytértek Önnel, nekem is az a véleményem, hogy ezt a kisgyermeket most felhasznállják céljaik elérésehez. Arról is tudomásom van, hogy az Attila a buszon kijelentette, hogy "ha azt akarják, hogy ne potyogjon le a cserép az óvoda udvarára, majd megcsinállják". Mit tenne Ön az én helyembe?”
 • 2. Kedves Kovács József Úr! 2008. június 29. 08:26
  „Ugye Ön is tudja, hogy ez a család valójában semmilyen segítséget sem érdemel?
  Ez az "úriember" többszöri felszólításra sem volt hajlandó megigazítani a házán egy cserepet sem.
  Amikor utólag megkapták a családi pótlékot, mobiltelefont és plazmatévét vásároltak.
  Ha valami kell az ilyen családoknak, telesírják a sajtót, és mindig előkerül egy beteg családtag is.
  Évekig mit tettek a saját érdekükbe?...”
 • 1. polgármester 2008. június 28. 06:48
  „A TONDACH nem csak ígért, a lehető leggyorsabban intézkedett is. A Vezérigazgató Úr pozitív döntése után a cég ügyvezető asszisztense Király Ildikó, ás a szállítási vezető Csorba Gáborné sem tologatta a papírokat az asztalon, hanem átérezve a nagy bajt, azonnal tették dolgukat. Aki ezzel az üggyel foglalkozott ennél az óriáscégnél, mind csillagos ötöst érdemelnek. A szállítást is megszervezték és ezt a költségeket is átvállalta a TONDACH. Péntekre ígérték a kiszállítást, délben meg is érkezett az adomány. Persze ezzel még nincs elhárulva az életveszély, a család továbbra is a romos, düledező lakásban él. Amíg nem érkeznek meg a további segítségek, az itt lévő cserép nem sokat ér. Bízunk abban, hogy a jövő hét elején már tudunk intézkedni a faszerkezet anyagának ügyében is, és talán a hét végén jöhetnek a munkát elvégző Pádár Lászlóék. Addig meg imátkozunk, nehogy baj legyen....
  A tápszentmiklósi önkormányzat nevében és a család nevében is megköszönöm az eddigi felajánlásokat, biztos vagyok abban, hogy a felajánlók segítsége a beteg kisgyerek további életkörülményeinek javulását eredményezi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre felújíthatják a 81-es főutat

Győr-Moson-Sopron - Több mint két és fél milliárd forintért újíthatják fel a 81-es főút 22… Tovább olvasom