Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Tanuló bérlet: milyen igazolással utazhatsz a buszon?

Tanuló bérlet csak diákigazolvánnyal és igazolással váltható
Diákigazolványt helyettesítő igazolás

A Kisalföld Volán tájékoztatása szerint az érvényben lévő díjszabás szerint Tanuló Bérlet váltására jogosult az a személy, aki érvényes diákigazolvánnyal, vagy annak hiányában - csak és kizárólag - a mellékelt formanyomtatvánnyal, 'Igazolás'-al rendelkezik.

A mellékelt formátumú 'Igazolás'-t az oktatási intézmény állítja ki. Más formátumú 'Igazolás'-t a hallgatói jogviszony igazolására a törvényi szabályozás értelmében nem fogadhat el a társaság.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Freehill 2012. szeptember 05. 19:38
  „Demalgon: biztos működhetne a Volán jobban (ahogy minden cég!), de ez azért kicsit erős, hogy néhány mondattal közel 2000 ember munkáját minősíted le! A Volán-dolgozóknak nehéz körülmények között kell helytállniuk, ennek ellenére a legtöbben lelkiismeretesen, a legjobb szándékkal dolgoznak az utasokért. Sajnos ezért a legritkább esetben kapnak elismerést, a gyakran rajtuk kívül álló problémák miatt csak azzal az irracionális gyűlölettel szembesülnek, amely a te hozzászólásodból is süt! Emiatt aztán nem csoda, ha sokan el is vesztik a lelkesedésüket...
  Amúgy *konkrétan* miért ennyire lesújtó a véleményed? Én naponta buszozom, néha valóban előfordulnak kisebb kellemetlenségek, de általánosságban egyszerűen nem igaz, hogy ennyire sötét lenne a helyzet!
  A szoftverek árával kapcsolatos véleményeddel egyetértek, de azok esetében egészen más a költségek és a bevételek aránya! A közösségi közlekedésben így is hiányos a finanszírozás, ha még többen bliccelnek, előbb-utóbb tényleg le fognak állni a buszok! És akkor lehet majd érvelgetni, hogy ki miért nem fizetett...”
 • 25. Demalgon 2012. szeptember 04. 22:59
  „A vonat jó, de sokszor körülményesebb eljutni vele a célállomásra, mint busszal. Főleg árban. Jó példa: Sopron-Keszthely: busszal 3 óra, teljes áron 2 560 Ft, vonattal meg jó esetben 4 óra (1 vonat van egyedül, amivel 1 átszállással 3 óra alatt jutsz le) 3 910 Ft.”
 • 24. Demalgon 2012. szeptember 04. 22:57
  „Freehill igaz lenne akkor a teóriád, ha normális módon működne a volán. Alapból szar úgy ahogy van, és a dolgozók meg a vezetők tesznek nagy ívben az utasokra, monopol helyzetükből fakadóan úgy gondolják, hogy bármit megtehetnek. Aminek a színvonala amúgy is csapnivaló, azon mit lehet elrontani? Amikor minimális a bliccelés (főleg úgy, hogy bizonyos esetekből ők maguk se tudják központ irodában eldönteni, hogy mi szabályos és mi nem), akkor is romlik a minőség, ha magas, akkor is. Szóval itt nem függ össze azzal, amit állítasz.

  Intő példa: az illegális szoftverhasználat. Ennek kialakulását az tette szükségessé, hogy a szoftverek, de a zenék többségében is olyan elérhetetlen, sokszor minőséggel szemben irreálisan magasabb áron történik az értékesítés, amellyel a háztartások zöme nem juthatna informatikai eszközökhöz, ergo valamilyen szinten részben vagy egészben ki vannak ebből zárva. Így pár személytől elindulva világméretűvé nőtte ki magát, pusztán erre az egy alapproblémára koncentrálva eredetileg. A volán is ugyanilyen kaliber, csak kisebb mértékben.”
 • 23. Mankapunka 2012. szeptember 04. 16:39
  „Más már gyorsabb volt.”
 • 22. papi00 2012. szeptember 04. 15:29
  „Mezike! Gondolod magamtól nem jövök rá, hogy ami nincs azt nem lehet olcsóbbá sem tenni? Csupán azért írtam oda, hogy nekem alapból csak a drágább szolgáltatás marad, ha nem volt elég érthető. s ezt a kormányunknak köszönhetjük.”
 • 21. Mezike 2012. szeptember 04. 12:09
  „papi00, ahol nincs vonat, ott nem lesz olcsóbb...”
 • 20. Freehill 2012. szeptember 04. 12:02
  „miracle: én nem mondtam, hogy jó ez a megoldás, csak azt, hogy mivel az a közmegállapodás, ezt kell betartania mindenkinek.

  Demalgon: ez nagyon veszélyes hozzáállás, amely további hatalmas károkat okoz a közösségi közlekedésnek! Minden ember eldöntheti, hogy adott árak és szolgáltatási színvonal mellett igénybe vesz -e egy szolgáltatást. Ha igen, akkor be kell tartania a szabályokat. Ha nem, akkor ne vegye igénybe a szolgáltatást. De az nem megy, hogy nem fizet érte, fikázza ahol csak tudja, de azért használja! Akkor ne tessék használni, ha annyira rossz! Minél kevesebben fizetnek, annál jobban fog csökkenni a színvonal, erre nem gondolnak a bliccelők?”
 • 19. 290571 2012. szeptember 04. 10:21
  „18. ildancs20 2012.09.04. 09:52

  Köszönöm a válaszod!”
 • 18. ildancs20 2012. szeptember 04. 09:52
  „290571-nek
  Minden matrica amit adnak október végéig érvényes! Főiskolán félévente kapsz majd, de a nyári időszakra szóló akkor okt.végéig jó!
  Amúgy nem nézi az ellenőr h hány éves vagy épp sulit vált-e! Ez amúgy mindegy is! Októberig egyébként sem tud a főiskolán iskolalátogatásit kérni és ezt nyugodj meg a Volán is tudja!!!!!!!!!!”
 • 17. 290571 2012. szeptember 04. 07:59
  „7. Mankapunka 2012.09.03. 16:06

  Abban az esetben is jó a tavalyi évfolyam matricája, ha az idén már nem középiskolába megy a gyerek, hanem az egyetemre? (természetesen Győrben)”
 • 16. papi00 2012. szeptember 03. 23:30
  „Demalgon! Az árat a kormány határozza meg a távolsági vonalakon. Ezt már az újság cikkek lehozták rég. A vasút most olcsóbb lesz. Nálunk speciel nincs vasút vonal. Amúgy nincs érdekeltségem a volánnál mielőtt támadnátok. Én is keményen fizetek a bérletért nem is keveset, hogy bejussak a munkahelyemre, plusz a helyi járatra is, de legalább van munkahelyem. Amúgy menj be pl.egy boltba s nézd meg a fiatal kirakat bábú eladót hogy beszél veled. szinte mindenhol találni arrogáns embereket nem csak itt. tele a hócipője mindenkinek ezért marjuk egymást!!!!”
 • 15. RábaViktor 2012. szeptember 03. 21:33
  „A lányomnak így is tele van a táskája. Hát most egy papírral több lesz. ( Csak legyen ideje megkeresni amikor kell.)”
 • 14. Demalgon 2012. szeptember 03. 21:21
  „Erre csak annyit mondok, hogy amíg a társaság messze nincs helyén ár-érték arányban, addig joga sincs a bliccelőket csesztetni. Egy ok miatt:
  a szolgáltatás nem ér annyit, amennyit kérnek érte (arrogánsak a sofőrök, késnek, pontatlanok, nem állnak meg a megállóban, csak utólag visszatolatnak, stb.stb. nem beszélve a paraszt ellenőrökről)”
 • 13. miracle 2012. szeptember 03. 20:57
  „Freehill
  Csak szólok, hogy hiába nem egyedi nyomtatvány, bárki word-del elő tudja állítani a sablonnyomtatványt is (pláne most, hogy már láttuk), az intézményvezetőhöz odanyom egy macskakaparást, a pecsét helyére egy dekoratív akármit, sorszámnak meg szintén bármit. Gondolom a buszvezetők és a kalauzok nem telefonálnak minden igazolás felmutatása esetén valahova, hogy ugyan már nézzék meg kihez tartozik a sorszám.
  Szóval ez sem ér semmit.
  Egyébként is rohadtul felesleges a fele mező, mert a sofőrt piszkosul nem érdekli, hogy esti vagy levelező, meg hogy miért is kellett az igazolás. Az egész nyomtatványból a sorszám érne valamit, ha lenne mivel összevetni és ha lenne, aki összeveti. Onnantól kezdve az ÖSSZES többi mező hülyeség és felesleges.
  PL. 2000-es sorszámú felmutatója Pistike, aki jogosult, ha fel tudja mutatni a személyit amiben ez és ez kell szerepeljen. Pont. Sőt tovább megyek, ha már idáig eljutunk a sorszám helyett Pistike személyijének sorszámát (ezzel Pistikét) elég lenne lecsekkolni, még ilyen igazolás sem kell.”
 • 12. papi00 2012. szeptember 03. 19:08
  „gte325! Felvilágosítalak, hogy ezt a formanyomtatványt államilag írták elő, ott fent az okosok. Fáradj be Volánhoz, s csak kérdezz rá. Amúgy ezt a nyereségérdekeltségű céget szavaiddal élve., éppen most akarja az állam a vasút javára büntetni. Nem olvastad tán itt? Fáradj fel magasabb körökbe s a törvényhozókat csesztesd, ha már keresed a bűnbakot.”
 • 11. Freehill 2012. szeptember 03. 19:06
  „gte325: aki nem (vagy csak részben) fizeti ki a szolgáltatást, és nem tudja szabályosan igazolni, hogy jogosult is erre, az NEM ügyfél, itt kezdődik a dolog... Tudom, hogy ez elsőre durván hangzik, de gondolj bele kicsit. Ha a boltban két kiló cukrot veszel magadhoz, de csak egyet fizetsz ki, akkor rendőrt hívnak rád, még ha a miniszterelnök által aláírt papírod is van arról, hogy te fél áron vásárolhatsz (honnan tudják az eladók, hogy igazi a papírod, ha valami egyedi formátuma van, amit még életükben nem láttak?). Ilyen esetben a világ összes országában az összes nyereségérdekelt szolgáltató (és annak az összes vetélytársa is) bliccelőnek fog tekinteni, nem pedig értékes ügyfélnek!”
 • 10. gte325 2012. szeptember 03. 18:28
  „4. Irwine 2012.09.03. 13:56 , ki hallott még olyat, hogy egy nyereségérdekeltségű szolgáltató "megbünteti" az ügyfelét?!
  esetleg az ügyfél (ez esetben az utas) büntetheti a szolgáltatót azzal, hogy ezentúl a fvetélytárs szolgáltatását veszi igénybe. Ebben a kifordított országban valami nagyon el van cseszve...”
 • 9. dorian.gray 2012. szeptember 03. 17:57
  „Az igaz, hogy aki már felsőbb éves, és ugyanoda jár egyetemre, annak ez nem probléma, azonban azok a gólyák, akik eddig más városban jártak középiskolába, nem vehetnek addig bérletet :S”
 • 8. veilchen 2012. szeptember 03. 16:39
  „És mi a helyzet a GYSEV-nél ugyanebben a kérdésben? Lehet róla tudni valamit, hogy oda milyen igazolás jó új diákigazolvány hiányában?”
 • 7. Mankapunka 2012. szeptember 03. 16:06
  „18 év alatt nem kell az érvényesítő matrica a kártyára.

  Október 31-ig jó a tavalyi évfolyam matricája,aki már betöltötte a 18-at.

  Magyarisztán pedig mindig is papírország volt. Papír papír hátán.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csángóföldön járt az Arrabona Városvédő Egyesület - fotók

Az Arrabona Városvédő Egyesület idén is látogatást tett a moldvai csángóknál. A Moldvai Csángó… Tovább olvasom