Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Táncvarázs - fotókiállítás a PSMH-ban

Megnyílt a győri Petőfi Sándor Művelődési Házban Németh Mihály Táncvarázs című fotókiállítása (Győr, Árpád u. 44.).
A kiállítást megnyitotta Szabó Béla EFIAP fotóművész. Az alkotó a 20-as évek közepén kezdett el rendszeresen foglalkozni fotózással. A kezdeti időszakban sok más kollegájához hasonlóan ő is főként családi fényképeket készített Exa 2B-vel. Utazásai során mindig lenyűgözték a szép épületek, amelyek országonként, tájegységenként változnak és annyi mindent elárulnak a benne élő emberek kulturájáról, szokásairól.

Hosszú éveken át épületeket fotózott, majd csak később következett a gyönyörű természet fényképezése, amivel még ma is szívesen foglalkozik. 1980-ban lett tagja a győri Fotóklub Egyesületnek, de három év után változás történt munkahelyén. Két évtizedes győri munkahely után úgy hozta a sors, egy budapesti céghez hívták dolgozni, ami azzal járt, hogy hetente két-három alkalommal is a fővárosba kellett utaznia.

Ebből fakadóan a Fotóklub látogatása szünetelt közel két évtizedig, de ha tehette a fényképezőgép mindig a kezébe került. 2006-tól, nyugdíjazása óta ismét tagja a győri Fotóklub Egyesületnek. Előtte egy évvel állt át a digitális fotózásra. A klub lehetőségei során fedezte fel magának táncfotózás szépségét, amely komoly kihívás a fotósnak, a technikának egyaránt. Ma a táncfotózás, a mozdulat élményének rögzítése a legkedvesebb témája, amelyből egy kollekciót mutatott be kedves fotós kollégáinak, a nagyérdemű érdeklődőknek.

A kiállítás megtekinthető június 10-ig, hétfőtől péntekig 8–20 óra között.

Fotók: Szük Ödön

Olvasóink írták

  • 1. susu77 2011. május 24. 22:46
    „Ismételten jelzem: PSVMK már jóideje nincs. A helyes rövidítés: PSMH”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaló volt, nem amerikai üzletember: útlevéllel engedte csak be az ügyfeleket a házába

A Győri Ítélőtábla jogerősen négy év börtönbüntetésre és 150 millió forint vagyonelkobzásra ítélt egy szárligeti férfit, aki dollárhitelt ígért ügyfeleinek, s ezzel összesen 160 millió forintot csalt ki áldozataitól. Tovább olvasom