Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Takács Krisztián: `az IMF áll az önkormányzati átalakítás hátterében´

"A szerdán elfogadott szándéknyilatkozat az első lépése annak a folyamatnak, melynek végén az önkormányzati vagyon privatizálása áll" - írta Takács Krisztián, a Jobbik megyei képviselője.

"Az elmúlt 20 évben mindannyian tanúi lehettünk a nemzeti vagyon elrablásának. Az elmúlt 20 év kormányai szolgalelkűen hajtották végre a nemzetközi pénzpiacok urainak parancsát: Magyarország privatizálását.

Megdöbbenve értesültünk róla, hogy az Orbán kormány az IMF-től kér szakmai tanácsot az önkormányzati rendszer átalakításához.

Az önkormányzati vagyon a helyben élő közösségek vagyona, amelyet megkérdezésük nélkül nem lehet elvonni.

Az államháztartás tragikus pénzügyi helyzetét az államadósság elképesztően magas mértéke okozza, amelyre hivatkozással most ezt az önkormányzatiságot súlyosan csorbító megoldást kívánja bevezetni a kormány.

Történeti vívmányunk az önkormányzatiság, amelyet a vármegyék testesítettek meg századokon át az alkotmányosság bástyáiként.

Az önkormányzatiság lényege, hogy a helyi közösségek saját ügyeiket közvetlenül vagy választott képviselőik útján és a helyi igények kielégítésére alkalmas vagyon felhasználásával intézzék.

Különösen érthetetlen ez a lépés, hiszen a Fidesz az elmúlt 8 évben folyamatosan azt hangoztatta, hogy erős megyékre, erős önkormányzatokra van szükség.

A Fidesz-KDNP megyei frakciója által elfogadott dokumentum a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűncselekményét is kimeríti, hiszen óriási az értékaránytalanság a megye adóssága és az átadni kívánt vagyon között.

Álláspontunk továbbra is az, hogy a központi kormányzat konszolidálja az önkormányzatokat, de oly módon, hogy biztosítsa a szükséges anyagi eszközöket feladataik ellátásához, hiszen ez és csakis ez a kötelessége.

A Jobbik továbbra is az erős önkormányzatok, azon belül is az erős megyék pártján áll, a `forradalmi kétharmad´ reformtörekvései abszurdak, életszerűtlenek és nélkülöznek minden politikai tisztánlátást" - olvasható Takács Krisztián, a Jobbik megyei közgyűlési képviselőjének közleményében.

Portálunk online tudósított a szerdai rendkívüli megyei közgyűlésről - a részleteket ide kattintva olvashatják el.  

Olvasóink írták

 • 5. zsukov 2011. október 21. 09:18
  „Bazzus ez a IMF miért nem Svájcba vagy Afrikába osztja hatalmas tudását ???”
 • 4. magzol 2011. október 20. 21:12
  „A Jobbik most is kimondta az igazságot!”
 • 3. Jandex 2011. október 20. 21:04
  „"Nekünk nem parancsol az IMF" ! Ki is mondta ??? Ki is a bankárkormány vezetője, olyan pici nagyhangú aki életében nem hazudott!!! ...... nem jut eszembe a neve, valami orsós vagy mi!? :)))”
 • 2. fityesz 2011. október 20. 19:36
  „Ez is bizonyítja:nem történt rendszerváltás.Módszerváltás és bunkóváltás,szabadrablás az igen!
  IMF? Kimentek a tankok,bejöttek a bankok!”
 • 1. Dwatson 2011. október 20. 18:47
  „JA,az erős megyékre csak addig volt szükség,amíg Fideszes önkormányzatok voltak többségében és el kellett adósítani őket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri tolvaj az éjszakában: pénzt és bankkártyát szerzett, majd vásárolt - Galéria

A lopott bankkártyával egy benzinkúton vásárolt a fotón látható férfi. A rendőrség keresi az… Tovább olvasom