Kisalföld logö

2017. 04. 28. péntek - Valéria 7°C | 10°C Még több cikk.

Tájékoztatók a hulladéklerakókról

A „Települési szilárdhulladék-lerakók rekultivációja" elnevezésű projekt széles körű megismertetése érdekében a hulladékgazdálkodási társulás nyílt napon tájékoztatta az érdeklődőket Sashegyen és Veszprémvarsányban.
A kivitelezők és a mérnökszervezet szakembereivel lakossági nyílt napokat tartott a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás az 5,2 milliárd forint értékű, „Települési szilárdhulladék-lerakók rekultivációja" elnevezésű KEOP-projekt keretében. Győr-Sashegyen hétfőn a győri és Győr környéki településekről érkezetteknek, míg kedden a bakonyi települések lakosainak tartottak tájékoztatót a szakemberek.

A rendezvényen elhangzott, hogy a projekt keretében összesen 43 lezárt hulladéklerakót illesztenek vissza a természeti környezetbe. Ezek közül a Győrött található szeméttelepet, amelyet nem rekultiválnak teljesen és véglegesen, mivel az elmúlt tíz évben még művelés alatt állt.
A kivitelező Jaurinum Konzorcium képviselője, Szabó Dusán elmondta: ezen a helyszínen a lerakó oldalsó rézsűit rendezik véglegesen, a tetejét pedig ideiglenesen. A munkák ez év első felében zajlanak, majd nagyobb intenzitással, nyártól pedig a lerakó utógondozásával, füvesítésével fejeződik be a munka.

A győri körzet további településeinek lerakóival kapcsolatban a Strabag-MML Kft. területi igazgatója, Márkus György elmondta, hogy az általuk elvégzendő feladatok érdemi részét – a rétegek hordását, terítését – idén nyáron végzik el. A kiegészítő munkák, mint például a vízelvezetés, füvesítés a hátralévő egy évben történik majd és minden lerakót véglegesen rekultiválnak.

A Veszprémvarsány vonzáskörzetében lévő települések szilárdhulladék-lerakóinak rekultivációját végző SA Veszprémvarsányi Körzet Konzorcium képviselője, Skultéty István elmondta, hogy jelenleg a körzetben lévő települések vezetőivel folynak egyeztetések a munkavégzések ütemezéséről, a lezárt lerakókon a geodéziai mérések mindenütt megtörténtek már. Az ebben a körzetben lévő tizenöt lerakó mindegyikét véglegesen rekultiválják.

A tájékoztatók tovább folytatódnak, ma délután 2 órakor a Győr-Szol Zrt. Kálvária u. 4–10. alatti épületében a Pápai úti lezárt lerakó környékén üzemelő áruházak, cégek képviselőit, délután 4 órakor a lerakó közelében lévő kiskerttulajdonosokat várják a szakemberek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáron költözne a megyei könyvtár?

Ha sikerül megállapodni a megyei és az egyetemi könyvtár integrációjáról, akár már nyáron átköltözhet a megszokott közkönyvtár az új, révfalui komplexumba. Tovább olvasom