Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -1°C | 6°C Még több cikk.

Szórólapok Borkai ellen

A Fidesz megyei szervezetében nem gondolták volna, hogy a Kisalföldben megjelent polgármesteri nyilatkozat után lejjebb is süllyedhet a kampány színvonala.

A Fidesz megyei szervezetében nem gondolták volna, hogy a Kisalföldben megjelent polgármesteri nyilatkozat után lejjebb is süllyedhet a kampány színvonala – jegyezte meg tegnap Győrött Szakács Imre országgyűlési képviselő és Benkő Szilárd kampány felelős.

Elmondták, Balogh József nyilatkozatára külön reagálnak, a vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatót azonban a szombaton Marcalvárosban történtek miatt hívták össze. A Fidesz egyik jelöltje, Borsi Róbert a városrészben kampányolva arra lett figyelmes, hogy két személyautóból mintegy 10 személy szállt ki, és röplapokat kezdett terjeszteni – ismertette a történteket Benkő Szilárd.

A röplapokon magát Valódi Győri Konzervatívoknak nevező ismeretlen szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy Borkai Zsolt spor tolóként „1984-ben hűtlenül otthagyta mesterét, a várost", és „nemzetközi sikereit nem győri színekben szerezte". „Egy tornatanár, aki nem Győrben lett sikeres – vonják le a következtetést a röplap szerkesztői – aligha lehet a győri jobboldal vezetője." Helyette (téves írásmóddal) „Schmitt" Pétert ajánlják a szavazók figyelmébe.

A képviselőjelölt értesítette a rendőröket, akik igazoltatták a szórólapok terjesztőit, és kiderült róluk, hogy valamennyien budapesti lakcímre vannak bejelentve. A rendőrség rögzítette adataikat, majd útjukra engedte őket. – Személy szerint még tavasszal megfogadtam, hogy vetélytársaimról semmi rosszat nem terjesztek, és mint kiderült, így is lehet nyerni – vette át a szót Szakács Imre.

– Ehhez tartottam magam az őszi kampányban is, ez azonban már nem az első eset, hogy a baloldal nem névvel és arccal jelenik meg a kampányban. Ráadásul ez a mostani akció egy harmadik személyt, Schmidt Péter alpolgármestert is kényelmetlen helyzetbe hozott.

Felhívom mindenki figyelmét, hogy a valóban valódi konzervatívok kivétel nélkül Borkai Zsolt jelölését támogatják. Benkő Szilárd korábbi baloldali jelenségekre, Ron Werber egykori „harcra" szólító taktikájára, Molnár Csaba legutóbbi vádjára, amelyben a Fideszt közpénzek felhasználásával gyanúsította meg, illetve egy két héttel ezelőtti, a szombatihoz hasonló provokációra emlékeztette a megjelenteket.Ki kell jelentenünk – mondta –, hogy Schmidt Péter nem tekinthető jobboldali jelöltnek, hiszen indulásával megosztja a jobboldal szimpatizánsait, másrészt a szocialistákkal együttműködő alpolgármesterként négy éven át mindig együtt szavazott az MSZP-vel.

Dr. Schmidt Péter alpolgármestert is megkérdeztük az ügyről. Elmondta, ismerősei informálták a szórólapokról, ő maga ilyet nem kapott, s elhatárolódik mind a benne foglaltaktól, mind a terjesztőktől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkot a városrészeknek

Játszótér-fejlesztési programja megvalósításához 10 millió forintot nyert pályázaton a Pro Urbe… Tovább olvasom