Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Szeptemberre minden átköltözik a Széchenyin

Nyáron tovább folytatják a győri Széchenyi István Egyetem szervezeti egységeinek költöztetését, amelyet részben a városi hídberuházás tett indokolttá. Teljes gőzzel várhatóan szeptembertől üzemelnek az új egységek.

Amíg a hallgatók otthon készülnek lélekben az új tanévre, tovább folytatódik a győri Széchenyi-egyetem szervezeti egységeinek átköltözése az új épületekbe, a bútorok beépítése és az informatikai hálózat kialakítása. Már korábban megérkeztek azok a szuperszámítógépek az új Inno-Share épület szervertermébe, amelyeket a több mint egymilliárdos TIOP infrastruktúra-fejlesztési projekt keretében vásárolt az egyetem. Eközben a laborépületben kialakították a korszerű hidegteszt-laboratóriumot és beüzemelték az úgynevezett DMLS – azaz lézeres szinterező, fémfelrakó – berendezést.

Itt volt még nemrég az egyetemi könyvtár, amelynek állománya az új Inno-Share épületbe költözött. Fotó: Krizsán Csaba
Itt volt még nemrég az egyetemi könyvtár, amelynek állománya az új Inno-Share épületbe költözött. Fotó: Krizsán Csaba


Mint Lipi László projektvezető és dr. Kardos Károly rektorhelyettes tájékoztatásából kiderült: az egyetemi könyvtár korábbi helyén, az igazgatási épület első emeletén befejeződtek az átalakítási munkálatok, ide költöztek a Rektori Hivatal és a Stratégiai és Fejlesztési Igazgatóság azon irodái, amelyek korábban a harmadik emeleten működtek, de helyet kapott a belső ellenőrzés irodája is. A harmadik emeleten a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar és az Idegennyelvi Oktatási Központ irodáit alakították ki, mint köztudott, ez utóbbi például a már lebontott Holler-házban működött, amely több kisebb épülettel együtt a hídberuházás harmadik ütemének keretében épülő körforgalom útjában állt. S ha már itt tartunk, ennek kialakítását elkezdte az önkormányzat, az egyetem külön figyelmezteti honlapján a hallgatóit, hogy vezessenek óvatosan a Szövetség, a Hédervári és a Rónay utca találkozásánál.

A vezetőktől megtudtuk azt is: a szintén újonnan épült Új Tudástérben megkezdődött a Digitális Médiaközpont kialakítása és a kapcsolódó berendezések beszerzése, mindkét objektumban szeptember végéig tart az informatikai fejlesztés. Itt és a további épületekben is folynak már a nyári épületszerkezeti, gépészeti és villamossági felújítások, s az illetékesek közölték azt is: folyamatosan halad előre a tanulmányi osztály új helyének kialakítása az igazgatási épület földszintjén.

Hozzátették: az új helyiségekben működő egységek egyelőre korlátozott szolgáltatási körrel üzemelnek, szeptember elejétől működik valamennyi funkció.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszakai nyugalom a Szigethy úton

Péntek óta éjjel nem használhatják a nehéz-tehergépjárművek a Szigethy Attila utat. Tovább olvasom