Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Szentély galéria a kórházban

Győr - A Petz-kórház Zrínyi utcai épületegyüttesében van egy hely, a művészetek szentélye, amely már tíz éve a művészek bemutatkozási tere, s a befogadás élménye egyben a betegek gyógyulását is szolgálja. A jeles évforduló alkalmából – az alkotók pályáját bemutató – katalógus is készült.
A különleges válogatást dr. Varga Gábor, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa nyitotta meg és emlékeztetett rá: jó lenne, ha a ma embere képes lenne elmélyülni, gyönyörködni, a széppel igazi szövetséget kötni, ám sajnos nem ez ajellemző.

– Hiszek benne, hogy eljön az az idő, amikor a győri kórház folyosóin végigsétálva neves művészek alkotásaiban gyönyörködhetünk – ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a válogatást a főigazgató, aki elkötelezetten bábáskodott mind a kiállítás, mind pedig a katalógus életre hívása mellett.
Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke szerint a megyében, de a régión innen és túl is kialakult egy olyan kreatív műhely, ahol egymásra talált a képzőművészet és a zene, az alkotók lelkesedése pedig örömteli, s egyben figyelemre méltó.

A szentélyt dr. Bugovics Elemér főorvos, volt főigazgató alapította, aki maga is gyakorta vesz ecsetet a kezébe, és az egyik szép alkotását most is kiállították.

A kórház történetében is érdekes momentumot jelentett a felfedezés, miszerint a szentély helyén műtő volt – ennek felújítása, a galéria kialakítása különleges feladatot jelentett.

A jubileumi programon dr. Németh Mária, a szentély művészeti vezetője nem titkolta örömét, miszerint igazi karácsonyi ajándék, hogy összejött a művészvilág és nemcsak Győrből, de messzebbről is érkeztek érdeklődők. A kis tér alkalmas az emelkedett lelki hangulatra, a visszajelzések pedig arra biztatják a szervezőket, hogy töretlenül folytassák a munkát, a kiállítások szervezését a kórházban, amely Európában is egyedülálló.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkában az utcások az ünnepek alatt

Győr - Az ünnepekben két embert kellett beszállítani a detoxikálóállomásra a hajléktalanok közül,… Tovább olvasom