Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Szemerei Romantic-kolbász?

Országos jótékonysági körútjai során az idősebb Gáspár Győző annyira megkedvelte Győrszemerét, hogy elhatározta: a településen fogja megvalósítatni a húsfeldolgozó üzemére vonatkozó elképzeléseit.

– Megmondom őszintén, nekem nagyon teszik ez a falu. Úgy tapasztaltam, Győrszemerén a magyarok és a romák békésen élnek egymás mellett, s a lényeges kérdésekben is együtt tudnak gondolkodni. Országosan is példaértékű az itteni viszony, s én ilyen helyre nagyon szeretek utazni – magyarázza hatalmas temperamentummal a nógrádmegyeri vállalkozó.

„ A polgármesteri hivatal munkatársairól is csak kedvezően tudok nyilatkozni. Nagy Ferenc polgármester kritikusan, de jól látja a romák helyzetét. A problémákat megoldani akarja, nem a szőnyeg alá söpörni. Köztiszteletben áll, nem véletlenül irányítja 25 éve a települést.

– A szemerei húsüzemmel kapcsolatos előkészítő munkálatok megkezdődtek, s nem titok, hogy 200 milliós uniós támogatást kapunk a beruházásra. A húsfeldolgozó költségvetése félmilliárd forint, s az üzem elkészülte után 50 embernek ad munkát, két műszakban fogják a létesítményben gyártani a Romantic-kolbászt.

Szeptemberben a helyi iskolába látogatott el Gáspár Győző, s akkor megígérte, hogy hamarosan az óvodában is tiszteletét teszi. A közelmúltban játékokat hozott az intézménybe, s jótékonykodó útjára a TV 2 Napló-stábja is elkísérte. A vállalkozó személyesen hívta meg a csöppségeket december hatodikára a Magvassy Mihály Sportcsarnokba, ahol 1200 gyermek részvételével hatalmas Mikulás-ünnepség lesz, amelyet az Éhező Gyermekekért Alapítvány rendez. Elnöke ifjabb Gáspár Győző, vagyis biztosak lehetnek abban a rendezvényre meghívott lurkók, hogy – a szponzorok jóvoltából – az 1200 forintos ajándékcsomag mellett akusztikai ajándékot is kapnak: a Romantic együttes társaságában számos sztárelőadó is fellép. Négyszáz jegyet a Vöröskereszt oszt szét, háromszázötvenen a falvakból, ugyanennyien Győrből érkeznek, a többi hely a szponzoroknak van fenntartva. A rendezvény fővédnökének Gyurcsány Ferenc ifjúsági és sportminisztert kérték fel.

A Gáspár család más meglepetést is tartogat a megyeszékhely számára. Már elkészült az a Romantic-sláger, amely Győrről szól, a tervek szerint az ősbemutató karácsony előtt lesz egy szabadtéri rendezvényen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a költségvetési koncepciót

A baloldal támogatható javaslatnak, a jobboldal rossz meseként induló tragédiának értelmezte Győr… Tovább olvasom