Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Szegény családokon segíthetnek

A Budapesti Végső Vár Alapítvány és a tápszentmiklósi önkormányzat két éve tartó, gyümölcsöző kapcsolata együttműködéssé alakult áprilistól.
A nehéz körülmények között élő családok, éhező gyermekek támogatására alakult alapítvány irodát, telephelyet nyitott a családtámogatási rendszeréről ismertté vált Tápszentmiklóson – a helyi önkormányzattal közösen.

Az együttműködés lényege, hogy az önkormányzat egy irodát és egy raktárhelyiséget biztosít az alapítvány számára: ide érkezhet a felajánlott élelmiszer, tisztítószer, játék, ruha, bútor és minden olyan adomány, amely segítséget nyújthat a mélyszegénységben élő családoknak, éhező gyermekeknek. A tápszentmiklósi telephely nemcsak az adományok befogadóhelyéül szolgál, hanem innen irányíthatják a Győr-Moson-Sopron megyében élő rászoruló családok megsegítését is. A közös együttműködés célja, hogy az alapítvány segítő keze Tápszentmiklóson kívülre is eljusson.

A közös munkát egy önkéntes is segíti, aki felkutatja a lehetséges adományozókat, befogadja a felajánlott élelmiszereket, ruhákat és azokat rendszerezi, raktározza. A tápszentmiklósi irodában a megyében élő, segítséget kérő családok is jelentkezhetnek, akik megsegítéséről az alapítvány vezetősége és az önkormányzat dönt. Az alapítvány elérhetősége: vegsovaralapitvany@mailbox.hu és a polgarmester@tapszentmiklos.hu.

Olvasóink írták

 • 4. Picirita 2011. április 20. 07:51
  „Egy nagyon fontos nem szócska kimaradt elnézést.
  Neki nem az a fontos, hogy Ő jól éljen.........”
 • 3. Picirita 2011. április 20. 07:46
  „Teljesen egyértelmű, hogy az országból ki az első Polgármester aki elejétől kezdve szívén viseli a szegények sorsát. Neki az a fontos, hogy Ő jól éljen Ő segíteni akar.
  Köszönöm neki a lehetőséget, hogy Én is segíthetek.”
 • 2. vegsovar 2011. április 19. 20:56
  „Tisztelt Hozzászoló!

  Ez természetes, hogy a Tápszentmiklós polgármestere Kovács József mindent megtesz a családokért. És ezért is döntöttünk úgy, hogy Tápszentmíklóst választottuk.

  Üdvözlettel: Székely Zoltán alelnök”
 • 1. városi 2011. április 19. 09:53
  „Megint Tápszentmiklós. Érdekes, hogy az ilyen jellegű hírekben mindig Tápszentmiklós kerül elő. Hogyan van az, hogy a többi településvezetőnek ilyenek nem jutnak az eszükbe. Vagy máshol ennyire rendben van mindig minden? Gratulálok annak az alapítványnak aki Tápszentmiklóst választotta ki magának a megyéből. A lehető legjobb döntést hozták mert ebben a faluban legalább figyelemmel kísérik a szegények sorsát és segítenek a rászorulókon. Sok sikert kívánok az együttműködéshez!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrongált autó - a károkozó nyomát bottal üthetjük?

Olvasónk nemrég arról írt nekünk levelet, hogy a parkolóban hagyott autójára egy ismeretlen… Tovább olvasom