Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

SZDSZ: Neki kellene fogni a szigeti hídnak

Győr - „Győr idei költségvetése végrehajtható, de a forrásbőséghez képest semmi nagyot nem hoz létre, a város javait felaprózva költi el, több területet indokolatlanul túlfinanszíroz, ezáltal a kényelmes, pazarló gazdálkodás körülményeit teremti meg" – jelentette ki Mohos Péter önkormányzati képviselő, a Szabad Demokraták Szövetségének győri elnöke a párt hétfői sajtótájékoztatóján.
Komáromi Szilvia, az SZDSZ megyei választmányának tagja emlékeztetett rá, hogy (elsősorban az Audi helyiadó-fizetővé válása miatt – a szerk.) hétmilliárd forinttal nagyobb az idei büdzsé főösszege a tavalyinál, amit azonban a város apró fejlesztésekre fordít, nem nagy projektekre. Hozzátette: a bátorság, nagyívűség helyett a földhözragadtság jellemző a közgyűlés által múlt csütörtökön elfogadott költségvetésre.

Mohos Péter szerint a hétmilliárdos „talált pénzből" – ami, jegyezte meg, az alultervezés miatt a végén lesz 8,5 milliárdos is – egy-két régóta várt nagyberuházásnak kellene nekifogni. Ilyen lehetne – mondta – a Sziget és Révfalu közötti híd, ami „csak" hárommilliárd forintba kerülne, és ami tehermentesítené a belvárost.

„Mivel a helyiadó-bevétel 2008-as növekedése régóta köztudott, az új ciklusból eltelt másfél év alatt már bőven magunk mögött tudhattuk volna a tervezési szakaszt" – jelentette ki a képviselő.

Mohos Péter beszélt arról is, hogy a Magyar Szocialista Párt által a költségvetéshez benyújtott – és a testület által egyébként el nem fogadott – módosító indítványok többségével egyetértenek, azzal a különbséggel, hogy az SZDSZ szerint turizmusfejlesztésre és városmarketingre sok pénzt kell költeni. A politikus hozzáfűzte: nem érthető, miért nem történt konzultáció a jóval nagyobb főösszegű költségvetés kapcsán a most ellenzékben ülő korábbi városvezetéssel.

Olvasóink írták

 • 11. pásztor 2008. március 04. 23:38
  „aTibi!
  Köszönöm, hogy nem minősítesz, helyette tényleg ott vannak az írásaink. Egyetértek.
  Azért arra tényleg kíváncsi lennék, hogy annak, akinek "könnyű gyerekkora" volt, és oly sok dolgot megtanítottak neki, elmondaná végre, hogy milyen is a Magyarok Istene? , az olyan magyarok istene, mint amilyennek te is láttatod magad.

  Kim! Építettek egy aluljárót a vasut alatt, építettek egy szennyvíztisztítót, egy csomó körforgalmat és hadd ne soroljam tovább.Mi a problémád? Nem tudsz polgárként gondolkodni.Az bizony nagy baj.”
 • 10. LacaBoy 2008. március 04. 22:42
  „Sőt, én is szertnék "talált pénzeket" találni! Mondjuk nekem elég lenne 2,3 milliárd!!!!”
 • 9. LacaBoy 2008. március 04. 22:38
  „Hopp-hopp,mindenkinek vannak jó ötletei!!!

  Irány a Baumax, vegyen mindenki spaklit és lapátot, most akciós! Önök is kedves "liberális" barátaim! Mutassanak példát, keverjék a betont!”
 • 8. kim 2008. március 04. 19:28
  „a korábbi vezetés közül az Szdsz-es alatt történt valami változás. Aztán évekig kuss. Érdekes, hogy 12 évig nem volt fontos semmit építeni, most hirtelen mindenre látank pénzt és kiabálnak, hogy most akarják. Esetleg eddig volt "jobb" helye a pénznek?”
 • 7. aTibi 2008. március 04. 18:34
  „pásztor nem tudod mit jelent: hozzászólok a cikkhez??
  kérdezd meg valamelyik párttársadat.
  Nagyon kiváncsi vagy hamar megöregszel.

  Elolvastam az írásomat mégegyszer de most sem látom,hogy kértem volna ..valami okostojást,hogy véleményezze.
  Tudod nekem gyerek koromba azt tanították,hogy kérdés nélkül buta a felelet. Ja tudom nehéz gyerek korod volt!

  Nem minősítelek... helyette ott az írásod ...”
 • 6. pásztor 2008. március 04. 17:59
  „Már megbocsáss "persze", mihez képest északabbra?
  Mielőtt erre a kérdésemre válaszolnál,előtte nézd meg a térképet, persze az sem árt, ha utána nézel annak is, hogy miért szorgalmazza e híd megépítését bármely színű városvezetés, utána elmagyarázhatod Cseter urunknak, hogy újfent kár volt szólnia.”
 • 5. Cseter János 2008. március 04. 17:28
  „Ott van a Pinnyédi hid nekik sétáljanak rajta! Amilyen kevesen vannak nekik ez is elég kell hogy legyen! Révfaluba kettö is elég. No meg ott a gyalog híd is! Ja, hogy ezeknek már luxus híd is kelle közpénzből?”
 • 4. persze 2008. március 04. 16:52
  „a hidat északabbra kellene rakni, mert tönkreteszi révfalu családias jellegét. révfalun fog a hatalmas kamionforgalom átdübörögni... :-((”
 • 3. persze 2008. március 04. 16:52
  „a hidat északabbra kellene rakni, mert tönkreteszi révfalu családias jellegét. révfalun fog a hatalmas kamionforgalom átdübörögni... :-((”
 • 2. pásztor 2008. március 04. 15:53
  „Nem vagyok "szadeszos", aTibi, csak szimpla magyar.Éppen ezért kíváncsivá tettél, tényleg, milyen a "Magyarok Istene" ?
  Mert, ha ilyen báránykái (birkái) vannak mint te, akkor én egy másik "Magyarok Istenében" hiszek.Abban, aki megtűr nyájában konzervatívot, szocialistát,ballibet és jobblibet ahogy az a bibliában meg vagyon írva. Bár a fenti cikk nem erről szól, de mint eltévedt báránykának jó pásztorhoz méltóan ezt el kellett, hogy mondjam neked...ja és nyugodj meg,mert bekap a farkas még mielőtt a híd elkészül...”
 • 1. aTibi 2008. március 04. 09:06
  „Ott van ez a szadesz mióta a közgyűlésben?? /nem sokáig/
  Ennek a drogos pártnak eddig nem jutott eszébe a Híd!!
  Tudod te paprika jancsi mikor kellet volna megépülni a hídnak??
  A főiskolával együtt!!Nekünk Győrieknek /ti csak itt laktok ballib banda/ ezelőt is hiányzott,csak ti szartatok rá!!
  Jobban teszitek ha valami munka után néztek nem a mások adóját felélni.
  Jó lenne tudni mi az a munka mi?? majd megtudodjátok milyen aMagyarok Istene!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanítók: állás nincs, végzős annál több

Győr - Jelenleg annyi munka nélküli tanítót tartanak nyilván a megyeszékhelyen, amely tíz-tizenöt… Tovább olvasom