Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Szalagátvágás a marcalvárosi útnál

Győr - Néhány hete elkészült a Marcalváros I. és II. lakótelepek közötti út egy szakaszának négysávosítása.

Az átadási ünnepséget pénteken tartották, amelyen Borkai Zsolt győri polgármester és Völgyesi Zsolt, a Közlekedésfejlesztési Koordionciós Központ igazgatója vágta át a nemzetiszínű szalagot.

A beruházást közbeszerzési eljáráson a Colas Zrt. nyerte el csaknem 90 millió forintos ajánlatával. Borkai Zsolt hangsúlyozta: noha állami útról van szó, az önkormányzat 30 millió forinttal járult hozzá a munkálatokhoz. Völgyesi Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt két évben több mint 1,2 milliárd forint közlekedési fejlesztést valósítottak meg az útpénztár keretéből Győrben. A legnagyobb, csaknem 900 millió forintos tétel a 14-es (vámosszabadi) főút Mosoni-Duna-hídjának felújítása volt.

A mostani beruházás során a főút egy 500 méteres szakaszát szélesítették meg egy-egy sávval, emellett korszerűsítették a Marcalváros II. felé vezető útnál lévő csomópontot. Ezzel a megoldással a a lakótelepekről könnyebben lehet kikanyarodni, és várhatóan csökkennek a torlódások.

Olvasóink írták

  • 2. Tabornok 2010. július 10. 06:25
    „Ideje lenne, már egy 50 m-es uszoda építésének is!
    A győri városvezetés be van oltva uszadaépítés ellen. A lökött városháziak azzal riogatnak bennünket, hogy lefedik a sportmedencének titulált vacakot, amit minden árvíz elönt, mint a GYÁÉV uszodát.”
  • 1. Mankapunka 2010. július 10. 00:07
    „Tesco előtti rész egyáltalán nem lett jobb,maradt a nyomvályús,buszok súlya alatt felpupozodó kopóréteg,meg a szigeteket nem ilyen kis padkakővel csinálták,mint a Tihanyin,hanem rendes magas padkával.

    Valakinek biztos megérte,az tuti.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervek készülnek Győr bevezető szakaszára a 82. számú főúton

Győr egyik legforgalmasabb főútján kiírták a tervezői pályázat - tudta meg a kisalfold.hu. Tovább olvasom