Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Súlyos baleset az M1-esen, Győrnél: nyolc sérült - friss információk, fotók

Egy magyar kisbusz egy román furgonnak ütközött az éjjel az M1-es autópálya győri elkerülő szakaszán.

Az első információkkal ellentétben a busz utasai Mohács, Pécs környékéről indultak útnak.

A kórházba szállítottak közül a legsúlyosabb sérültek a közvetlen életveszélyen talán túl vannak, de állapotuk továbbra is nagyon súlyos. Mindegyikük a győri kórház központi intenzív osztályán van, egy embert éppen műtenek.

Dr. Pardavi Gábor, az általa műtött egyik súlyos sérülttel, a győri sebészet szubintenzív osztályán. Fotó: H.Baranyai Edina
Dr. Pardavi Gábor, az általa műtött egyik súlyos sérülttel, a győri sebészet szubintenzív osztályán. Fotó: H.Baranyai Edina

A buszon utazók közül - aki nyilatkozni tudott-, a kórházban lévő munkatársunknak elmondták, este 9-kor indultak útnak Pécs környékéről, nem először utaztak a sofőrrel. Mindenki megbízhatóként írta le a buszvezetőt. Az utasok közül szinte mindenki aludt, a csattanásra ébredtek fel.


Súlyos baleset az M1-esen: nyolc sérült

 

A győri kórházban mostanában biztosan nem volt egyszerre ennyi hasi sérült, a balesetet szenvedettek közül a legtöbbüknek ugyanis illyen sérüléssel műtenek.

Korábban:

A baleset a Hegyeshalom felé vezető oldalon történt, nem sokkal éjfél után. Az eddigi adatok szerint a magyar kisbusz a külső sávban haladt és az előtte haladó román rendszámú furgonnak ütközött.

Az ütközés következtében mindkét jármű az árokba borult. A kisbuszban lévő két sofőrt és a hat utast a mentők a győri kórházba szállították. A furgonban utazó két embernek nem esett baja és a raktérben szállított 24 kutya is sérülés nélkül úszta meg balesetet.

Súlyos baleset az M1-esen, Győrnél - 01.28. Fotó: Katasztrófavédelem

A kórházba szállított nyolc sérült közül négynek súlyos volt az állapota, őket azonnal meg kellett műteni. Az egyikük koponyasérülést szenvedett, egy másik embernek a gerince törött el, illetve a tüdősérülése igényelt azonnali beavatkozást. Az orvosok egy lépsérült és egy hasi sérült személy életérért is küzdöttek a műtőben. A győri kórház sürgősségi osztálya ezen az éjszakán is jelesre vizsgázott, hiszen négy, nagyon komoly sérült azonnali műtétjét oldották meg.

A kisalfold.hu-t a baleset részleteiről professzor Oláh Attila orvos igazgató tájékoztatta.

Lapunk úgy tudja, hogy a sérültek mindegyike idősebb ember. Mohács környékéről indultak útnak a kisbusszal és Németországba tartottak egy idősgondozó otthonban, ahol vélhetően gondozói, segítői munkát láttak volna el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ordít a főnök Ausztriában? Akkor is szólni kell neki, ha filmre veszik

Ausztriában dolgozunk. Ha ordítoznak velünk a munkahelyünkön vagy megaláznak minket, azt felvehetjük videóra? - kérdezi olvasónk. Tovább olvasom