Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Sragner: strapabíró vezérre van szükség a kormány élén

Sragner Lászlót, a Gyáriparosok Országos Szövetségének megyei elnökét, a kisalfold.hu bloggerét arról kérdeztük, hogy hogyan látja a Gyurcsány Ferenc bejelentése körül kialakult helyzetet, mire számít az elkövetkezendőkben és milyen típusú miniszterelnök lenne szerinte alkalmas a válságkormány vezetésére.
- Nagyon fontosak a leendő miniszterelnök személyes képességei - kezdte Sragner László. - Tekintélynek örvendő személynek kell lennie, tiszta múlttal. A személyes meggyőző erejének kell lennie, strapabírónak kell lennie. Egy vezérre van inkább szükség, nem pedig közgazdasági, államigazgatási, jogi vagy adóügyi szakemberre. A leendő miniszterelnöknek a történelmi helyzetünknek megfelelő személynek kell lennie. Széchenyi vagy Deák ilyen államférfiak voltak.

- Fontos, hogy a 2010-es választásokig is előre tudjunk lépni. Nekünk az is fontos, hogy addig mi történik. Hiszek abban, hogy pozitív irányba mozdulnak el a dolgok. A legmegmerevedettebb lövészárokrendszert is megkezdi egyszer valami. Talán ez most következik be - folytatta. - Az emberek nagyon megcsömörlöttek. A válság irracionális dolgokat vált ki a társadalomból. Nem a baloldalból, nem a jobboldalból, hanem az elmúlt húsz év összes politikusából elege van sok embernek, ők legszívesebben az elzavarnák a teljes politikai elitet. Ez azonban nem megy csak úgy, kívánságra.

- A személyes elégedetlenség biztos, hogy nőni fog a társadalomban, ez azonban elsülhet jól is. Számítok olyan érdekes fejleményekre, amely fel tudja gyorsítani a dolgokat. A nagykoalíció sem lehetetlen. Számos külső erő hat a magyar társadalomra, ezek jelentős része úgy, hogy arról a társadalom nem is értesül. Például az IMF is ilyen, nekik is vannak kéréseik azért, hogy segítséget nyújtanak Magyarországnak - mondta Sragner László. - A markánsan egy-egy párt mögött álló emberek tábora már nem biztos, hogy olyan nagy. Szerencsés lenne, ha kevesebben lennének a fanatikus drukkerek és többen azok, akik elfogulatlanok maradnak.

- Markáns pillanatok tanúi vagyok, úgy gondolom. Talán most fog megindulni valami, ami jó irányba viszi az országot - zárta gondolatait Sragner László.

Olvasóink írták

 • 11. elemér 2009. március 26. 03:01
  „Igen ezzel egyetértek, mert az okos ember már régóta tengeren tul van.”
 • 10. Barka 2009. március 24. 23:17
  „Sajnos a mi kis országunkban ma nincs egyetlen olyan ember, aki alkalmas lenne miniszterelnöknek!”
 • 9. kanga64 2009. március 24. 13:35
  „T. Sragner úr!
  Számomra ismét nagy józanságról tett tanúbizonyságot ezzel a cikkel. Ehhez kapcsolódóan csupán egy kérdésem van: Ön és az önhöz hasonló, reálisan, józanul gondolkodó, nem kis befolyással bíró emberek, miért nem próbálkoznak tenni "stabilan kártékony politikai elit"-ünk ellen? Biztos vagyok benne, hogy a két lábbal a földön álló emberek köréből kellő támogatottságot kapnának ahhoz, hogy végre léphessünk és ne csak szenvedő szemlélőként kelljen végigasszisztálnunk az ország, az emberek teljes ellehetetlenítését.

  http://www.komment.hu/tartalom/20090321-velemeny-gyurcsany-lemondasa-esely.html?cmnt_page=1”
 • 8. Tabornok 2009. március 24. 13:04
  „Szerintem, egy évre nem érdemes senkit odatenni, mert mártír lehet, de 20 év elcseszett gazdaságpolitikáját, nem lehet egy év alatt, rendbetenni.
  A választás is bukta lehet, mert 2 évig csak a kommunistázás menne, aztán meg a fene sem tudja mi lenne.
  Fogalmam sincs, hogy mi lenne a jó megoldás.”
 • 7. Tabornok 2009. március 24. 13:00
  „Kulcsár jó lenne. 7 éve nem nyúlnak hozzá, pedig állítólag lebukott.
  Valószínű, hogy az állítólagos "független" ügyészség, vigyáz rá.”
 • 6. elemér 2009. március 24. 10:34
  „Sragner ur azt a poziciót tölti be ma Győrben, mint nagyapám a méltóságos ur. Talán kicsit nagyob volt mellénye, mert Györben neki volt az elsö kocsija, amit autonak neveztek. Ideje hogy valami pozitiv történjen, mert ami ott megy, attol már régóta csömöröm van.”
 • 5. kutyi 2009. március 24. 08:46
  „Új választást!!Rendben!Van rá ideje az országnak, és PÉNZE?”
 • 4. Tapmancs 2009. március 24. 08:13
  „"A nagykoalíció sem lehetetlen." - Na már csak az kéne. Lehet szavazni, egyetlen jelöltre.

  Nem, hanem olyan új erő kell akiben van annyi egészséges nacionalizmus hogy az EU S*ggnyalása helyett végre a magyarság érdekeit nézi. Nem a Fideszre gondolok.

  Mert pl egész Európa rajtunk röhögött amikor elsőként, elolvasás nélkül aláírták ezek a kretének a liszaboni szerződést.

  Új választások kellenek, nem a hitelét és támogatottságát vesztett mszp-szdsz bagázst toldozgatni-foltozgatni. Attól mert más lesz a miniszterelnök, még ugyanazok a káderek ülnek a hivatalokban.”
 • 3. Robusto 2009. március 24. 07:25
  „Stadler!”
 • 2. SAmu 2009. március 24. 07:19
  „Srangner v. Sragner?
  Újabb példa, hogy egy cikkben kétféleképpen írják a nevét!”
 • 1. joco 2009. március 24. 05:45
  „Miért van az, hogy a sok"pénz" -föleg a gyárosoknál- furcsa ötleteket "teremt"
  pld:
  -Széles :a fidesz vezért és magát Kossuth ill. Széchenyi reinkarnáciojának tarja
  - és a mi "gyárosunk"?. VEZÉR után áhitozik”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új híd Győrben - elbúcsúzunk a Káldy-villától

Csaknem félmilliárd forint értékű ingatlant vásárol meg Győr a Széchenyi-egyetemtől: ez az ára a várhatóan 2010-re elkészülő, új hídnak. A megállapodást hétfőn kötötte meg Szekeres Tamás rektor és Borkai Zsolt polgármester. Tovább olvasom