Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Sikertelen postásrablásuk adta az ötletet

Ugyanaz a testvérpár érintett – egyikük elkövetőként – a 2002. márciusban egy győri postás ellen végrehajtott rablási kísérletben, mint akik két hónap múlva a Lehel utcai kézbesítőt rabolták ki, miután kloroformmal elkábították.
Tavaly november 25-én két fiatalember – az elkövetéskor 18 éves győri H. Tibor és bátyja, a 22 éves H. Róbert – került a nyomozók látókörébe, akik a 2002. májusban Győrben, a Lehel utcában elkövetett rablással összefüggésbe hozhatók. A Kisalföld december 19-én számolt be a testvérpár elfogásáról. Azóta a rendőrség azt is kiderítette, hogy az idősebb testvér – mint gyakorló postás – a tippadója, öccse az egyik végrehajtója volt a két hónappal korábban a Lomnic utcában végrehajtott rablási kísérletnek. A kisebbik H. fiú tettestársa a vele egykorú A. Alfréd János volt, aki jelenleg a baracskai büntetés-végrehajtási intézetben csoportos rablásért 3 és fél éves büntetését tölti.

A Győri Rendőrkapitányság kiemelt főnyomozója, Ladocsi Gábor őrnagy elmondta a Kisalföldnek, hogy H. Róbert – akkor mint gyakorló postás – a levélkihordóval végigjárta a Lomnic utcai útvonalat, majd tájékoztatta testvérét és tettestársát a részletekről.

A két fiatalember – akkor még mindketten fiatalkorúak – másnap, 2002. március 12-én délelőtt fél tízkor elindultak céljuk felé, útközben H. Tibor felvett egy botot. Elrejtőztek a 18-as számú ház alagsorában, majd vártak.

Amikor megérkezett a postás, A. Alfréd János elfelejtett társa után menni. H. Tibor is kapkodva húzta fejére a símaszkot, alig látott. Ennek ellenére ütni kezdte a levélkihordót, aki ellenállt, s közben egy házbeli 61 éves asszony bátran kicsavarta a botot a fiatalember kezéből, majd lerántotta róla a sapkát. A felsült rablók egészen az albérletükig szaladtak.
Ez a sikertelen rablás – amiért 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak az elkövetők – adta az ötletet a H. testvéreknek, hogy profibb módon megismételjék a rablást. Akkor már volt pénzük kloroformra is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Interneten a győri közgyűlés vitaanyagai

Mától a világhálón bárki számára hozzáférhetők a győri önkormányzat közgyűlési vitaanyagai. Ezekhez… Tovább olvasom