Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Rohamtempóban épülnek az Audi új győri üzemei - nézze meg videón

A győri Audi új üzemei már egytől egyig fedettek, míg a csarnokokban az új gépsorok üzembe helyezése elkezdődött. Nem elképzelhetetlen, hogy 2013 vége előtt beinduljon a sorozatgyártás.

2010 szeptemberében jelentette be az Audi AG, hogy bővíti győri üzemét. Az első hírek 900 millió eurós befektetésről szóltak, valamint 1800 új munkahelyről.

A tavalyi júliusi alapkőletétel elhelyezésekor az 1800 munkahelyet sikerült "megfejelni" újabb háromszázzal, azaz egy présüzem "felhúzását" is vállalta a német világcég.


Videó: Cseh Róbert.


Az új üzemek hivatalosan 2013 végéig készülnek el, s így a teljes gyártási folyamat végrehajtására alkalmas lesz a győri négykarikás gyár.

Mindez azt jelenti, hogy a karosszériagyártástól kezdve a fényezésen át egészen az összeszerelésig minden feladatot el tud majd végezni a német autógyártó óriás a megyeszékhelyen.

A gőzerővel haladó építkezésről mindent elmond, hogy naponta körülbelül 1500 építőipari munkás dolgozik a megaberuházáson, s nap mint nap több mint 500 teherautó fordul meg az építkezési területen.


Rohamtempóban nőnek egyre magasabbra az Audi új győri üzemei - fotók: Cseh Róbert.


"Az új győri üzemeknek egyszerre kell elkészülniük, hisz a vállalt sorozatgyártás csak ebben az esetben tud elindulni.

Jelenleg már minden új üzemünk fedett, a belső munkálatok zajlanak, s a gépsorok üzembe helyezése is elindult.

A lakkozó üzemben a berendezések telepítése már tavaly ősszel elkezdődött, s ez a folyamat jelenleg is tart" - mondta portálunknak Czechmeister Mónika, a győri Audi kommunikációs vezetője.

Arra a kérdésünkre, hogy mikor tarthatják meg az új üzemek ünnepélyes átadását, Czechmeister Mónika úgy válaszolt: "ütemterv szerint 2013 második felében minden készen állhat a magas szintű, minőségi termeléshez".Új Audi oktatóközpont nyílt tavaly októberben több mint 3 milliárd forintból

Az Audi tavaly októberben nyitotta meg új oktatóközpontját a Győri Ipari Park területén.

A szakképzési központ 40 trénerrel nyitotta meg kapuit, de a tervek szerint ez a szám emelkedni, s a jövőben ötszáz képzési folyamatot mutatnak be egy fedél alatt az új munkatársaknak.

Naponta száz leendő munkatársnak nyújtanak képzéseket, öt új szakmát tanítanak meg itt.

Az új oktatóközpont létrehozása 8,2 millió euróba - több mint 3 milliárd forintba - került, alapterülete több mint 11 ezer négyzetméter.


Új oktatóközpont 8,2 millió euróból.
Új oktatóközpont 8,2 millió euróból.
Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. fortuna54 2012. február 07. 12:45
  „Szabo 1936. Ebben a témában én is mindig és most is egyetértek pancserrel.Én is ugy gondolkozom,de ö jobban kitudja magyarázni a dolgokat.Én itt hollandiában az esztergomban készült suzukikra vagyok büszke,annak ellenére,hogy több otthonéllö honfitársunk erröl gunyolódva beszél.Ám arra a pár multi ellenes hozzászólokra,már nem igenbüszkélkedhetnénk.Ez szerintem vagy irigység,vagy pedig szellemi szegénység lehet. 32.háté,abban igazad van,hogy az audi gyárban nem lehet olyan jókat szundizni,mind a néhai vagongyárban.”
 • 32. háté 2012. február 03. 22:31
  „4. pancser 2012.01.24. 16:43 -nekem szülőföldem e táj, nekem nem a gyárak a multi jelentik az életet.
  Nekem, nekünk itt emlékeink vannak, amit átadunk utódainknak. Nekünk Győrieknek többet jelent egy ház, egy folyópart, egy várfal a piarc, - a "csodák palotájánál, karikagyárnál, - ezt egy vándorló, egy multiimádó,-rabszolgasorsra juttatott egyén felfogni képtelen. Győr úgy ismerem,mint a tenyeremen, de a karikagyár-aldi-baldik nem érdekelnek!

  "háté" azt mondja ő nem lesz karikás cégre soha rászorulva, meg egyetlen multira sem. Persze nem így van mert még az újszülött gyerekét is multik által gyártott pelenkába csomagolta, a neje hasonló betétet használ, ő meg a multik gumiját húzza a huncutkájára.
  Te pancser tudod erre az írásodra csak annyit mondok, olcsó és úgy ahogy van kidobhatod,- idejét múlt!
  -
  Büszkék vagyunk rá, meg is mutatom sok irigykedő ismerősömnek. Az Audi város igazi látványosság, méltó utódja a régi Rába gyárnak sőt jelentőségében felülmúlja annak fénykorát.-szánom ennyire elmaradottságodat, a karikagyár soha nem lesz az Győrben, mint a Rába! -te hát a Duna-Rába-Rábca - juj lehet nem is tudtad!”
 • 31. háté 2012. január 25. 18:45
  „Ezt fejtse meg valaki! - itt jelent meg a cikk a kisalfold.hu-n.

  Kötelező érvényű finanszírozási ajánlatot kapott az E-Star az OTP Banktól
  Az E-Star Alternatív Nyrt. tájékoztatja tisztelt ügyfeleit és befektetőit, hogy az OTP Banktól kötelező érvényű finanszírozási ajánlatot kapott az EETEK tranzakció magyar eszközeinek refinanszírozására. A Hitelfelvevő a Rába Energiaszolgáltató Kft., a finanszírozás összege 9,37 millió Euró, lejárata 2019. december 31., a törlesztés negyedévente, annuitásos alapon történik”
 • 30. háté 2012. január 25. 18:39
  „22. Tabornok- Kiváló ötlet! 1993-ban, miért nem álltál elő ezzel?- igen jó kérdés, csak nem volt lehetőségem, ahogy neked sem pedig te is azt látod amit én! -még senki nem jött rá, hogy mezőgazdasági feldolgozóüzemet kell építeni, ahhoz hogy a mezőgazdaság beindulhasson.
  Jó egykorúak vagyunk, éltünk abban, élünk ebben, - és láttuk, hogy tették tönkre gazdaságunkat: iparunkat, -mezőgazdaságot. Vajon nem termeltünk színvonalas /világszínvonalú/ terméket, ehető élelmiszert!
  Meg voltunk autóipar nélkül? -igen.
  Itt az audi, és itt a szomáliai cukornád, a szudáni paprika, bab, borsó! - nem morbid ez ránk-nézve?

  28. jóhatudod- hát ha átélted, miért nem adsz igazat? - tönkre lehetett tenni, újjá nem lehet építeni?
  Ez az utálatos, hogy jönnek az audi-val, de hát az egy valami, - hány dologra tudtál támaszkodni, régen?
  Katasztrófák után újjá lehet építeni? - miért ez a rablás, rombolás nem volt katasztrófa?
  Ki nem állhattam a komcsikat, most sem mert csak tagkönyvet cseréltek, de a magyar nem tud a lábára állni?
  Azt olvasod, mert mondják: minden országban szeretik a magyart az egyetemi végzettektől a segédmunkásig, mert értik, tudják dolgukat!- azért jön ide a külföldi mert a magyar értelmes, tud!
  Aki még olvassa: a multi elmehet, de a magyar nem - hát légy magyar!”
 • 29. Joe76 2012. január 24. 21:58
  „Tisztelt szabo1936

  Köszönjük!
  Jó egészséget Szabó Úr!

  Egy audis dolgozó(12 éve)”
 • 28. jóhatudod 2012. január 24. 20:51
  „13.háté !kösz hogy ilyen fiatalnak nézel de sajna én már az 50 években is éltem ! Akkor kezdtem dolgozni amikor még 13 "tanácsi váll volt , az évek folyamán a szemem előtt folyt a privatizációnak nevezett szabadrablás ,aminek a haszonélvezői az elöző és a mostani vezetés volt ! A kisemberek feje fölül játszották át adták el a gyárakat, és ami a lényeg a piacot,majd számolták fel egymásután a gyárakat,üzemeket. Az a széles,kapolyiaz otp tulaj./stb /a többi milliárdossal együtt gyurcsány de a mostani vezetők is a zsidótőkét kiszolgálva tették tönkre a könnyűipart, gépgyártást, és a mezőgazdaságot egyaránt !! A gyárakat eladták,a földjeinket eladták a külfökdieknek,akik a hasznot zsebrevágták már hetedhét országba járnak !Mert itt mindenféle szerződés ellenére nem is akartak sokáig termelni csak megszerezték a piacot ,kiiktatták a konkurenciát !! Ezért írtam,hogy meg kell becsülni az audit /persze hogy ők is a haszonért maradtak / de helyettük már nincs más !!!!!! Győrben a legtöbb dolgozót foglalkoztatják és akkor még a sok beszállítóról nem is beszéltem ,akkor lesz nagy gond ha bezárnak !”
 • 27. Indygo 2012. január 24. 20:43
  „Audi pocskondiázók. 14 évig egy tapsifalvi kft-nél dolgoztam. Az utolsó három évben egy aluliskolázott emberke? volt a főnököm. Mikor hatalomra került kijelentette " ő már a másik oldalhoz tartozik" magyarul leszarja a melóst. Sikerült átmennem az audiba 2 éve, ahol jelenleg egy kiszámítható jövőt látok magam előtt.”
 • 26. hobelebanc 2012. január 24. 17:01
  „24. pancser 2012.01.24. 16:43
  ebben benne volt minden... :)”
 • 25. szabo1936 2012. január 24. 17:00
  „24.pancser
  Tisztelt uram mint mar tobszor mondtam azt,hogy az idelogoink talan nem egyeznek de amit a gazdasagrol ir maga aban 100% egyet ertek.
  En Seattle Washington alam kulvarosaban elek,es nincsen olyan nap,hogy nem latok legalab 10 vagy 15 Audi TT az utakon.Amikor lato oket mindiig csak buszkeseg tolti el a szivemet,hogy azokat aban a varosban csinaltak ahol en 1948 tol 1955 januarjaig eltem.Es en ha van lehetosegem es tudok beszelni valakivel akinek ilyen autoja van megkerdezem,hogy tudja e,hogy hol keszult ez az auto a valasz mindig az ,hogy "made in Germany" es en neki szepen es diplamatikosan elmagyarazom,hogy "you rae wrong my friend this car made in GYor Hungary" Persze o ugy nez ram mintha en hulye lenek de amikor kinyitom az Audi TT ajtajat es megmuteyom neki,hogy Made in Hungary" akor a letob esetben azt kerdezik tolem,hogy "where is Gyor Hungary" es akor en elmondom nekik azt igen meg vanak lepodve mert azt gondoltak,hogy az autojukat Ingolstadban vagy Neckarsulheimben csinalatk.En buszke vagyok azokra a magyar emberekre akik azokat a kocsikat csinalatak;
  You have a nice day.”
 • 24. pancser 2012. január 24. 16:43
  „18."szabo1936" Nem csodálom, ha egy amerikai magyar nem érti az ittenieket, Kossuth apánk se értette meg azokat akik itt maradtak. Lehet, hogy a magyar föld el van átkozva és valami bolond kisugárzása van? Mindjárt szélesebb lesz a látóköre annak aki néhány évig a nagyvilágban él. A szélsőjobb utálja a multikat, azt mondja legyenek csak kis magyar boltok. Utálják a nagy cégeket mert kiviszik a hasznot , kvázi nem kellenek, nélkülünk is el boldogulunk. Itt sokan íjaznak, jurtáznak, csúcsos tetejű süveget hordanak tüntetőleg, pogány sámándobokat vernek keresztényileg. Semmi baj nem lenne ezzel, ha hülyülésből, szórakozásból csinálnák. De nem, ezt komolyan veszik. Minden jó ami magyar, minden rossz ami külföldről jön, az Audinál jobb a magyar lőcsös kocsi. Tagadnak minden haladást, mindent a mi előre mutat. Régi soha nem létező dicsőséget emlegetik, amikor állítólag tőlünk rettegett Európa. Ez nagyon jó ajánlólevél, olyan kb. mintha a törökök Moháccsal meg Buda várának bevételével meg a 150 éves uralmukkal hencegnének.
  "háté" azt mondja ő nem lesz karikás cégre soha rászorulva, meg egyetlen multira sem. Persze nem így van mert még az újszülött gyerekét is multik által gyártott pelenkába csomagolta, a neje hasonló betétet használ, ő meg a multik gumiját húzza a huncutkájára.
  Az Audi Győr és az ország rangját emeli, tisztességes keresethez juttat tízezreket. A négy karika lassan-lassan az új Győr jelképe lesz. Büszkék vagyunk rá, meg is mutatom sok irigykedő ismerősömnek. Az Audi város igazi látványosság, méltó utódja a régi Rába gyárnak sőt jelentőségében felülmúlja annak fénykorát.”
 • 23. poltergeist84 2012. január 24. 16:42
  „Tiszta szívből kívánom - de tényleg - hogy Háté úrnak legyen igaza. Építsék fel a Magyar gyárakat, és legyünk függetlenek. Tudjuk, hogy ez az ország el tudná tartani önmagát. Az adottságok megvannak, tisztában vagyok vele. Csak az a probléma, hogy nemigen hagyják majd a többiek. Felvetetik velünk a hitelt, akkor is, ha nem kell. És legtöbben olyanok vagyunk mint a birkák. Legalábbis a nagy EU szemében... Egy szó mint száz: kevesek vagyunk a változtatáshoz. Mit csinálunk, lerohanjuk az EU-t a gripenekkel? :) Erről ez a vicc jut eszembe:

  Kohn mondja a falugyűlésen:
  - Emberek! Mindenkinek kb 2 pengője van a faluban. Hosszú tél lesz, rablók is garázdálkodnak. Adjátok oda megőrzésre, nálam biztonságba lenne ez a 2 pengő, és vésztartalék nektek tavaszig.
  Örültek a faluban hogy Kohn anyagi biztonságot nyújt nekik.
  - Köszönjük ez jó, de most nem marad a megélhetésre.
  - Erre is gondoltam - szólt Kohn - a 2 pengőtöket vésztartalékként raktuk félre így ahhoz most nem nyúlhatunk, de akinek nagyon kell, tudok kölcsön adni.
  Most kérjenek kölcsön? Nem szeretnek tartozni, de hát nincs mit tenni.
  - Akkor adjál kölcsönt - szóltk.
  - Jó, de annak kemény feltételei vannak ám. Adok 2 pengőt, amit tavasszal visszakapok és kamatként még 2-t, összesen 4-et.
  - Sok rá a kamat de muszáj ennünk. Adjad!
  - Nem úgy van ám az! Én megbízok mindenkiben de bárkivel előfordulhat akármi, ezért megérthetitek kell biztosíték hogy megkapom a pénzt. Favágók vagytok, adjátok oda zálogba a baltátokat.
  - Jó, úgyis csak tavasszal kezdhetjük a munkát. Itt a baltánk. Kérjük a 2 pengőt!
  - Figyeljetek. Tartoztok 4 pengővel, baltátok sincs nem tudtok dolgozni, így nem tudtok pénzt keresni. Szerintem az lesz a legjobb ha ebből a 2 pengőből amit kölcsön adok egyből letörlesztitek a 4 pengő felét és tavasszal könnyen meg tudjátok adni a maradék 2-t amit nálam félre raktatok....
  Favágó a felesége otthon: - Nem értem! Volt 2 pengőnk és megvolt a baltád. Most odaadtad Kohnnak 2 pengőnket hogy tavasszal visszakapjad tőle a baltádat.
  - Csönd asszony én se értem de Kohn Bankár és ő mondta hogy ez szabályos és ez így van jól....”
 • 22. Tabornok 2012. január 24. 16:38
  „"13. háté 2012.01.24. 14:22
  Vissza a magyar vagyont és gyárakat, - mindent! - hadsereget a hazának!"
  Kiváló ötlet! 1993-ban, miért nem álltál elő ezzel? Ez most, legalább olyan komoly ötlet, mint visszafiatalodni a 40 éves koromra. Szólok ha sikerült.
  Örüljünk annak, amit az AUDI idehozott, ha már az elmúlt 22 év "kiváló politikusai" elherdálták értékeinket. A Magyar Parlamentben, még senki nem jött rá, hogy mezőgazdasági feldolgozóüzemet kell építeni, ahhoz hogy a mezőgazdaság beindulhasson. Az is igaz, hogy amíg Magyarországon az állami korrupció ilyen magas szinten tombol, addig nem tudunk előre menni.”
 • 21. szabo1936 2012. január 24. 16:35
  „19.hate
  Tisztelt uram Meg egy dolgot szeretnek mondani it Amerikaban is vanak kulfodi cegek akik gyarakat nyitotak pl,BMW,Hunday.KIA,Mercedes,WV,Siemens,Samsung,es meg sok sok mas cegek.Ok is igen nagy adokedvezmenyeket kapnak es amikor gyarakat epetenek az ingatlant altalaban $1 dollaret adjak el nekik,es miert csinaljak ezt? Azert mert ok alast adnak az embereknek es adot fizetnek a jovedelem utan az alkalmazotak is fizetik az adojukat a keresetuk utan.Ez egy lanc reaction igy mindenki jol jar ilyem hulyeseget,hogy ezek a multi nacionalis cegek majd gyarmatositsak az USAt en meg nem halotam.Magukat az en velemenyem szerint igen konyen felre lehet vezetni.
  Emberek gondolkozanak mielot a velemenyuket mondjak!”
 • 20. szabo1936 2012. január 24. 16:20
  „19.hate
  Tisztelt uram,sok mas orszag a vilagban igen nagy oromel fogadna az Audi ceget.Tudom,hogy sokal kevesebet fizetnek a magyar alampolgarokna mint a nemetenek vagy osztraknak de azt is tudom,hogy sokal tobet mint a magyar cegek.
  Az lene a legjob megoldas ha valami okos magyar emberek alapitanak egy ceget amelyik tudna "job mint az Audinal gyartot autokat csinalna es sokal olcsob aron es a vilagpiacon eladni"De ha en most egy magyar alampolgar lenek az ilyemi nekem olyan csoda lene mint a "hadak utja"”
 • 19. háté 2012. január 24. 16:10
  „Nyugodj meg -poltergeist84 - "Értem én sokak álláspontját, hogy "eladták az országot külföldieknek", és igazuk van! De jelen helyzetben már lehetetlen visszacsinálni mindezt. Magyarország talán már sosem lesz független. Így a legokosabb lépés, ha jönnek"- nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Nem lehet újraépíteni gyárainkat? - már építik.
  Nyugodj meg, a karikás cég sem különb a többinél! - azt, hogy mit látsz az a te dolgod, hogy mik történnek - azt nem látod!
  szabo1936 -Nem vagyok,- nem voltam és nem leszek a karikás cégre rászorulva.”
 • 18. szabo1936 2012. január 24. 15:46
  „Ha a kulfodi cegek alast csinalnak az a baj,ha nicsen alas az a baj! Aki az atlag magyar embert ki tudja elegiteni aa biztos,hogy megerdemli a Nobel dijat.
  Aiki it mindig sirnak az Audi ceg miat azok az emberek akiket valamilyen oknal fogva az Audi ceg nem alkalmazot,”
 • 17. poltergeist84 2012. január 24. 15:16
  „@Lívia66: Ezt nem tudhatom, mert nem voltam ott. Viszont véleményem van: Háté úr csak kiabál, meg dobálózik. Tipikusan az a fajta, aki osztja az észt mindig, ha négykarikás cikket, vagy politikai tartalmú írást lát, de kíváncsi lennék rá, hogy valójában mit tesz azért, amiről beszél. Én itt dolgozom sok éve, elégedett vagyok. Látnátok a környezetvédelmi rendszert belülről, nem sírna senki. Egy nyamvadt felmosóvödröt sem önthetsz ki a lefolyóba, mert ha meglátnak a szekusok, kapod a bírságot! (volt példa rá) Minden szemétnek, hulladéknak megvan a helye.
  Értem én sokak álláspontját, hogy "eladták az országot külföldieknek", és igazuk van! De jelen helyzetben már lehetetlen visszacsinálni mindezt. Magyarország talán már sosem lesz független. Így a legokosabb lépés, ha jönnek az ilyen cégek, mint az Audi, a Merci, és hasonlók, és munkahelyeket teremtenek, fizetik a fizetnivalókat, stb. Ez sem "jó", csak "szükséges rossz".”
 • 16. Lívia66 2012. január 24. 14:57
  „13. háté. Az üzemeket, gyárakat eladták és azok rakták zsebre az árát , akik manapság a hiteleket felvetetik velünk. Nem csak azzal kell foglalkozni, hogy régen mindenkinek volt munkahelye, hanem azzal is, hogy olyan vackokat gyártottunk, hogy csak a kgst piacon tudtuk eladni/csereberélni. Arról nem is beszélve, hogy a régi munkahelyeken 10 emberből 2-3 protekciós volt, aki nem csinált semmit, csak felvette a fizetését. Én dolgoztam olyan munkahelyen, hogy csak akkor csináltunk valamit , ha jöttek az elvtársak megnézni a termelő munkát. Amúgy meg keresztrejtvényt fejtettünk egész nap. :)”
 • 15. oPTiKa 2012. január 24. 14:28
  „CsabaKirály, ugye még nem jártál modern lakkozó üzemben? A környezetet semennyire sem szennyezi...
  A gumit meg jobb helyeken felhasználják pl. aszfalt-adalékanyagként, ahol meg nem olyan rossz, ha sokáig nem bomlik le...”
 • 14. oPTiKa 2012. január 24. 14:25
  „moderálva, köszönjük”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetőzött a Duna Nagybajcsnál, nincs készültség

Az elmúlt napok kiadós esőzései és az enyhe időjárás miatt az elsőfokú árvízvédelmi készültség… Tovább olvasom