Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Robotrendszerek és intelligens rendszerek - Kaunas és Győr egyetemei együttműködnek

A következő félévre a litván vendégek meghívást adtak át két vendégelőadó részére, elsősorban a robotrendszerek és intelligens rendszerek témakörben tartandó koncentrált mesterképzés-szintű előadásblokk tartására.
A Kaunasi Műszaki Egyetem (KME, Litvánia) Panavezysi Karának két oktatója, dr. Daiva Zostatiene dékán és a nemzetközi kapcsolatokért felelős Dalia Susniene a Széchenyi István Egyetemmel kialakítandó együttműködésről tárgyal dr. Kóczy T. Lászlóval, az Egyetemi Doktori Tanács elnökével és a győri intézmény több vezetőjével.

A litván egyetem oktatói a látogatás során – az Erasmus program kereteben – több előadást tartanak. Dr. Daiva Zostatiene dékán és dr. Kóczy T. László, az Egyetemi Doktori Tanács elnöke aláírták a Széchenyi István Egyetem és a Kaunasi Műszaki Egyetem közötti tudományos együttműködési megállapodást.


Litván vendégek a győri egyetemen
Litván vendégek a győri egyetemen

A KME impakt faktoros folyóiratot ad ki villamos- és elektronikai mérnöki területen, amelynek szerkesztő bizottságába, valamint az évente megrendezendő szakmai konferencia programbizottságába dr. Kóczy T. Lászlót is felkérték, s lehetőséget adnak a győri egyetemi oktatóknak, kutatóknak az ottani publikációra.

A következő félévre a vendégek meghívást adtak át két vendégelőadó részére, elsősorban a robotrendszerek és intelligens rendszerek témakörben tartandó koncentrált mesterképzés-szintű előadásblokk tartására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisorsolták a listasorrendet megyénkben

MSZP, Jobbik, Fidesz lesz a listasorrend Győr-Moson-Sopron megyében az október 12-i választáson. Tovább olvasom