Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Reszkessetek szúnyogok - Lecsapott a Győr-Szol a vérszívókra

Csütörtökön és pénteken is pusztítják a szúnyogokat.
Ezúttal elsősorban a város vizes élőhelyein lesz légi biológiai gyérítés, azokon a helyszíneken, ahol a tocsogókban, álló és pangó vizekben magas lárvaszámot mértek a szakemberek. A beavatkozás a megelőzést szolgálja, a kifejlődés előtt akadályozza meg a szúnyogok későbbi elszaporodását.

A légi gyérítést földi melegködös gyérítés egészíti ki. Az erre alkalmas, közlemúltban vásárolt berendezés többek között parkokban, temetőkben és a vízpartok egyes szakaszain végzi a munkát. Ezek azok a területek, ahol a légi beavatkozás a zárt lomkorona miatt nem kellően hatékony.

A szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét.

Elő az ágyúval
Elő az ágyúval


A következő napokban légi kémiai gyérítést is tervez a szolgáltató. Amennyiben az időjárási körülmények nem romlanak, csütörtökön és pénteken lesz légi kémiai szúnyoggyérítés, mely várhatóan Győr egész területét érinti.

A földi gyérítésre használ eszközről

A meleg köd képzésére, kémiai szúnyoggyérítésre alkalmas IGEBA típusú készülék 60 literes vegyszertároló és 5,5 literes üzemanyag-tartállyal, valamint a hordozó gépjármű fülkéjéből vezérelhető távirányító berendezéssel rendelkezik. Egy különböző szögben állítható ködcsövön keresztül juttatja ki az alkalmazott, úgynevezett fehér olaj és biocid keverékéből álló anyagot. A kihordási teljesítménye beállítástól függően 30-95 liter/óra.

A berendezést elsősorban sűrű növényzetű, lombos fás, bokros területeken, parkokban, zöldövezetekben alkalmazzák, ahol a légi gyérítés nem elég hatékony. A felmelegített vegyszer ködként terül el a környezetben, szélcsendes időben nagy területen. A meleg a szúnyogokat élénkebb mozgásra, repülésre készteti, így a fák, bokrok tövében, levelek alatt meglapuló vérszívók bele szállnak a vegyszeres ködbe és elpusztulnak.

A szerkezet hordozójárműve a Győr-Szol Zrt. platós kisteherautója, a gyérítési munka gázmester szakfelügyelete mellett történik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GYÖMÖRE - Ilyenek vagyunk: Ötven kilométerről látszik a templom

Folyamatosan fejlődik, békés, barátságos és szerethető. Így jellemezte Nagy Beáta polgármester… Tovább olvasom