Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Rendőrkézen: két győri rablásban gyanúsítottak

A rendőrség elfogta két győri rablási kísérlet gyanúsítottjait. A gyanú szerint K. Dániel és K. Ádám felváltva követte el a bűncselekményeket, egyikük boltba ment be viperával a kezében, a másik játék pisztollyal egy takarékszövetkezetbe.

Egy bolti rablási kísérlet elkövetője utáni nyomozás során jutottak el a Győri Rendőrkapitányság életvédelmi alosztályának nyomozói egy előző nap Győrben elkövetett fegyveres rablási kísérlet gyanúsítottjáig. A nyomozók több héten át szívós ˝kopóként˝ mentek a nyomok után.

Az alosztály nyomozója, Baán Tamás zászlós elmondta portálunknak: február 6-án egy napszemüveget viselő férfi csuklyás felsőrészben, baseballsapkában a fején bement az Árpád út egyik élelmiszerüzletébe, majd viperával a kezében hadonászva az eladót a bevétel átadására akarta kényszeríteni. A boltban dolgozó férfi nem ijedt meg a támadótól, dulakodni kezdett vele, s egyszerűen kilökte az üzletből.

– A rablási kísérletet a bolt kamerája rögzítette, de a támadó arcából csak részlet látszott a képen. A környék több intézményének, köztük két bank kamerájának felvételeit is lefoglaltuk. De egy fekete színű, szürke lökhárítós autón kívül – amelybe a gyanúsított beszállt – semmi használhatót nem láttunk – magyarázta Baán Tamás.

Az autóról készült felvételt a nyomozók megmutatták a kereskedőknek, akik Ford Fiesta vagy Focusként azonosították a járgányt, ami a lökhárítóról ítélve törött lehet.

A takarékszövetkezeti fiókot február 5-én akarta kirabolni a támadó.
A takarékszövetkezeti fiókot február 5-én akarta kirabolni a támadó.

– Ez alapján a kollégáimmal legalább egy héten keresztül jártuk Győr lakótelepeit, s Marcalváros egyik parkolójában rátaláltunk az autóra, ami egy nő tulajdona, aki a fiával lakik a közelben. A lakásban tartott házkutatáskor előkerült egy kivágott maszk, s egy játék pisztoly. A fiút, K. Dánielt gyanúsítottként hallgattuk ki. Elismerte, hogy anyja autójával vitte ismerősét, K. Ádámot a rablásra, ő csak sofőr volt – részletezte Baán Tamás.

A kapitányság célkörözési csoportja egy órán belül bevitte K. Ádámot, akinél ugyancsak házkutatás tartottak. Megtalálták nála a rablási kísérlet során hordott ruháját, csak a vipera nem került elő. A férfi a nyomozóknak elmondta: hogy K. Dániel valóban sofőr volt, de több bűncselekményt is elkövetett Győrben. Többek között február 5-én ő akarta kirabolni a Téti Takarékszövetkezet Kodály Zoltán utcai fiókját. Az ugyancsak büntetett előéletű K. Dániel végül beismerte, hogy egy áruházban vásárolt játék pisztollyal akarta kirabolni a takarékszövetkezetet. A férfi ellen jelenleg is folyik eljárás egy italkereskedés kirablása miatt, akkor szöges bottal fenyegette az eladót.

Az ügyet a hatáskörben illetékes rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya vette át a kapitányságtól. Az osztály vezetője, Károlyi Zoltán alezredes elmondta: a két ügyet egyesítették, s vizsgálják, hogy közük lehet-e más, Győrben elkövetett rablásokhoz.


Baán Tamás és Kóczán Gábor hadnagy úsztak a rendőrség elől a Rábába ugorva menekülő autófeltörő után, s húzták ki a folyóból tavaly ősszel.


 

Olvasóink írták

 • 4. kolombela 2010. március 11. 12:18
  „Hm, büntetett előéletű K(olompár) elkövetők.”
 • 3. Mankapunka 2010. március 10. 11:49
  „Tegnap este is a városban a polgárőrgyerekek a Skodával nézegették az autókat a belvárosban,mást is keresnek rajtuk kívül.”
 • 2. egó 2010. március 10. 11:03
  „bn! Láttál Te már szar biztonsági kamera felvételt? Én sajna igen. Azt nem mondod meg, férfi, vagy nő látszik rajta. Ilyen szar kis felbontású technikával spórolnak a bankok... Ausztriában nem fekete-fehér, hanem színes a felvétel, de még ott sem látszanak mindig az arcok. Remélem a többi belvárosi rablás elkövetőjét is elfogják minél előbb.”
 • 1. bn 2010. március 10. 09:04
  „Gratulálok a rendöröknek, ez egész gyors volt!
  Viszont egy autóról nem tudják eldonteni, hogy Focus-e vagy Fiesta-e... A 6 éves rokon kissrác a lámpa formájából megmondta volna nekik egyből :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gőzerővel bontják a győri kekszgyárat – nézze meg videón

Ha szeretne vetni egy utolsó pillantást Győr egykori édes birodalmára, akkor ne tétovázzon: a… Tovább olvasom