Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Rendőr akar lenni a legtöbb gyerek: a legnépszerűbb osztályok Győrben

A továbbtanulókat idén a Bercsényi rendészeti és a Krúdy vendéglátóipari osztálya érdekli legjobban. Felmérés a győri középiskolákról.


A Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ 2010-es felmérése szerint a Bercsényi Miklós Közlekedési Középiskola belügyi rendészeti osztálya a legnépszerűbb a felvételizők körében, ahová első helyen 145-en szeretnének bekerülni. Második a Krúdy Gyula Szakközépiskola vendéglátóipari osztálya, ahová 124-en jelentkeznének elsőként.

A gimnáziumok között a Kazinczy Ferenc Gimnázium német/angol nyelvi emelt szintű osztálya vezet (57 első helyen jelentkezővel), de alig marad le tőle a Révai Miklós Gimnázium reál jellegű képzése (55 jelentkezővel), és a Krúdy Gyula Gimnázium kéttannyelvű osztálya (szintén 55 jelentkezővel).

Továbbra is népszerűek a műszaki szakközépiskolák, melyek közül a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola CAD-CAM informatikus osztályába vágynak első helyen a legtöbben (71-en).

Győrben idén 1330-an szeretnének bejutni első helyen valamely szakközépiskolába. Ez két fővel magasabb, mint a lehetséges keretszám. Gimnáziumba 570-en, szakképzőbe pedig 527-en próbálnak elsőként bekerülni az előzetes statisztika szerint.


 

 

A Munkaügyi Központ úgy tájékoztatta portálunkat, hogy a felmérés az éppen pályaválasztó nyolcadik osztályosok körében készült, akik a legfrissebb listából választották ki, hogy hová szeretnének jelentkezni az idén induló képzések közül. A felmérés célja azonban korántsem az, hogy pontosan előrejelezzék, hogy mik lesznek a jelentkezési adatok a valóságban, hanem éppen ellenkezőleg, azt szeretnék elérni, hogy a diákok többsége ne kizárólag olyan intézményekbe adja be a jelentkezését, melyekben egyébként is jelentős túljelentkezés van, és ezzel csökkentsék saját bekerülési esélyüket. A felméréssel arra szeretnék ösztönözni a pályaválasztó fiatalokat, hogy tájékozódjanak a lehetőségekről, és fel tudják mérni, hogy saját tanulmányi átlagukkal hová lesz lehetőségük bekerülni.

"A legnagyobb veszélynek azok a fiatalok vannak kitéve, akik nem mérik fel reálisan az érdeklődési körüknek megfelelő szakmát oktató intézménybe való bekerülési esélyeiket. Ők olyan iskolákat, szakokat jelölnek meg a felvételi jelentkezési lapjukon, ahol többszörös túljelentkezés várható" - szól a Munkaügyi Központ tájékoztatója.

A felvételi határidőig mindenképpen érdemes böngészni az előzetes statisztikát, mely teljes egészében itt érhető el. 

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. MTT 2010. február 08. 07:47
  „47.-nek. a logika alapján, -bárki logikája alapján- azért kérdezi meg, mert kora hajnalban 2-3-4 óra felé az éjszakás műszak még dolgozik, a reggeles műszak még nem, tehát- max a kenyeres, meg a tejes, aki ilyenkor kóricál az úton, a "normálisabbja" aki teheti, az otthonában alszik. Ebben az időpontban csak az van úton, aki nagy valószínűséggel "kertek alatt" jár. Gondolom emiatt kérdezte, de szerintem ennek, mint állampolgárnak, inkább örülnöd kéne, hogy legalább van akinek feltüntél. Nézd már kérlek pozitívan a dolgot, nem kell őket közellenségnek tekinteni.”
 • 47. Mankapunka 2010. február 07. 16:36
  „Vcop
  De akkor a rendőr se álljon belém hajnalban,hogy mit keresek erre,mi dolgom van,mikor simán kocsikáztam az utakon.”
 • 46. Vcop 2010. február 06. 15:10
  „Engem már nem érdekelnek a mocskolódások, a sünözés.
  Szidják a rendőrt, hogy nem tud semmit tenni a védelmük érdekében, vagy a bűnözök ellen.
  Lehetséges, de ép azok miatt akik szidják a rendőrt és a rendőrséget, aki lépten-nyomon a rendőrnek alá akarnak tenni, azok miatt áll így a magyar rendőrség.
  Ja ja a magyar embernek óriási jogai vannak...bocsánat, viszont a kötelességeiről elfeledkezik.
  Kérném az ilyen embereket, ha a kötelességeit nem tudják betartani, csak egyetlen jogukról, a segélykéréshez való jogukról mondjanak le. Igy majd lehetnek kakaskák a szemétdombjukon.”
 • 45. maradando 2010. február 06. 13:04
  „Rendőr sosem akartam lenni !DE egy ´szabad felhasználású" gumibotra " mindig is vágytam .És a "tonfák"is rasszisták.mert megkűlönböztetűnk fehér,és fekete színűeket.”
 • 44. tosa2 2010. február 06. 11:47
  „mxplanet ! Javasolj jobbat, vagy legyél ott a felvételin ! ez van, e nnyien
  jelentkeznek , ennyien felelnek meg. ezek közül lehet válogatni. De, !!
  bezzeg, ha nem jön rendőr, akkor ???”
 • 43. mxplanet 2010. február 06. 08:57
  „mmm24.
  kemény fizikai,orvosi,psziho felvétel ? muhahaha
  nyeszlett ideggyenge bitangokat látni mindenhol.
  mongolidioták.”
 • 42. TBK 2010. február 06. 08:23
  „Tanmese hülye gyerekeknek /részlet/

  Az ősi időben történt egyszer, hogy az emberi test részei fellázadtak a gyomor ellen.
  "Nem igazság, hogy mi mindig csak dolgozunk, fáradozunk, a kéz kapát fog, a láb hordja a testet, a száj és
  a fogak rágnak, és így tovább, a gyomor pedig tétlenül élvezi munkánk és fáradságunk gyümölcsét.
  Nincs gondja semmire, mégis szó nélkül befalja mindazt a jót, amit mi többiek verejtékes munkával
  megszerzünk.
  Fogadalmat tettek, hogy a kéz nem visz a szájhoz egyetlen falatot sem, de ha vinne is, a száj ne fogadja el, de ha el is fogadná, a fogak ne rágják meg, és így tovább...
  Fogadalmát mindegyik testrész meg is tartotta...
  És mit gondoltok, mi történt?
  Egyszerre csak észreveszik ám, hogy a kéznek már mintha nem is lenne ereje, hogy felemelkedjék a szájig, a száj a kapott falatot nem képes befogadni, de ha befogadná is, a fogaknak már nincs erejük megrágni.
  Valamennyit titkos kór gyötörte, meggémberedtek, elgyengültek.
  Most derült csak ki, milyen fontos a gyomor szolgálata
  Hogy az sem henyél ám, hanem feldolgozza a sok jó falatot, azután igazságosan elosztja azt: továbbadja a test részeinek.
  Mert ugyan mi tenne bennünket elevenné, mi táplálná tagjainkat - mondták a végtagok - ha nem az a vér, melyet éppen a gyomor frissít fel újra meg újra?
  Belátták ennek igazságát a test részei, nem is lázadoztak többé, hanem végezte mindegyik a maga dolgát, mert rájöttek, hogy egy test, egy szervezet az, amit közösen alkotnak.
  Ebben a testben pedig
  mindegyiküknek megvan a maga feladata, amit el kell látnia.
  Nem irigykedtek hát tovább egymásra, s nagy egyetértésben élnek ma is, az idők végezetéig.”
 • 41. sx4 2010. február 06. 08:19
  „Győrben idén 1330-an szeretnének bejutni első helyen valamely szakközépiskolába. Ez két fővel magasabb, mint a lehetséges keretszám.

  tehát 2 gyerek nem lesz felvéve?????
  Miért nem lehet ezt a " hatalmas " túljelentkező tömeget is felvenni? Ez maximum 1.-1 fővel növelné a kezdő létszámot az adott iskola egy osztályában....
  szerintem”
 • 40. nüs 2010. február 06. 08:10
  „Hajrá "emberek" tépjétek egymást, ismét egy cikk amin egymásnak lehet esni.

  Aztán majd lesz egy új cikk ahol le írják, hogy egymást tépik az "emberek", hogy kinek milyen szar a meló helye.

  Majd ezen a cikken is megint téphetitek egymást, hajrá, hajrá, vagy igen, igen? :)”
 • 39. Agent 2010. február 06. 05:52
  „akinefél szimpla pirosbögrés driod, lehet, hogy nem is ember, csak egy hülye copypastrepeat robot.”
 • 38. zsukov 2010. február 06. 04:14
  „Katona már nem is jó ??”
 • 37. Mankapunka 2010. február 06. 00:45
  „mm24
  Azt ne mondd,hogy egy buszsofőr akkor többet keres,mint egy rendőr.
  Hány órában dolgozol egy nap.
  Nagyon nehéz elmenni egy kukagyujtogatáshoz éjjel.Megeröltető,tényleg.”
 • 36. Ibrox 2010. február 06. 00:15
  „túrabakancs ! beteg világ ez.”
 • 35. Túrabakancs 2010. február 05. 23:58
  „Primax!
  Ne jössz rá hogy akinemfél még véletlenül sem Jobbikos, csupán cinizmusból írogatja a süket dumáit hogy lejárassa a radikális pártot?! Úgy látszik jó a technikája, mert sokakat megtéveszt. Kiragad mindig egy-egy dolgot, majd sarkítva az irritáló programok egy részét kétértelműen tálalja. Olvassatok a sorok között, mert folyamatosan meg vagytok tévesztve. Legalábbis jó páran vannak ilyenek itt a fórumon ahogy nézem.”
 • 34. Ibrox 2010. február 05. 23:07
  „mmm24 mümmögi! meg ne szakadj 10 év semmittevés után!”
 • 33. mmm24 2010. február 05. 22:54
  „Senki nem született közalkalmazottnak.Tessék jelentkezni.Meg lehet csinálni a szigorú orvosi, fizikai, pszichológiai követelményeket.Ja, hogy bukta lenne.Akkor el lehet kussolni.Amikor el kell mennem itthonról, mert munka van, valami kretén miatt, aki gyújtogatja a kukákat, és a feleségemnek nem tudom megmondani mikor jövök, azt nem irigylitek mi?Meg a nettó 110.000-et, 10 év után pótlékokkal.Állandóan a 40 év utáni nyugdíjjal jöttök, mást nem láttok.Lehet jelentkezni.”
 • 32. MTT 2010. február 05. 20:55
  „Gratulálok kresz75- Te igazat szóltál. De, mint látod, a büdös nagy magyar valóság, mindig kell valakit fikázni, -most ezek szerint a rendőrökön a sor. Mint írtad: - mindenki előtt ott a lehetőség, ki lehet próbálni. Én is csak ezt mondom: HAJRÁ!”
 • 31. kolombela 2010. február 05. 19:55
  „"Rendőr akar lenni a legtöbb gyerek" aztán tovább tanulnak.”
 • 30. kvantum 2010. február 05. 19:37
  „"29. hozzászólás mitzekatze 2010.02.05. 19:27 "

  A szabad ég alatti igazoltatás miért zárja ki annak a lehetőséget, hogy saját megfogalmazásod alapján: "telibe tüsszentenek". Ne haragudjál de teljesen irreális és szélsőséges példát hoztál fel mindkét munkakör prezentálására. Ráadásul logikai útvesztő is.”
 • 29. mitzekatze 2010. február 05. 19:27
  „Kedves Kresz75! a 25-ös hozzászólásodhoz:

  Sokan állandó éjszakai műszakban dolgoznak bruttó 81.000.-HUF-ért 2010-ben, Győrben, az Ipari Parkban. Ehhez képest járőrözni a kényelmes meleg autóban nem is rossz. Ugye?

  Nyavalyák? Akkor a kereskedelemben dolgozók mit szóljanak, mikor a shoppingoló táppénzes tuskók a taknyos zsebkendőjüket a pénztárnál pakolják le jobb esetben, rosszabb esetben telibe tüsszentik a pénztárost. És még sorolhatnám. Ehhez képest szabad ég alatt igazoltatni valakit nem hinném, hogy fertőzőbb lenne.

  Szóval meg ne szakadjanak szegények. Nem tudják mit jelent a munka szó.”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós pénzek: 110 millió forint miatt indult nyomozás

110 millió forint uniós támogatás kapcsán indult nyomozás a régióban, de az adminisztrációs hibákat… Tovább olvasom