Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Rendkívüli közgyűlés: hogyan lehet életben tartani a Petz-kórházat?

A megyei önkormányzat csütörtökön tartja rendkívüli ülését, amelynek fő napirendi pontja a győri Petz-kórház helyzete.

Szakács Imre megyei elnök keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a céljuk ezzel az volt, hogy egyrészt felhívják a figyelmet az intézmény helyzetére, másrészt konkrét javaslatokat kapjanak arra vonatkozóan, hogy a jelenlegi finanszírozás mellett hogyan lehet életben tartani a megye legnagyobb egészségügyi intézményét.

A meghívott vendégek között van az egészségügyi miniszter, az OEP főigazgatója, az ÁNTSZ országos tiszti főorvosa, illetve a parlament egészségügyi bizottságának elnöke és alelnöke is.

Úgy tűnik azonban, hogy nem lesz tolongás a megyei díszteremben, ugyanis közülük csak Mikola István bizottsági alelnök jelezte érkezését, illetve az ÁNTSZ részéről lesz jelen valaki, de nem az országos főorvos, hanem a regionális igazgató, dr. Paller Judit.

Olvasóink írták

 • 10. Korrekt5 2009. november 17. 20:49
  „Kérdés a következö: hogyan lehet életben tartani a Petz-kórházat?

  Haza kell küldeni az összes beteget akiknek nincs közbetlen kezelésre szükség.
  Az egyszerü operáltakat másnap haza küldeni.
  Na és a sok léhütöt.
  Ez igy van a legtöbb nyugati országban.
  Na és még egy nagyon fontos intézkedés, hozzáértö személyeket a vezetésbe.”
 • 9. szocdem 2009. november 17. 17:59
  „Hogyan?

  1. A régio önkorijainak tulajdonába adni, és közhasznú Kft-vé alakítani.
  2. A kórház Kft a betegellátást ettől fogva piaci áron végzi, a betegbiztosító meg fizeti. (Lásd autós biztosítások) Az esetlegs év végi nyereséget a tulaj önkorik szociális kasszájába utalják, hogy ne képződjön nyereség. Pont. ENNYIRE EGYSZERŰ!!!

  CSAK EBBEN AZ ORSZÁGBAN A BESZEDETT JÁRULÉKOKAT NEM AKARJÁK 100%-ban ERRE FORDÍTANI, MÁSKÉPP MIBŐL OSZTOGATNÁNAK????????????????????????????????”
 • 8. Gab2000 2009. október 09. 08:54
  „Fióka

  Jó lenne értelmezned mit írtam.
  A háj fejű vezető(k)nek kéne oda menni tanulnia és nem neked kéne oda menni élned.
  A jó vezetési és irányítási technológiát kéne átvenniük a herdálás helyett.”
 • 7. gelcsa 2009. október 07. 13:59
  „A kórházban az ellenőrörök alapfokú végzettséggel dolgoznak, ovodai képesítéssel, huszonévesen! Sokmindenre lehet jó, de ellenőrnek sajnos tapasztalat nélküli, legalábbis e- téren.kevés, ha mélyen kivágott blúzba billeg! Önkormányzatnak, és a kórháznak ez a jó! Azért tart itt. Nyomonkövethetetlen, hogy ellenőrizni se lehessen!
  Egyszerű, de sok költséget felörlő felesleges, és rendszeres költésgek.Minden csap csöpög, éjt nappá téve, WC-k fürdők dettó. Mint vizműves, elmondhatom, haogy egy csap, akár 1 köbméter vizet is fogyaszthat, de többet is egyetlen nap!!!! Kilehet számolni viz+szennyviz+stb! Hány csap, WC, tusoló van a korházban ????? Mennyivel kellene megszorozni???? Naponta egy vagyon, ami elmegy hanyagásg miatt. Fizessen a kórház vzdijat, ne az önkormányzat, helyettük!Feleslegesen égnek a villanyok, magánrendelőknek alacsony haveri dijai, eszközök követhetetlen sorsa, beszerzése, konyha, étkeztetés, kapacitáskihasználás...maszek rendelők, maszek haveri gyógyszertárak!!!!!! Sok a haver, és kéz kezet mos...most lehet visszahozni!”
 • 6. fióka 2009. október 07. 12:59
  „Gab2000 2009.10.07. 06:07--->az ott van mi meg itt vagyunk majd ha ott élek örülök neki,de nem ott élek.kapis?”
 • 5. Gab2000 2009. október 07. 06:07
  „nane

  Küld őket a Pécsi klinikára lenne mit tanulniuk ugyanis nyereséges a klinika.”
 • 4. Goldmund 2009. október 06. 22:10
  „A győri kórház 10 éve is bajban volt. Miért nem akkor ugrált a megyei önkormányzat?
  Nem akkor kell nekiállni gyógyítani valakit, amikor már haldoklik.”
 • 3. nane 2009. október 06. 20:06
  „Miért nem kérdeznek engem?? Elmondom:Meg kell nézni az országban, országon kívül van-e olyan kh-z aki túlél?elmenni,megnézni,tanácsot kérni!Gondolom a vezetők fizetése / igazgató,gazdasági ig. ezer ilyen-olyantanácsadó/azért olyan magas,mert ők ezt meg is érdemlik,értenek hozzá,ezt tanulták,ilyetén számtalan ötletük van a megoldásra.Ha nem így van, akkor miért vállal valaki ilyen megbízatást???????Nyilván a szabad garázdálkodásnanak az eü-ben is, ahogy mindenhol, az ellenőrzés vethet véget.Mennyi pénz,mire,kinek,mikor.Vagy tán ez túl egyszerű lenne?Persze túl átlátható,tiszta,világos ez NEMKELL.”
 • 2. gelcsa 2009. október 06. 19:43
  „Azért jutott ebbe a helyzetbe a kórház, mert gyalázat ami ott volt, és van. Fejeket kell lecserélni, átfogó ellenőrzést végezni, közpénzek, adományok terén is a mutyizások helyett! Meglehetne még menteni, de nem ilyen vezetői gondolkodással!”
 • 1. iq 2009. október 06. 19:01
  „Majd dr.Szakács megoldja még 500-enbert kirugni,van nagy tapasztalata benne,és már csak 1 ápoló jut 30betegre,más stratégiájuk ugy sincs eddig is ez volt eddig 1000embert rugtak ki!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az aradi tizenhárom emléke kluboldalainkon

Megyeszerte megemlékezéseket tartanak a '48-49-es forradalom és szabadságharc Aradon kivégzett… Tovább olvasom