Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Rendelő Szabadhegyen

Győr - Felavatták tegnap a felújított gyermekorvosi rendelőt Győr-Szabadhegyen. A rendelő három városrészt lát el.
Szép számmal voltak orvosok, egészségügyi és szociális intézményi vezetők is tegnap a felújított győr-szabadhegyi gyermekorvosi rendelő avatásán. Mint köszöntőjében Panker Mihály, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatója kitért rá: ez a mostani esemény fontos része a beindult s remélhetően folytatódó rendelőfelújítási programnak. Borkai Zsolt polgármester megerősítette: az önkormányzat erejéhez mérten továbbra is támogatja az egészségügyi és szociális létesítményeinek korszerűsítését.

Simon Róbert Balázs alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője emlékeztetett rá, hogy ez a rendelő lényegében három városrészt (Szabadhegy, Kismegyer és a József Attila-lakótelep) lát el. A területen 15 ezren élnek, ez több, mint az egész város lakosságának 10 százaléka. A három itt praktizáló orvoshoz 1896 gyermek tartozik.

Átadták a felújított győr-szabadhegyi gyermekorvosi rendelőt. Fotó: Krizsán Csaba
Átadták a felújított győr-szabadhegyi gyermekorvosi rendelőt. Fotó: Krizsán Csaba

A felújítás teljes körű volt: új rendelőket alakítottak ki, átalakították a várót, teljesen kicserélték a fűtési és vízrendszert, a nyílászárókat, felújították a villamos hálózatot, az épület hőszigetelést kapott, és biztosították az akadálymentes közlekedést is. A felújítás – amelyet Hajszán Gyula képviselővel együtt kezdeményeztek – 15 millió forintba került. Az alpolgármester emlékeztetett rá, hogy a város idei költségvetésében 100 millió forintot szánt az egészségügyi és szociális ágazatra, ez lényegesen több, mint a korábbi években.

Az itt praktizáló orvosok nevében dr. Magyar Mária mondott köszönetet a támogatásért. A rendelők már fogadják a gyermekeket. Az átmeneti időszakban a Radó-iskola adott helyet a rendeléseknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: 8,5 milliárd a pólusprogramból

Győr - Alaptalannak tartja Németh Zoltán győri alpolgármester (Fidesz) számonkérését a Magyar… Tovább olvasom