Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Prohászka Imre: Tájak és impressziók

A győri Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakmunkásképző iskola és ÁMK aulájában pénteken nyílik a győri Prohászka Imre Tájak és impressziók című kiállítása. Az alkotóművész első önálló tárlata.
A művész önéletrajza: 1973-ban született Mosonmagyaróváron, már gyermekkorában rengeteget rajzolt, rajzait időnként Várady Lajos tanár úr látta el építő kritikával. Középiskolában korában főleg ceruza és szénportrékkal foglalkozott. Egyetemi éveiben Pestre kerülve a Dési Huber István Képzőművészeti Kör tagjaként három évig tanult rajzolni ceruzával és szénnel. Az első évben drapériát, a másodikban portrét, az utolsó évben aktot rajzoltak mindig élő modell után. Itt tanára Turi Éva volt. Az egyetem befejezése után Mosonmagyaróváron kezdett el dolgozni fogorvosként, itt a Paletta Körben kezdett el először akvarellel foglalkozni L. Székely Olga vezetése alatt. Ez idő tájt nyaranta a Lovasberényi Alkotótáborban járt, ahol Sáska Tibor festőművész keze alatt kezdett el először olajjal dolgozni. 2005 óta Barabás László tanár úr a mestere, tőle tanult a legtöbbet a festészeti irányzatokról, az alkotói technikákról, a kép építésének trükkjeiről és az olajfestésről. Itt fordult érdeklődése az impresszionista és posztimpresszionista irányzatok felé. Témája egyre inkább a mediterrán táj lett és eszköztárába bekerült a festőkés.

Fotók: Szük Ödön


Prohászka Imre tudatosan, fegyelmezetten dolgozó festő, aki a festészet történetének legnemesebb hagyományaiból építkezik miközben önmagát keresi. A bemutatott képanyag jó bizonyíték arra, hogy törekvése sikerrel jár. – Barabás László.

A kiállítást Gombos Szandra egyetemi oktató nyitja meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Galaktikus alkotások

"Galaktikus alkotások" címmel a Kovács Margit ÁMK, AMI képző- és iparművészeti ága nyitotta meg… Tovább olvasom