Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Program négy plusz három évre

A közgyűlésen kívül is számos fontos és érdekes eseményre készül a héten a megyeszékhely – ezek voltak a témái a szokásos hétfői városházi sajtótájékoztatónak.
A múlt pénteki győri „iskolatüntetés" petícióit alaposan áttanulmányozzák, s megteszik a szükséges reagálásokat – hangzott el egyebek között a városházi sajtótájékoztatón. Előtte az irodavezetői értekezleten a heti közgyűlés témáiról beszéltek. Szó volt róla, törvényi kötelezettség egy négy évre szóló program elkészítése: ezen a héten már a javaslatokat összegzi a városvezetés, a program ezután nyilvános vitára kerül, majd a tapasztalatok birtokában megvitatják az önkormányzati bizottságok, s végül a közgyűlés dönt. Bár a törvény négy évről beszél, ám az Európai Unióban a hétéves programok a szokásosak, ezért a város – kitekintésül – plusz három évet hozzátesz.

A szavazókörök maradnak

Az uniós csatlakozás másként is szóba került: Győrben is javában folynak a népszavazási előkészületek. A szavazókörök és a szavazóhelyiségek ugyanazok lesznek, mint az önkormányzati választáskor. Ezen a héten elkészül a névjegyzék, az értesítőket (kopogtatócédulákat) március 20–27. között kézbesítik.

Ünnepségek, események

Nemzeti ünnepünk alkalmából a városi ünnepség 15-én 9 órakor az Eötvös parki Petőfi-szobornál koszorúzással kezdődik, 9.30-kor lesz a Honvéd ligeti megemlékezés, 10.45-kor a városház előtt zászlófelvonás, katonai díszszemle, 11.30-tól pedig a Richter Teremben díszközgyűlés és sajtónapi megemlékezés.
A hét programjai között szerepel egyebek között csomópontátadás, sportfórum, jótékonysági hangverseny, ifjúsági konferencia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komoly játék a teremtő képzelettel

Talán nem túlzás azt állítani, a találkozások kiállítása ez a mostani a találkozások városában.… Tovább olvasom