Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Piaci verekedésből feljelentés Téten

Két hete a vasárnapi vásáron Csapóné Pádár Gyöngyi, a máltai szeretetszolgálat személyi segítője és Kovács Ferenc helyi kisebbségi elnök között fajult tettlegességig a vita.

Csapóné feljelentést tett, a cigányelnök szerint viszont az asszony támadt rá.

A piaci verés óta eltelt napok alatt többször is kért orvosi segítséget Csapóné Pádár Gyöngyi, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa, aki állítja: minden ok nélkül támadtak rá. Védekezett, ahogyan csak bírt, ám az adok-kapokot nem tudta elkerülni. Szomorú, hogy mindezt a 12 éves kislánya is kénytelen volt végignézni, majd egy arra járó kért telefonon segítséget és értesítette a rendőröket is.

˝A földre kerültem, belém rúgtak, ezt többen is látták. Az ütésekre a foltjaim emlékeztetnek. Megaláztak, ocsmány szavakkal illettek, meg akartak félemlíteni. Azóta sem tudom feldolgozni a történteket: pszichiáterhez járok, a gyerekemnek is pszichés támogatás kellett˝ – sorolta Csapóné Gyöngyi.

Bakacs Beatrix éppen papucsot akart venni a piacon – a földön látta már Csapónét, és olyannyira megijedt, hogy azonnal hívta a nagypapáját, Pusztai Sándort, hogy segítsen. A férfi máig tartja: bármilyen vita is előzte meg a verést, a tény, hogy öten estek neki a rokonának, lesújtó és megdöbbentő.

Kovács Ferenc, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke szerint Csapóné egy, jelenleg is folyó uniós projekt elszámolását akarta számon kérni rajtuk. A másfél évig tartó 60 milliós program a kistérség több települését és a téti kisebbségi önkormányzatot is érinti. Célja a felzárkóztatás, a munkahelyi beilleszkedés segítése, támogatóprogramok szervezése, ám az elszámolás időben később lesz.

Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megkeresésünkre elmondta, zaklatás megalapozott gyanúja miatt ismeretlen elkövető(k) ellen – orvos szakértő bevonásával – indult eljárás.

Olvasóink írták

 • 4. barbucika007 2010. július 10. 21:34
  „Nem hiába...a vér nem válik vízzé!!!!”
 • 3. tódi 2010. július 07. 14:36
  „Biztos nem cigányok voltak - ők dolgoznak vagy bodzát szednek.

  A gárdistákok lehettek - a nagy fekete terepjáróval .”
 • 2. Pedró 2010. július 07. 11:47
  „Hát ezen én nem lepődök meg! El is költöztem gyorsan onnan, mivel tííten mán nem kissebség, hanem töbsííg a dodi!”
 • 1. reszegenisjozan 2010. július 07. 05:27
  „Jól sejtem, hogy ha a cigány feküdt volna a földön és öten akár csak körbeálljak, akkor az nem zaklatás(!!!!!!!), hanem aljas indokból, előre, megfontolt szándékból elkövetett náci, rasszista, stb ölési kísérlet lenne??????
  Mellesleg a hölgyön nem zöld póló volt??? (ugye ezt érti mindenki????)

  Érthetően a cikk: cigányék megint lenyúlták a támogatásra szánt összeget. A hölgy a többszöri cigány fenyegetés ellenére nem akarta elnézni a sikkasztás, lopás, csalás tényét. Ezért bátor beilleszkedett cigányaink közül kb öten nekiestek a hölgynek és a földön fekve is püfölték... (vajon ilyent a rendőrökön és cigányokon kívül, ki tesz)
  Sajnos megint a cigány vezetők járatják le még jobban a cigányságot!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatták a főapátsági vendégházat

67 vendég fogadására alkalmas létesítményegyüttest adtak át a Pannonhalmi Főapátságban. Tovább olvasom