Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Pannónia és Hunnia a Balatonról egyeztet

Abda - „Pannónia második legnagyobb városa Abda, ahol július elején V4-es csúcstalálkozót tartanak a helyi kastélyszállóban.

Pannónia és a szomszédos Hunnia között a Balaton egy részének vitatott hovatartozása miatt mintegy fél éve feszült a politikai helyzet.

Ezért az esemény légterének biztosítása kiemelt fontossággal bír. Ezt a feladatot más közreműködőkkel együtt a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred hajtja végre."

Abdán üléseznek a visegrádi négyek? A helyzet persze most csak kitalált, mindezek csak elképzelt események s Abda nem is nagyváros, de itt hajtja végre gyakorlatát nemsokára a rakétaezred, hogy szükség esetén gyorsan tudja egy hasonló találkozón a légteret biztosítani. Ezért egy ilyen gyakorlat végrehajtásáról folyt az egyeztetés minap a likócsi laktanyában, ahol a feladatra kijelölt csoport tagjai a legkülönbözőbb kérdésekkel, problémákkal bombázták Abda polgármesterét, Szabó Zsoltot.

A kitalált feladat – ha más céllal vagy helyszínnel is – bármely nap valósággá válhat, ezért fontos a hadműveleti központ parancsnoka, Fegyveres László alezredes szerint, hogy szükség esetén gyakorlott stábok tudjanak gyorsan, mégis kis hibaszázalékkal, jól teljesíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ütközés

Győr-Ménfőcsanak - Szerencsére senki nem sérült meg a Ménfőcsanakon hétfőn délelőtt történt… Tovább olvasom