Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Öveges Kálmán-díj a segítőképzésért

Tét - A segítő szakmákat tanuló főiskolai, egyetemi hallgatókat abban segíti Szalai Lászlóné , hogy ˝éles bevetéseken˝ készülhessenek fel hivatásukra.

Ezért kapta meg a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Gyermekjóléti és Szociális Intézményének vezetője az Öveges Kálmán-emlékérmet a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karától. Azért külön örült az elismerésnek, mert a díj névadója, Öveges Kálmán tanítóképzői tanár Téten született.– Először el kell nyerni az emberek bizalmát, főként azzal, hogy minden nekik tett ígéretünket betartjuk - mondta Szalai Lászlóné.

– A túlságosan lelkes, gyors lendületű segíteni akarás gyakran nem hoz eredményt. Először el kell nyerni az emberek bizalmát, főként azzal, hogy minden nekik tett ígéretünket betartjuk – hangsúlyozta Szalainé Adél mindazt, amit a hallgatóknak elmond, sőt, leginkább a gyakorlatban mutat be. Mivel a Téti kistérségben többféle méretű település is található, az ellátásszervezés számos módjával megismerkedhetnek a felsőoktatási intézmények szociális munkás, szociálpedagógus szakos diákjai. A tapasztalatgyűjtésre úgy biztosít lehetőséget nekik a gyakorlatvezető, hogy velük együtt látogat el a szolgálat támogatottjaihoz, a családokhoz. Fontos ugyanis meghallgatni, mit éreznek, mit élnek meg problémának. Időt kell szánni helyzetük okainak megismerésére ahhoz, hogy megoldási javaslatokat lehessen számukra megfogalmazni.

Olvasóink írták

  • 1. zsbaranyaine 2010. szeptember 16. 14:15
    „Gratulálok az Öveges Kálmán díjhoz, nagyon megérdemelte. Komoly szakmai munka van mögötte. Csak így tovább. Hajrá!
    gigi”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra találkoztak az öregdiákok Láziban

A korábbi évek sikerén felbuzdulva idén is megrendezték Láziban az 1930– 1953-ban született,… Tovább olvasom