Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Ötletérlelő találkozók

Pannonhalmi borvidék - Ötletgyűjtő találkozásokat szerveznek a Pannonhalmi borvidék fiatal borászai, hogy szakmai tapasztalataikat kicseréljék. Várják mindazokat, akik csatlakoznának pincelátogatásaikhoz.
– Jó lenne közösen gondolkodni a fiatalabb borászokkal is a Pannonhalmi borvidék jövőjéről. Mind értékeljük, amit szüleink, az előző generációk megteremtettek, de számos kiaknázatlan lehetőség rejlik még a borvidékben, hiszen nagyon jó helyen van – ez közös véleménye a környékbeli termelőknek. És nemcsak természeti adottságai miatt, hanem mert közel van Győr és itt van látnivalóival a turisták számára vonzó Pannonhalma is – mondta el kezdeményezéséről Hangyál Balázs. – Jó esélyek ezek arra, hogy a pincészetekbe is több látogatót csalogassunk. Ezért hívtam a környék fiatalabb borászait először a saját pincémbe egy ötletgyűjtő, szakmai tapasztalatcserére is alkalmat adó találkozóra több mint tucatnyian fogadták el a meghívást, a nagyobb borászatokban már mindenütt képviselteti magát a szakemberek
fiatalabb nemzedéke.

A tapasztalatcserét Hangyál Balázs borász kezdeményezte. A képen (balra) a szervező Babarczi Zsuzsannával és Deé Jánossal. Fotó: B. A.
A tapasztalatcserét Hangyál Balázs borász kezdeményezte. A képen (balra) a szervező Babarczi Zsuzsannával és Deé Jánossal. Fotó: B. A.

Beszélgetésük során kiderült, egyre nyitottabbá válhatnak egymás törekvéseire, de nyitott a kezdeményezés abból a szempontból is, hogy várják a fiatalok mindazokat a borászokat, akik csatlakoznának találkozásaikhoz. Tervezik ugyanis, hogy havonta más-más pincébe látogatnak el, így megismerhetik, hol milyen feltételekkel folyik a munka, így azok alapján a hozzájuk látogató turistáknak további pincék felkeresését ajánlhatják a borvidéken belül. Érdeklődni Hangyál Balázsnál lehet a 30/756-8789-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri buszok: Teljesen új vonalhálózatot dolgoztak ki

Győr - Megújulás előtt áll a győri buszközlekedés, a február elejétől életbe lépett járatátalakítás… Tovább olvasom