Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Ötletdömping a kórházi parkolásért

A Petz-kórház Zrínyi utcai részének parkolási gondjai kapcsán olvasóink megoldási javaslatokkal keresték meg szerkesztőségünket.

A kórház a Vasvári utcai részen tervez parkolóbővítést, a városvezetés viszont több lehetőséget vizsgál.

Hol parkoljon a beteg? címmel írtunk arról, hogy a kórház szerint a városnak, a város szerint a kórháznak kellene megoldást találnia a parkolási nehézségekre. A cikk nyomán felhívta lapunkat Vörös Rezső, aki a Zrínyi utcában, a kórházzal szemben lakik. Évek óta nap mint nap látja, milyen sokan szenvedő alanyai a helyzetnek, hogy se sorompón belül, se azon kívül nincs elég hely az autóknak. Sajnálja a betegeket, megérti az autósokat, akiket gyakran végigbüntetnek a rendőrök a tilosban. Nem haragszik rájuk, pedig sokszor elállják udvaruk bejáratát, a garázsából nem tud kihajtani. Szerinte azóta romlott a helyzet, mióta a Zrínyi utcai részen van a tüdőszűrés is. Megoldásként azt javasolja, hogy az ÁNTSZ melletti teniszpálya helyén legyen parkoló.

Teniszpálya helyére járművek? Ötletek vannak az autók megállásának megoldására, de a parkoló kialakítása szabad terület és pénz kérdése. Fotó: H. Baranyai Edina
Teniszpálya helyére járművek? Ötletek vannak az autók megállásának megoldására, de a parkoló kialakítása szabad terület és pénz kérdése. Fotó: H. Baranyai Edina

Más olvasóink is elmondták szerkesztőségünknek ötleteiket. Azt, hogy a kórház oldalában, kerítésen kívül a Zrínyi utcai előkert helyén lehetnének parkolók és a sorompón belül is több lehetne, ha magas padkákat megszüntetnének és a bejáratnál, az öbölben nem gátolnák a megállást.

Megkerestük a javaslatokkal a kórházvezetést. A válasz szerint más tulajdonában lévő területeknél csak javasolhatják a változtatást. A bejárat előtt megálló gépkocsik viszont többször gátolták a mentő- és a teherforgalmat, ezért szükséges ott a tiltás. ˝A beteget szállító gépkocsik továbbra is behajthatnak a kórház területére, de parkolásukat máshol kell megoldani. A Zrínyi utcai telephelyünk lebontott épületének helyén parkolóhelyeket alakítottunk ki, de a környező utcákban is szükség van 20–30 gépkocsi számára a parkolásra˝ – áll a kórház közleményében, amely megemlíti, hogy a Zrínyi utcából több ellátás átkerül a Vasvári utcai részre, ahol számoltak a tervezők a parkolóbővítéssel.

– Ez a gond nem közterületi kérdés, amiért a város lenne a felelős. Annak az intézménynek, illetve fenntartójának, a megyei önkormányzatnak kellene megoldást találnia, amely a forgalmat generálja – szögezte le Máthé-Tóth Péter, a győri útkezelő munkatársa. Ennek ellenére a városi önkormányzat a közlekedéstechnikai lehetőségeket még vizsgálja a helyi lakosokat is érintő megoldás érdekében. A kórházhoz legközelebbi utcában, a Jósika utcában pedig csak egy szakaszon tiltott a parkolás, a többi közeli kisebb utcában nem. Az is kiderült: az előkertnek titulált rész a kórház, a teniszpályák területe a tisztiorvosi szolgálat tulajdona.

Olvasóink írták

 • 3. Goldmund 2010. február 19. 10:08
  „Válság ide, válság oda, gazdagok az emberek, ha ez ekkora probléma!
  30 éve nem panaszkodtak ennyit az emberek az anyagi helyzetükre. Pedig akkor nem volt gond a parkolás (magyarul: kevesebb autó közlekedett). Pedig még sokkal több osztály is volt a Zrínyi utcai kórházban.

  Ma meg megy a sírás-rívás az anyagiak miatt, de egy ilyen cikk kapcsán kiderül, hogy sokan vécére is autóval akarnak járni.

  Az ötletek egyenesen fenomenálisak: szűnjön meg a teniszpálya (sportolási lehetőség), vegyünk el zöldterületet (mert a kórház kerítésfala elött még van egy kevés). Betonozzunk le mindent, akkor majd parkolni lehet, csak élni nem ebben a városban!”
 • 2. iq 2010. február 18. 18:34
  „MEG IRTAN MÁR MI A GYÓGYIRT A PARKOLÁSRA,!...TALICSKÁKAT TESSÉK OTHON HAGYNI ,RÉGEN MÉG TÖB BETEG JÁRT A KORHÁZBA HISZ CSAK A ZRINYI VOLT,NEM KEL ...TALICSKÁVAL AZ OSZTÁLYRA FELMENNI GYALOGOLJ!!!!!”
 • 1. urbaniastapista 2010. február 18. 17:03
  „Pl.:
  Legyen fizetős a parkolás, a beszedett pénzt pedig nem lenyelni, hanem a közösségi közlekedés fejlesztésére fordítani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki lesz a balett- igazgató?

Győr oktatási, kulturális és sportbizottsága egyetlen jelöltet terjeszt a következő közgyűlés elé a… Tovább olvasom