Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Ősszel költözik a nevelési tanácsadó

Ősszel költözik a nevelési tanácsadó

Szeptembertől új helyre költözik a Győri Nevelési Tanácsadó, ami ez idáig hol két, hol három épületben fogadta a gyermekeket.

V. M. - 2005.08.08. 14:19
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Régóta szeretett volna egy helyre költözni a Győri Nevelési Tanácsadó, a tehetséggondozási részleg és a pályaválasztási tanácsadó. Az Apáca utcából és a Gyermekek Háza udvarán található irodáikból a szolgálat ősztől átteszi székhelyét Adyvárosba. Lukácsné Papócsy Ágnes igazgatótól megtudtuk: elégedettek új otthonukkal, a korábbi óvoda emeletes épülete tágas, 600 négyzetméteres. A felújítás még tart, igaz, a nyolcmillió forintos keretből nagy modernizálásra nem, csak a legszükségesebb munkálatokra futja. Az új helyen húsz munkatársuk dolgozik majd, és külön előnyös, hogy az épület busszal is könnyen megközelíthető a gyerekek számára. Az igazgató hangsúlyozta: a hatékony tevékenységükben fontos szerepe van a csapatmunkának, ezért is jelentős előrelépés, hogy a szakemberek végre egy helyen lehetnek.

A tanácsadóban évente 1500–2000 diák fordul meg, többségük nem csak egy alkalommal. Van olyan iskolásuk is, aki két éve jár hozzájuk. Az óvodáskorúaktól a 18 évesekig bárki fordulhat hozzájuk segítségért. A legkisebbek általában magatartásbeli és tanulási gondok miatt kerülnek a szolgálathoz. A nevelési tanácsadó az óvodákban rendszeresen szervez különböző szűrővizsgálatokat, ahol időben fény derülhet a lurkók problémáira.

A szakemberek munkájára egyre nagyobb szükség van. A WHO egészségügyi világszervezet szerint 2020-ra körülbelül 50 százalékkal nő a lelki beteg gyerekek száma. Jelenleg öt iskolásból egynél már tapasztalható valamilyen lelki zavar. Az elmúlt évtizedben itthon is megnőtt a tanulási nehézségekkel, magatartászavarokkal, drog- és alkoholgondokkal küzdő kamaszok száma. S nemcsak az esetek gyakoribbak, hanem a gondok is súlyosabbak. Régebben alig voltak a terápiákon serdülőkorúak, manapság azonban jelentős ezen fiatalok száma is. Közöttük sok az anorexiás és a depressziós, ezek kialakulásának többéves előzményei vannak.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...