Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Ölveczky Gábor grafikusművész kiállítása Győrött

Egy hadmérnök feljegyzései címmel nyílik kiállítása Ölveczky Gábor grafikusművésznek a győri Xántus János Múzeumban.
A tárlaton bemutatott színes grafikai művek döntően a történelmi Magyarország várait örökítik meg, a rajzokat a témához kapcsolódó szövegekkel gazdagítja az alkotó.

Ölveczky Gábor művei a kép és az írás együttesén alapulnak, ezzel egy ősi művészeti ágat, a képírás hagyományát újította fel. A több mint 30 alkotásból álló sorozat a művész erős történelmi érdeklődéséről és irodalmi kötődéséről tanúskodik – mondta Székely Zoltán művészettörténész szerdán az MTI-nek.

A csütörtökön nyíló kiállításon láthatók egyebek között Balassi Bálint életpályájának fontos helyszínei, az alkotásokon a hozzájuk kapcsolódó versek is olvashatók.

A múlt, a történelem művészi feldolgozásával egyfajta személyes történelmet hoz létre grafikáin a művész. A feliratok pedig arra biztatják a nézőt, hogy hajoljon közel hozzájuk, mélyedjen el bennük - fogalmazott Székely Zoltán. A kiállítás november 6-ig látogatható.

Ölveczky Gábor a Komáromi Kisgaléria művészeti vezetője, egyéni kiállításai voltak egyebek között Esztergomban, Székesfehérváron, Tatán, Mosonmagyaróváron. Csoportos tárlaton felvonultatta munkáit Bécsben és Amszterdamban is. Művei köz- és magángyűjteményekben találhatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munka törvénykönyvéről Győrben: `a munkahelyről csak jót, vagy semmit´

Az egyéni jogoknál közeledtek az álláspontok, a kollektívnél viszont nem - derült ki az új Munka… Tovább olvasom