Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Olvasóink így szavaztak: 1. Spar, 2. Lidl, 3. Tesco

Összesen közel 2800 szavazatot adtak le olvasóink két nap alatt. Ezernél több voksot egyedül a Spar kapott. Mi pedig kiválasztottuk a három legütősebb olvasói véleményt!
Jan. 16. - A Spar robbantott megyénkben

Bár pénteken még lehet szavazni, a végső sorrend gyakorlatilag kialakult. A Spar mögött a képzeletbeli dobogó második fokára a Lidl állhat, míg a Tescóé a bronzérem.

Ha összevetjük a kisalfold.hu szavazását a Tesztvilág eredményeivel, akkor kijelenthetjük: a Spar robbantott Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében. A fővárosban ugyanis csak sereghajtóként végzett a Spar, míg szűkebb pátriánkban magabiztosan vezeti a rangsort.

A Lidl és a Tesco helyezései már összecsengenek: a német üzletlánc Budapesten első lett, míg a legnagyobb forgalmat bonyolító hálózat itt is, ott is harmadik.

Érdekesség az Aldi negyedik helyezése: a szintén német tulajdonú üzletek alig pár évet vetették meg a magukat a Nyugat-Dunántúlon, már is jó eredményt értek el.


A voksok állása két nap után, január 16-án reggel 8 órakor
A voksok állása két nap után, január 16-án reggel 8 órakor


Top 3 Olvasói vélemény a Facebookon

"Választékban a Tesco, a többi kisebb láncnál nagyban függ, hogy ki a boltvezető és mennyire figyel a "feltöltöttségre". Lehet egy városban két homlokegyenest más képet mutató Spar, Lidl vagy Aldi is."

"Kicsit el vagyunk kényeztetve, annyi bolt van manapság. Ha a saját szokásaimat nézem: ne legyen messze, legyen viszont olcsó, jó minőségű az árukészlet, ne kelljen órákat sorba állni. Spar, Lidl, Aldi és Tesco: mindegyikben vannak kedvenc portékák és kedves eladók!"

"A Tesco messze van, a CBA drága, az Aldi hatalmas csalódás, a Spar is drága. Maradt a Lidl, nálam minden szempontból első helyen áll."

Jan. 14. - Ön szerint melyik a legjobb üzletlánc megyénkben? Tesco vagy Spar? Szavazzon!

A hét legismertebb magyarországi üzletlánc Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyei boltjait osztályozhatják le Olvasóink.

Tavaly év végén a Tesztvilág olyan tesztet készített, mely garantáltan érdekelni fogja a kisalfold.hu Olvasóit is. Vajon melyik a legjobb bolthálózat? A nyolcak társaságába a következő láncok kerültek be: Tesco, Aldi, Lidl, Spar, CBA, Penny, Coop, Auchan.

Íme, a legfontosabb szempontok a teszthez

A tesztelők a következő szempontokat figyeltek útjuk során: - milyen, mennyire bőséges a választék?

- milyen az ár-érték arány?

- mennyire friss a hús- és pékáru, a zöldségek és gyümölcsök?

- sokat kell-e sorba állni fizetéskor?

- tiszta vagy koszos az üzlet?

- mennyi a saját márkás termék, ezek milyen minőségűek?

- mennyire rendezett az üzlet környezete?

- kaphatók-e reform élelmiszerek, alapanyagok?

Nos, a fővárosban elvégzett teszt végeredménye a következő lett:Rövid vélemény a sorrendről

A sorrendről a következő rövid összegzést tehetjük: a két német tulajdonú lánc közül a Lidl valóban egyre jobb, a kisalfold.hu saját szavazásain is rendszeresen jól szerepel.

Az Aldi második helyezése már sokkal inkább vitatható - igaz, ne felejtsük el: Budapest belvárosában számos rendkívül jó helyen fekvő, közkedvelt üzlettel rendelkeznek -, mint ahogy a Tesco helye is a képzeletbeli dobogó harmadik fokán. A kisalfold.hu Olvasói többnyire az angol multit szokták illetni a legtöbb keresetlen szóval a Facebook-posztokban.

Ami azonban talán leginkább kiveri majd a biztosítékot: a Spar megosztott utolsó helye.

Az Auchanról megyei tapasztalatunk nincs. A Győrbe tervezett megaüzlet építése évek óta tolódik, s a jelenlegi gazdasági-politikai helyzet tükrében nem valószínű, hogy egyhamar megnyitja kapuit a francia piros madár.

Öné a pálya: szavazzon!

Hasonló teszt elvégzésére Olvasóinknak is lesz most lehetősége: képzeletben járják be az Önök által látogatott üzleteket, s a felsorolt szempontok alapján döntsenek: melyik üzletlánc a legjobb Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében? Kíváncsian várjuk döntésüket!


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért drogoznak a győri diákok? Hogyan védené meg gyermekét?

Ma minden harmadik diák kábítószerhez nyúl Győrben. Miért teszik? Hogyan védjük meg őket attól, hogy… Tovább olvasom