Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Olvasói kérdés: folyamatos a szemetelés

Már nagyon dühös vagyok amiatt, hogy újra meg újra – hol zsákokban, hol anélkül – a háztartási szemetet egyesek a győri Bercsényi liget 22/A elé öntik, rakják. Lehetne valamit tenni az elszállítás, az illegális hulladéklerakás megelőzése, a szemetelők megbüntetése érdekében?A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. közleménye szerint sajnos sok hasonló esetről tudnak és a közterület-felügyelet jelzései alapján elszállítják a szemetet, hogy ne rontsa a városképet. Azonban az illegális hulladéklerakás ellenőrzése, szankcionálása nem a feladatuk.

Truka István, a közterület-felügyelet vezetője elmondta: ismerik a problémát, igyekeznek is lehetőségeik szerint mindent megtenni az illegális hulladéklerakás csökkentése érdekében. Idén kétszer annyi eljárást kezdeményeztek ilyen ügyekben, mint tavaly, többtucatnyi bírságot szabtak ki, és előfordult olyan is, hogy sikerült az elkövetőt tetten érni. Azonban a tapasztalatok szerint a háztartási szemét utcára kirakása mindennapos probléma, többen folyamatosan így bújnak ki a hulladékelhelyezés díja alól, vagy életmódjukkal nincsenek tekintettel másokra, környezetük tisztaságára.

Truka István javaslata alapján olvasónknak érdemes bejelentést tennie a közterület-felügyeletnél a 96/550-730-as számon hivatali munkaidőben, akik megköszönik, ha így segítik munkájukat.

Olvasóink írták

 • 3. anuvuk 2011. november 27. 18:42
  „A szelektálást kellene radikálisan ösztönözni! Különösen az ilyen helyeken!
  A szemét szállítás díja csak akkor fog csökkenni, - mert akkor már lesz miből!!!!”
 • 2. Oreg35 2011. november 24. 19:26
  „Egyet lehet találni, hogy kik csinálják! Győr-szolnak egyszerűbb lenne kitenni egy kontinert és azt rendszeresen ingyen üríteni! Mindenképpen úgy is el kell szállítani, így a takarítást megspórolhatnák!”
 • 1. Madarász 2011. november 24. 09:08
  „Talán nem kéne aranyárban számolni a szemétszállítást, aztán nem lenne ilyen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százötvenen indulnak Boszniába

Bosznia-Hercegovinába induló EUFOR missziós katonák mutatták be felkészültségüket Győrben, a… Tovább olvasom