Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Októberben már költözhetnek az első lakók

Győrújfalu - A leendő tulajdonosok aktívan közreműködhetnek a győrújfalun épülő lakópark tervezésében. A kivitelezők az igényekhez igazítva módosítanak az eredeti elgondolásokon.
Mint ahogy annak idején beszámoltunk róla, kétszáznegyvenhat apartmanlakást terveztek a győrújfalui lakóparkba, mintegy hárommilliárd forintból. Az első ütemben kétszer negyvennyolc lakásos garzon épült volna, majd a huszonhét ágyas ápolási tömb, kápolna, közösségi ház, szolgáltatóegyüttes. Ez utóbbi fodrászattal, mosodával, konditeremmel, étteremmel.

A Győrújfalu határában, a Volán-horgásztó és a falu közötti területen, harmincegyezer négyzetméteren megvalósítandó lakóparkot zömében az aktív koruk befejezéséhez közeledő vagy már nyugdíjas házaspároknak szánták. A lakópark alapkövét a múlt év őszén rakták le, s az első épület már tető alatt áll. Az eredetileg elgondolt negyvennyolc garzonlakás helyett azonban csupán öt ilyet alakítottak ki a tömbben.

A házat aszerint tervezték át, ahogy azt a leendő tulajdonosai, lakói kérték, igényelték.

A természeti környezetbe – ötvenszázalékos lesz a beépítés – többségükben Győrből készülnek kiköltözni a családok, s az újfaluit végleges otthonuknak szánják. Úgy gondolkodnak, ugyan nem önálló épületben, családi házban laknak majd, annál viszont nagyobban, mint amilyet egy garzon kínálna. Ezért tervezték át a leendő tulajdonosokkal egyetértésben az első lakóházat.

Az eredetileg elképzelt épületméreteken belül most öt garzonlakás tekinthető már meg, továbbá huszonegy másfél szobás, egyenként negyvenöt négyzetméteres és hat kétszobás, hatvan négyzetméteres otthon. Hogy az egyes lakásokban a főfalakon kívül mi hová kerüljön, abban a tulajdonosok döntöttek.

Most a lakóparkban egymás mellett serénykednek kőművesek és vízvezeték-szerelők. Az épületben egy gázkazán lesz, s egy a biztonság kedvéért tartaléknak. Az egyes otthonokban a mért energia szerint fizetnek a lakók.

Győrújfalun a hétvégeken nagy a „vendégjárás". Mind több a látnivaló. Máig sem tekintik megváltoztathatatlannak a leendő lakók által is szentesített tervet. Előfordul, hogy a kivitelezés mai stádiumában is megjelenik valamelyik tulajdonos azzal, esetleg tudnának-e valamin módosítani, ha lehetséges, eleget tesznek a kéréseknek.

A lakópark első épületébe a tervek szerint októberben költözhetnek be a házaspárok, s még idén megkezdik a második harmincegy lakásos tömb kivitelezését. Annak átadása jövőre lesz. Ekkor kezdik meg az ápolási tömb alapozását.

A győrújfalui lakóparkot az aktív koruk befejezéséhez közeledő vagy már nyugdíjas házaspároknak szánták

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adományból VIP-szintű kórterem

Győr - A Petz-kórház belgyógyászatának egyik szobáját – adományként – hatmillió… Tovább olvasom