Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Október elejéig 100 új, megyénkben gyártott Credo-busz áll forgalomba itthon - fotók

Október elejéig 100 új, megyénkben gyártott Credo-busz áll forgalomba itthon - fotókFotók: Kravtex-Kühne Csoport
Kereken 100 új busz átadását kezdte meg Győrben a Kravtex-Kühne Csoport.
A magyar gyártmányú, elővárosi és regionális kivitelű Credo buszok a miskolci és szolnoki székhelyű közlekedési központoknál, valamint a Volánbusz Zrt.-nél állnak forgalomba október elejéig. A buszok mindegyike klímaberendezéssel és utasinformációs rendszerrel felszerelt, döntő részük pedig alacsony belépésű, tehát akadálymentes a babakocsival és kerekesszékkel utazók számára.

Az új buszok átadását követően 316 db-ra nő azoknak a Credóknak a száma, amelyeket a gyártó a Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvés Program tavaly nyári bejelentése óta értékesített. A cégcsoport mosonmagyaróvári és győri gyáraiban jelenleg már több mint 500-an dolgoznak.
 
Klímaberendezést szereltek a buszokba.Iskolaszezon előtt

A beszerzést koordináló Volán Buszpark Kft. - amely a regionális közlekedési központok flottakezelője - nyílt közbeszerzési eljáráson választotta ki a Kravtex Kereskedelmi Kft. és a Budapest Lízing Zrt. közös ajánlatát. A 100 db autóbusz átadása 2017. augusztus 10-én megkezdődött, és várhatóan október első napjaiban befejeződik, így már az iskolaszezon elejétől jelentősen frissül a társaságok járműparkja.

Az új buszok a miskolci székhelyű Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél, a szolnoki Középkelet-magyarországi Közlekedési Központnál, valamint Budapest vonzáskörzetében, a Volánbusz Zrt.-nél állnak forgalomba különböző helyközi viszonylatokon.

A normál padlómagasságú, regionális alkalmazású Credo Inovell-ből 20, míg az akadálymentes, elővárosi Credo Econell-ből 80 darab kerül a társaságokhoz. Az innovatív, könnyűszerkezetű járművek takarékos Euro 6-os motorokkal készültek, ezért üzemanyag-felhasználásuk és károsanyag-kibocsátásuk egyaránt alacsony. A napjainkra jellemző szélsőséges nyári meleg miatt a buszokban egységesen nagy teljesítményű klímaberendezés került kiépítésre.

316 Credo

Az új buszok átadását követően 316 db-ra nő azoknak a Credóknak a száma, amelyeket a gyártó a Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvés Program tavaly nyári bejelentése óta állított forgalomba. A Program kapcsán várható piaci bővülésre alapozva a cégcsoport mosonmagyaróvári és győri telephelyén is jelentős beruházásokat hajt végre.

Mosonmagyaróváron újabb megmunkáló központok, plazmavágó, valamint egy új ún. csőlézer beszerzése indult el, míg Győrben hamarosan megkezdődik az összeszerelő üzemcsarnok bővítése és modernizációja.
A Kravtex-Kühne Csoport győri és mosonmagyaróvári üzemeiről írt riportunkat ide kattintva olvashatják el.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosni készül? Nézze meg, tiszta-e a víz! - Felújítják a vezetéket Győrben

Mosni készül? Nézze meg, tiszta-e a víz! - Felújítják a vezetéket Győrben
Átmeneti ivóvíz elszíneződéssel találkozhatnak a jövő héten Győr keleti kerületeiben. Tovább olvasom