Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Nokia: gyerekeik miatt bármilyen állást vállalnának

Bizakodóak a Nokiától elbocsátott dolgozók, remélik, hogy találnak másik állást, de attól tartanak, nem keresnek majd annyit, mint eddig: többet a minimálbérnél. Sokan a határon túl, nyelvet tanulva vagy vállalkozás indításával próbálkoznak.

Nokia: kiválasztották az első 1200 embert címmel március 30-i számunkban írtunk arról, hogy kiderült, ki tartozik azok közé, akiktől a csoportos leépítések első ütemében válik meg a Nokia Komárom Kft.

Az üzem 4400 munkavállalójából idén 2300-at elküld és ez sok megyénkbelit érint, az első ütemben 230-at.

A Nokia-gyár területén szervezett állásbörzén pályáztak meg új munkahelyeket az elbocsátott munkavállalók.
A Nokia-gyár területén szervezett állásbörzén pályáztak meg új munkahelyeket az elbocsátott munkavállalók.

A nagyszentjánosi Ivanics Kingát is, aki számított rá, hogy megkapja az értesítést az elbocsátásról. Kicsit megkönnyebbült, mert "a bizonytalanságnál a rossz is jobb". Úgy véli, muszáj bizakodónak lenni álláskereséskor.

Ismerősöknél érdeklődik és nyelvet tanulna. Gyermeke van, ezért szinte bármit elvállalna, akár betanított, akár irodai munkát, amiben korábban szintén gyakorlatot szerzett.

Egy másik megyénkbeli édesanya, akit ugyancsak a Nokia bocsátott el, de nem akart névvel nyilatkozni, semmi jóra nem számít. Szavai szerint "a bökkenő a fizetéssel van", mert ugyan nem kaptak túl magas bért a Nokiánál, több volt a minimálbérnél, míg most szerinte csak erre van kilátásuk.

Gyermeke érdekében ő is szinte mindent megtenne, eladói szakmát és idegen nyelvet tanulna.

Egyelőre nagyon csalódott, mert több éve a fővárosból költözött a környékre és eleinte kimondottan szeretett a komáromi gyárban dolgozni a jó légkör miatt.

Ezért is érte sokként, amikor nemrégiben közölték vele, hagyja abba a munkát, fogja a táskáját és ha aláírta az átvett papírokat, hazamehet.

Bajcsi Tímea viszont magától jött el a távközlési társaságtól, mert párja is a komáromi üzemben dolgozik és remélik, hogy legalább egyiküknek megmarad az állása. A leépítetteknek felajánlott pluszjuttatásokat így is megkapja és a pénz most nagyon számít a családjának.

Szeret dolgozni, szorgalmas, ezért reméli, hogy talál olyan helyet, ahol szükség van rá. Dolgozna külföldön vállalkozóként, de napi négyórás takarítást is vállalna.

Másokhoz hasonlóan ő is elment a Nokia telephelyén nemrégiben megtartott állás- és képzési börzére, ahol az érdeklődők megpályázhatták a kiállítóként megjelent ötven vállalat és a régió munkaügyi központjai által kínált munkákat.

Segítséget kaptak önéletrajz összeállításához, részt vehettek pályaorientációs, grafológiai és munkajogi tanácsadáson, próbainterjúkon és képzésekre, nyelvtanfolyamokra jelentkezhettek.

Akik vállalkozás indítását tervezik, azoknak tematikus napokat szerveznek és vissza nem térítendő támogatásokra pályázhatnak.

Olvasóink írták

  • 1. Lacika62 2012. április 17. 11:42
    „Furcsa........ a NOKIA el küldi dolgozóit, helyükre meg bércéges dolgozókat, hív vissza....... ZA-CO Trenkwalder.. hogy is van ez?????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jordán Tamás szülei: Isten ajándéka a 70 év

Hetven évvel ezelőtt Apor Vilmos püspök áldotta meg Jordán László és Valló Sarolta házasságát a… Tovább olvasom