Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

New York kíváncsi a Győri Balettra

2002-ben óriási meglepetésre egy kelet-európai táncegyüttest is meghívott a New York-i Joyce Színház. Az addig példátlan eseményre fefigyelt a világsajtó is. A Győri Balett nyolc év után ismét invitálást kapott az USA-ba mint Közép-Európa képviselője.


Kiss János, a Győri Balett igazgatója és táncosai is izgatottak. Sok-sok próba áll mögöttük, egy nagy út – amire pénteken reggel indultak el – pedig előttük.

˝A New York-i Közkönyvtár az előadó-művészetért szervez programot, amelynek tematikája a kommunizmus bukása. Nagyon örülünk, hogy Közép-Európa képviselőjeként a Győri Balett jutott eszükbe. Persze Martin Wechsler, a Joyce Theater programigazgatója és Magyar Kálmán (USA-ban élő magyar származású) rendezvényszervező is sokat segített abban, hogy ismét New Yorkban léphessünk fel˝ – mondta Kiss János, majd hozzátette: összesen nyolcszor szerepelnek. De a fellépések mellett közönségtalálkozók is lesznek, valamint egy AIDS-ellenes programon való közreműködésre is felkérték őket.

˝Philadelphiából az ottani kiváló balett táncosai bejelentkeztek, hogy eljönnek megnézni minket. Más városokból is érkeznek majd szakmabeliek. Sőt, a New York Times már előre kérte tőlünk, a keddi próbánkat teljes jelmezben és díszletben tartsuk, mert fotózni fognak minket.˝

A Győri Balett a Joyce Theaterben Sztravinszkij-estjével lép a közönség elé: a Petruska és a Tavaszi áldozat itthon már bizonyították, figyelemre méltó koreográfiák.

Olvasóink írták

 • 1. vonLichthofen 2010. január 24. 00:35
  „Igen, azt hiszem ez az első Magyarországhoz méltó előadás NYban.
  Nem olyan ....., mint amit a NYi Magyar Kulturális Központ szervezett a kommunizmus bukásának húszéves évfordulóját megünneplendő. Nem volt ott egyetlen, az igazi magyar kulturát bemutató esemény sem, de volt bajuszverseny/kétszer is, hogy biztosak legyenek az amerikaiak, hogy a magyarok kulturális érdeklődése csak eddig terjed/. Volt zene bona négerekkel kiegészítve, hogy beutassák a magyar uj kultura egyre internacionalista/föl föl ti rabjai a földnek/ és globalista voltát.
  De ne csodálkozzunk, hiszen AZT az un programot/és nyilvánvaló fiaskót/ az az Orsós László Jákob szervezte potom 1 000 000 000/ez egymilliárd/ forintért aki a hírhedt Népszabadságba irt Krausz Barnabás néven/vagy Vice Versa/ és Nyban emészti a magyar adófizetők pénzét egy 4 000/ez négyezer/ dollár/hó luxuslakásban.
  Ha valaki meg tudja nekem magyarázni, hogy mi köze van a bajuszversenynek a magyar kulturához, azt fölterjesztem a Nobel dijra/mit akarsz az Eli Viesel meg a Kertész is megkapta, az Obamáról meg ne is beszéljünk/
  Az ebben a cikkben emlitett Magyar Kálmán meg igazán csak autentikus műsorokat visz az USAba, mint Pál István Szalonna, a Sárospataki 8kor Színház, most a Győri Balett.
  Sokszor kívánom, hogy ott lehetnék és láthatnám hallanám a sok jó műsort.
  Orsós L Jákob, Uramatyám, mire jutottuinkl!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Római Klub Győrben tartja idei kongresszusát

Az 1968-ban globális eszmecserére létrejött, bécsi székhelyű Római Klub Győrben tartja idei… Tovább olvasom