Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Népszerűségnek örvend a City busz Győrben? Írja meg véleményét! - Videó

Idén szeptemberben volt 1 éves a győri Citybusz. A gyoribuszok.hu erről járatról készített egy kisfilmet. Várjuk az Ön véleményét is!
Idén szeptemberben volt 1 éves a győri Citybusz.

A CITY jelzésű autóbusz a Széchenyi István Egyetemet és a városréti piacot a Belvárossal összekötő, díjmentesen igénybe vehető járat.

A Citybusz a győri lakosság körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezért a gyoribuszok.hu most erről járatról készített egy kisfilmet.

Várjuk az Ön véleményét is! Írja meg tapasztalatait!

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. Tündenéne 2013. január 09. 17:38
  „45. ntomasz 2012.12.30. 13:50

  Ne foglalkozz elemérrel, hiszen még írni sem tud magyarul.”
 • 49. Tündenéne 2013. január 09. 17:12
  „Én azért kedvelem, mert ez az egyetlen, amit használni tudok. Az ingyenesség plusz jó, de ha fizetni kéne, valószínű akkor is kénytelen lennék használni legalábbis télen, vagy rossz időben.”
 • 48. Pancserr 2012. december 31. 14:04
  „Meg az is a te drágalátos nagy amerikád, ahol ámokfutok lövik halomra a kisiskolásokat, mint pár napja volt vala. Nekem jó párszor kínáltak zöldkártyát, de erre mindig azt mondom: mindenhova, de amerikába soha. Azt se tudja, a drága jó usad, hogy hogyan másszon ki irakból és afganisztánból presztízsveszteség nélkül.. Az amik többsége meg amúgy elzsírosodott agyú hájgombóc :)”
 • 47. Pancserr 2012. december 31. 13:37
  „#43Elemér: IMádkozz azért, hogy se te, se valamelyik családtagod ne járjon úgy, mint J. Madison Wright-Morris néhai színésznő.Ha valaki nem tudná ő alakította A Föld-2-ben True Danzigert. 15 éves korában szívizom degenrációját állapították meg nála, amin csak transzplantációval lehet gyógyítani. A család egész addigi megtakarítása ráment a kezelés költségeire, mert mint ott szokás, ott csak addig vagy jó tagja a betegbiztosítótársaságoknak, míg egészséges vagy. De jaj ha megbtegszel, hirtelen tlálnak valamit a szerződésben, amely szerint arra nem érvényes a szerződés és így elutasítják a kezelés költségeit...
  http://de.wikipedia.org/wiki/J._Madison_Wright_Morris”
 • 46. elemér 2012. december 30. 14:52
  „Én meg azt tudom mondani hogy ami van az megvan és meglessz. Ami nincs azt elösször megkell teremteni, utána lehet pofázni. Senkivel nem cserélnénk a jövöt.”
 • 45. ntomasz 2012. december 30. 13:50
  „Látom, elemér, nincsenek érveid, csak személyeskedni tudsz, és azt a szutyok USA-t isteníteni.
  Csak azt tudom mondani magas lóról nagyobbat lehet pofára esni, és az majd fájni fog...”
 • 44. elemér 2012. december 30. 10:05
  „Legjobban repülve lehet körülnézni a city-ben. A Győri ETO pályárol lehet indulni. http://tinyurl.com/82jwlyp”
 • 43. elemér 2012. december 30. 02:58
  „Ezt a sületlenséget amit te, ntomasz állitasz az angolbol föleg azok fujják akik gyengék. Angolt tanulták, de mikor használni kell, náluk megáll az ész. Az angolt már ovodába kellene tanitani mert utána csak verik a fejüket a falba a zemberek, ha meglássák a city buszt. Mi uraljuk a modern angol irodalmat, mivel mi sokkal érdekeseb és nagyob alkotók vagyunk mint az angolok. Ami pedig a szókincset illeti, te még az NYT-t soha nem olvastad, meg nem is értenéd.”
 • 42. elemér 2012. december 29. 20:14
  „No ügye, magyar neved is van, de az nem menö. Az angol nyelv azért világnyelv, mert egyedül nekik volt világbirodalmuk. Azért lett olyan fontos, mert a befektetések és a net találkoztak. Ez pedig visszamenöleg a 80-as évek elejétöl van. Az angolban pedig az amcsi a menö és tölünk veszik átt a legtöb új kifejezéseket. Ezért is választottak a u.k.-ben amcsit vezetöt oxfordon, aki modernizálta az angolt. Mi alapitottuk a modern világot, aminek a gazdasági fele a miénk volt egész a 60-as évek elejéig. A mai napig mi vagyunk a leggazdagabbak a világon. Ez pedig a privát vagyon. Az állami háztartás nem ide tartozik, mert az usa a kapitalizmus bölcsöje. Egyre lejjeb süllyedtek, mert az ország rossz irányba halad. Minden náció maga választja vezetöjét.”
 • 41. ntomasz 2012. december 29. 18:40
  „Tisztelt elemér!
  Sajnálom, de nincs igazad, és a hasonlatod sem jó.
  Hogy az én nevem mennyire magyar vagy sem, az teljesen mindegy, hiszen én csak átlagember vagyok, se gazdasági, se politikai befolyásom nincs. Egyébként a nevem jóval magyarabb, mint a Citybusz név. :) Egy buszjárat elnevezése viszont közérdek, a névnek a közt kell(ene) szolgálni, és úgy, hogy minden ember tudja, hogy az mit jelent.
  A másik dolog, az angol nyelv. Sajnos tényleg úgy néz ki, hogy világnyelv lesz ez a "gyengített" angol, azaz az amerikai angol. Ez azonban szerintem egyfajta negatívum, nem kéne ennek örülni, és nem kéne beletörődni sem. Gyakorlatilag nulla szókinccsel (mert ilyen az amerikai angol) könnyen válhat egy nyelv világnyelvvé (mivel könnyű megtanulni). Azonban ez mindent el is mond a jövőnket illetően: egyre lejjebb süllyedünk! A brit angollal egy hajszállal többre mennénk, főleg azzal a szókinccsel, amit még Shakespeare is használt.
  A harmadik dolog a szakmai nyelvhasználat. Ezzel nincs gond, nekem is kell angolt és németet is használni a munkában. Ez még messze nem jelenti azt, hogy a mindennapi magyar életben is helye lenne ennek az elkorcsosdásnak. Van egy gyönyörű nyelvünk, amit ki kellene használni. Olyan szavakat nem szabadna átvenni idegen nyelvektől, amelyek a magyarban is megtalálhatók, ráadásul sokkal szebben csengenek. Lásd pl. a City <-> Város szavakat. Minek átvenni a City szót, ha már 1000 éve van rá magyar szó? :)
  A negyedik dolog a videó minősége. Itt sem értünk egyet, ha már említetted a youtube-ot, mint médiát, akkor nézd meg, hogy hová fejlődött. Már 3D-s videókat is feltölthetsz, akár 1080p minőségben is. És ha már adottak ezek a műszaki feltételek, akkor miért ne használjuk ki? Talán csak nem arra célzol, hogy mivel mi magyarok vagyunk, ezért nekünk jó a rosszabb is, mint minden más dologban? Mert én ezzel sem fogok egyetérteni...
  Németh Tamás”
 • 40. elemér 2012. december 29. 17:20
  „Ennyi ésszel valaki nemenj ki az utcára, és föleg a galántai járásban.”
 • 39. elemér 2012. december 29. 17:16
  „Magyarországon angolt is kell használni a szakmában és tudományban, épugy mint az egész világon. Ezt valaki nemtudja.”
 • 38. Valaki 2012. december 29. 15:29
  „Magyarországon magyar nyelvet kell használni! elem ér ezt sajnos nem tudhassa. :)))”
 • 37. elemér 2012. december 29. 14:36
  „"nem értem miért kell egy külföldi név." Én se értem ntomasz, miért nem használsz magyar nevet ? Miért city busz ? Azért mert a 21-ik században világnyelvet használlnak az unioban is. Ja meg kohézios pénzt, totem oszlopot, turizmust és még sorolhatnám. Németeknek és franciáknak is angolt kell tanulni, ha tetszik ha nem. Magyaroskodás meg kurucoskodásnak jövöje nincs a 21-ik században. Kisg.... se vitte azzal semmire, csak ideiglenessen. Kezdenek ébredezni a zemberek. Ez a buszjárat jó ötlet, szükséges és politikailag roppant fontos. Nicsak mit kaptatok. Talán ez kisg.... legnagyob teljesitménye. Egyébként pedig a kisnyelvek nemfognak eltünni, mert van internet és minden velejáró, skype, youtube, blog, media, ujságok. Ezek nemfognak kihalni, csak javulni fognak. A minöségi video igényeseb, több sávot foglal el, és lassitja a lapot. Maradjunk csak ott, hogy a mediában 720p a standard. Fizetett hirdetések és privát videok lehetnek jobb minöségüek.”
 • 36. ntomasz 2012. december 29. 11:09
  „Üdv,
  Végigolvastam az összes hozzászólást, és ezáltal nekem is lett véleményem, melyet le is írok, pedig nem akartam hozzászólni.
  Először is a neve: nem értem miért kell egy külföldi név. Ez itt Magyarország, csodálatos nyelvünk van, igazán lehetett volna magyar neve is a járatnak. Pl. Győrbusz vagy bármi. Főleg az olyan nevek jók, amikben van ékezet, az tuti magyar. :)
  Másodszor: nem értem miért kell személyeskedni a hozzászólásokban. Mindenkinek lehet véleménye, ami lehet pozitív vagy negatív is. A tévedéseket anyázás nélkül is lehetne tisztázni. Senkinek nem kell egyetértenie a másik véleményével, de ezt kultúráltan is lehetne közölni, főleg e fórum nyilvános mivolta miatt.
  Harmadszor: minden tiszteletem a videó készítőé, hogy saját költségen saját idejét, erőforrásait rááldozva készíti a felvételeket és persze az oldalt is, de azért 2012. végén ennél jobb minőség az elvárt. A 720p már gyenge, a minimum 1080p lett volna, sőt extraként 3D. 10 évvel ezelőtt azt mondanám, hogy "720p, az igen, tud a srác!", de ma ez gyenge. Amúgy maga a felvétel nagyon jól sikerült, nekem nagyon tetszett, ahogyan össze lett vágva.
  Negyedszer: újra magyarsági vonatkozás. Miért kellett egy magyar buszról/buszjáratról szóló videó alá külföldi zenét tenni, főleg amerikait? Nincs elég tehetséges magyar előadó? (Most nem SP-re, Fluorra és gyengeelméjű társaikra gondolok, hanem igazi zenészekre) Egy magyar előadó zenéje sokkal jobban illett volna videóhoz.
  Ötödször: erre a járatra szükség van, bár ingyenességével nem értek egyet. De szerintem még bővíteni is kellene, sőt akár egy-két újabb vonalat is bevezetni, csak _nem ingyen_!!!
  Németh Tamás
  U.i.: remélem véleményeimmel senkit nem bántok meg, nem az volt a célom.”
 • 35. gyucsi55 2012. december 28. 17:35
  „apolika! Nem értek azzal egyet, hogy csak 1-2 idősnek jó a Citybusz.Többször utazom én is vele - igaz a piacig, de mindig tele van és nem csak az idősekkel, hanem főleg az egyetemistákkal. Abban egyetértünk, hogy nem kéne ingyenesnek lenni, mivel a legtöbbnek úgy is ott lapul a bérlet a zsebében.
  Amit szeretnék észrevételezni, hogy a Citybusz nagyon jó lenne ha hétvégén is működne, nem csak szombat kora délutánig. Szerintem vagyunk jó egypáran, akik nem autóval közlekedünk és megszeretnénk látogatni ismerőseinket, szüleinket, hozzátartozóinkat mondjuk a Városréten vagy az Dunaparti Rezidencia környékén.”
 • 34. Mankapunka 2012. december 28. 16:47
  „Azért megnéznék egy videót a 14-esről is,az hányéves. :)”
 • 33. mekkmester 2012. december 28. 16:10
  „jó a cicibusz :)”
 • 32. Mankapunka 2012. december 28. 11:03
  „balinkusz

  Ebben a cikkben,és ebben az esetben csak ez lehet. :)”
 • 31. elemér 2012. december 28. 11:01
  „Szóval ez egy magyar gyártmányu busz ami nemkell. Mercedesz kell, és cserébe épit a mercedesz gyárat kecskeméten. Én olvastam a versenyt és cummins motorral az versenyképes, söt a németek kinyalhassák nekünk. Kisg.... igy teremt munkát a német piacnak.”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boráldás Pannonhalmán: A bor által összekötve Isten szeretetével - fotók

Szent János ünnepe alkalmából ma a Pannonhalmi Főapátság felújított középkori bazilikájában Várszegi… Tovább olvasom