Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Nem őszinte a mosoly

Részben elismerés, s a Petz-kórházat fenntartó megyei önkormányzat köszöni is, hogy „kiemelt kategóriájú" lett az intézménye – de akkor miért nem támogatta a sürgősségi centrum pályázatát a szakminisztérium? – kérdezi Szakács Imre megyei elnök.

A múlt hét híre volt, hogy a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház egyike lett annak a tizenhárom hazai egészségügyi intézménynek, amely nem küldhet tovább traumás beteget; minden esetet el kell látnia. A kórházat fenntartó megyei önkormányzat Fideszes elnöke, Szakács Imre hétfőn tartott sajtótájékoztatót ebben a témában.

Cikkünk elején olvashatták az egyáltalán nem kötőinek szánt kérdést, amelyet az elnök megfogalmazott, de lássuk részletesebben is, hogy – ahogy mondani szokás – miért nem őszinte a fenntartó mosolya.

Szakács Imre az elismerésnek számító (legmagasabb) kategória kapcsán tette szóvá, hogy néhány hónappal ezelőtt pontosan egymilliárd forintot húzott le a szakminisztérium a győri tízmilliárdos pályázatból: azt az összeget, amelyet a sürgősségi centrum kiépítésére szánta a kórház.

„A megyei önkormányzat ennek ellenére meg fogja építeni az új szárnyat, s a hozzá kapcsolódó sürgősségi centrumot: hitelt vesz fel ezért. De ha valóban pluszfeladatot jelölnek ki nekünk, akkor nem értem, hogy a feltételeket miért nem biztosítják számunkra" – mondta Szakács.

Hozzátette: „Ráadásul úgy tudom, hogy a tizenhárom érintett kórház vezetőjének egyöntetű a véleménye – vagy mondhatnám azt is, az aggálya –, hogy ehhez a pluszfeladathoz pluszfinanszírozásra sem számíthat. A győri kórház mintegy kétmilliárdos veszteségének az egyik oka éppen az, hogy eddig sem utasított vissza egyetlen beteget sem, olyannyira, hogy a traumatológián gyakorlatilag minden második paciens területen kívüli."

Felvetésünkre, hogy tudtunkkal az igazi problémát az előírt szakorvosi szám jelenti (három szakorvost biztosítani kell mindenkor), az elnök azt válaszolta: „Ez szinte mindenhol probléma, s attól tartok, még rosszabb lesz a helyzet. A mellkassebészetet szerződéses orvosokkal tudtuk újraindítani, lehet, hogy ez lesz a jövő útja más területeken is."

Olvasóink írták

 • 9. Kockásfülű 2009. augusztus 19. 09:52
  „Szerintem ez a beteg továbbküldözgetés egy vicc! Egy kórház tele felesküdött orvosokkal, csak azért, mert úgy látják, a beteg ellátása újabb 50.000 Ft-os kiadás lesz, és hűha, már igy is veszteséges az üzemeltetés, ne küldjékvagy küldhessék tovább. Szerintem ez elvi kérdés, ne csak a megnevezett kórháznak legyen kötelessége ellátni a sérültet, hanem bármelyiknek!!! Az azonban sajnos tény, hogy az ehhez szükséges anyagi támogatás nem biztositott, de nem múlhatnak ezen emberéletek!”
 • 8. Prérifarkas 2009. augusztus 18. 13:43
  „Én nem tudom érdemes e régit újítani vagy a Zrínyit külön helyen vagy a meglévőt bővíteni egy újjal.
  Azt tudom az egészségügy ma Magyarországon egy vicc.
  Pedig nem lenne szabad ezzel viccelni senkinek, de nem véletlen ez a sok ide oda cibált és meghalt beteg.
  Nem tom volt e ilyen régen is vagy csak most a média fújja de akkor is gáz nagy nagy gáz.”
 • 7. mikvannak 2009. augusztus 18. 10:19
  „kisem!!!De ez most olyanabb lesz nem mint a másik !!! Mint 1szálloda!!!Hilton szálló!!!”
 • 6. kisem 2009. augusztus 18. 07:37
  „A kis huncut. Mit is akarnak megvalősítani a további 9 milliárdból? Ja, hogy VIP szárnyat.
  Tessék azt egy kicsit mértékletesebben kezelni és 1 milliárdot a sűrgősségi részlegre fordítani!
  Ennyire egyszerű, és máris eltűnt a panaszkodás alapja.
  De, mint ha már egyszer próbálkoztak volna egy VIP részleggel, amely -vélhetően a díj matt- nem volt kihasználva.”
 • 5. értelem 2009. augusztus 17. 20:39
  „Először a megyei önkormányzat létjogosultságát kellene megvizsgálni!Semmi szükség egy olyan szervezetre,amelynek a munkáját a hozzá tartozó települések végzik el! Minden intézménye valamely településen van és ezeket ott ugyanabból a pénzből,sőt,mivel a felesleges vízfejre nem kellene költeni,többől,fent lehet tartani mindent.Jutna fejlesztésre is.Csak a politikai és politikusi érdek tartja életben ezt az elavult rendszert!És ma sok léhűtő milyen jól megél ebből!”
 • 4. iq 2009. augusztus 17. 17:40
  „NA SZAKÁCS MEGINT BONYOLIT,MINEK AZ UJ SZÁRNY KÖLCSÖNBÖL? ZRINYIT RAKNÁK RENBE,ÉS MÉG LÓVÉ IS MARADNA,NA ITT A KÖLTŐI KÉRDÉS DE VAJON KIKNEK?”
 • 3. mikvannak 2009. augusztus 17. 17:10
  „Biztos,hogy kell nekünk új szárnyat építeni? Én inkább a meglévőket újítanám fel ,olyanra ahova nevesebb betegek is meg mi egyszerűbb emberek is elfogadhatóbb körülmények közt lábadozhatnánk!Rázzuk a rongyot pedig némelyik osztály a város szégyene!!!!!!”
 • 2. mikvannak 2009. augusztus 17. 17:10
  „Biztos,hogy kell nekünk új szárnyat építeni? Én inkább a meglévőket újítanám fel ,olyanra ahova nevesebb betegek is meg mi egyszerűbb emberek is elfogadhatóbb körülmények közt lábadozhatnánk!Rázzuk a rongyot pedig némelyik osztály a város szégyene!!!!!!”
 • 1. duhos 2009. augusztus 17. 15:56
  „Elismerés????

  Ez nem elismerés, hanem rájukborították a szart. Ennyi.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kimondták a barokk ˝igent˝

Vásári forgatag és számos látványos esemény tarkította a tizenhetedik barokk esküvőt Győrben.
Tovább olvasom