Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Négy helyen Lidl diszkont

Győr - Aki csak elhalad a Budai úton, látja, hogy a Lidl áruház elkészült, ám a nyitásról még sincsenek hírek. A Kisalföld megkereste az áruházlánc hazai vezetőségét. E-mailen küldött kérdéseinkre szűkszavúan reagáltak.
Bár magáncégről van szó, a téma nyilvánvalóan közérdekű, ezért az első kérdésünk természetesen az volt, hogy mikorra tervezik az átadást. A Lidl Magyarország Bt. vezetősége négy kérdésre összesen nyolc sorban válaszolt, ebben leszögezte, hogy „az áruház használatbavételi engedélyét cégünk megkérte, de a használatbavételi engedéllyel szemben fellebbezés érkezett, így az eljárás most a másodfok előtt van folyamatban". Erre azonnal visszatérünk, mint ahogyan arra is, hogy hol tervez Győrben újabb áruházakat a vállalat, mivel az erre vonatkozó kérdésre csak annyit közöltek, hogy „terveinkben szerepel további áruházak nyitása". Faggattuk a jól ismert élelmiszer-ipari diszkont vezetőit arról is, hogy miért pont Győrre esett a választásuk, ahol már eddig is több hipermarket, számos vegyes- és élelmiszer-ipari nagyáruház szolgáltatásain „edződött" a lakosság. Csak remélni lehet, hogy a kérdés nem sértő, mivel erre csak az a tömör, de éles válasz érkezett: „Mi úgy gondoljuk, hogy a konkurenciák mellett még van cégünknek is létjogosultsága, a döntést pedig a vásárlókra bízzuk." Végül tudni szerettük volna még azt is, amit a közelmúltban az áprilisban nyitó Baumax vezetőitől is megkérdeztünk: „A beruházás kapcsán beszáll-e a Lidl a város fejlesztésébe?" A válasz így hangzik: „A megépült áruház a kiszolgálólétesítményeivel együtt önmagában is jelentősen segíti a városrész fejlesztését."

Az áruház gyakorlatilag elkészült, sorsa a bekötőúton múlik. Fotó: Bertleff András

Ez hát a hivatalos közlemény. A nyitás időpontja ismeretlen, mivel az eljárás valóban folyamatban van, az engedélyt természetesen a terület mellett álló nagyáruház fellebbezte meg a bekötőút használata miatt. Ami a további terveket illeti, a szűkszavúságot azért nem értjük, mivel e területeket a Lidl már évekkel ezelőtt megvásárolta, s a Budai út mellett még három másik helyen vetette meg a lábát. Az egyik a Nádor aluljáró Nádorváros felőli oldalán lévő füves terület – ami, ha a belváros felől jövünk, bal kéz felé esik. A másik a Kossuth Lajos utca végénél, majdnem az 1-es főút találkozásánál fekszik, míg a harmadik a Jereváni úton, az egyik autósiskola udvarán található. Úgy tudjuk azonban, hogy ezek használatbavételéhez nem lesz elegendő, ha a társaság a „kiszolgálólétesítményeivel önmagában is segíti a város fejlesztését", mivel az önkormányzat a működtetés feltételeként szabta meg az együttműködést. Ez alapján a Lidlnek részt kell vennie a szükséges közlekedési beruházásokban, ám erről úgy tudjuk, még tervek sincsenek.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Korrekt 2008. április 03. 19:19
  „.....ez is bizonyitsa az ország rendetlenségét, nincs rend sehol az országban.
  Hol van itt a városrendezö felelös?
  Össze-vissza épitkeznek teljes a káosz.
  Káosz a fejekben!”
 • 23. sdhz 2008. március 19. 22:20
  „Hollandia, Belgium, Franciország egybefüggő kert, kinti és üvegházi, iszonyatos méretekben, és minden megterem.Igen magas szintű az agrokultúra, régi alapokon és folyamatos fejlődéssel. Egyébként érdemes lenne megvizsgáltatni a saját kertben, totál vegyszer mentesen termelt cuccokat,mit szívnak fel a talajból, és az esőből, a levegőszennyezés se csekély felénk.
  A holland, vagy olasz üvegházi paradicsom illata, íze mennyei télen is.”
 • 22. guargumi 2008. március 19. 22:14
  „A tengerentúlról idehozott paradicsom, szőlő, stb mennyi vegyszert tartalmazhat, hogy ne rothadjon meg mire ideér. A műanyag kaja mindig olcsóbb, hogy vegyék.”
 • 21. sdhz 2008. március 19. 20:43
  „és a rhuának való gyapotot is otthon termeszti, aztán meg szövi a vég vásznat, na a csizmával gond van, bár lehet, hogy tehén is áll az istállóban. Persze ezek egyébként jó dolgok, ahol van hozzá hely, kert, és pl. lehet állatot tartani, stb. És a levegőt is szűrik tuti, vagy nagyon messze kell lenni a várostól.
  Kertes házban nőttem fel, de valahogy nem ízlett a vermelt zöldség januárban...Ananászt, dinnyét, szőlőt, epret is ehetünk, ha akarunk, bármikor, mert a világ másik végén éppen most terem....És az ottaniak elbírják adni nekünk...Nektarint bárhol a világon olcsóbban veszek, mint itthon bárhol, beleértve a sértődött őstermelőt..
  Vagy a málna, amit van pofájuk 4-500 forintért kinálni a csarnokban főszezonban, és a kisalföldben ott sírnak, senki nem veszi át, le se szedik inkább. Miért nem csinálnak többen szedd magad gazdaságot?
  Ja, pl. franciaországban a tanyákon a termelőknél olcsóbb minden, mint a boltokban, ha elmész érte, nálunk drágább...”
 • 20. load 2008. március 19. 16:32
  „18. Milkás
  A milka-ra is van valami jó recepted?
  Kisegíthetnél vele bennünket!”
 • 19. colomano 2008. március 19. 09:46
  „Miklás szerinted mindenki kertes házban lakik?
  Sőt a kertes házakban mindenkinek veteményese van?

  Az is fura, hogy az izében, zamatában legjobb magyar zöldség-gyümölcs évek óta szinte eladhatatlan. Nemcsak itthon, de külföldön is.

  Na meg ugye: az 5000km-ről ideszállított banán olcsóbb, mint a szomszád faluból származó őszibarack. Csak egy példa a sok közül...”
 • 18. Milkás 2008. március 19. 09:25
  „Egyébként én is Bedő kenyeret eszem, Cserpes termékeket vásárolok, a zöldséget, gyümölcsöt a kertben szedem. (Nem permetezett és friss). Otthon főzök. Általam készített szörpöt iszunk. "Plazacicák"-nak ez furcsa.”
 • 17. sdhz 2008. március 18. 22:36
  „Én is sokat vásárolok a Lindl-ben, nem csak itthon, és sok jó dolog is van, pl. karácsonykor az ünnepek miatt, a tökéletes minőségű déligyümölcs, a dinnye, ananász, lime, gránátalma, darabja volt 25 cent,,, a tej, 2,8-as, 68 cent, fritőz olaj 2 liter. 2,19 E, napraforgó olaj 1,1 e
  gouda szeletelt sajt, 4,75 Euro/kg... minden csütörtökön tuti friss áru, és a fagyasztott termékek is olcsók. stb... persze ki mit vásárol....De pl. a 35 dkg -os Milka nyúl, 2,29 E
  szóval csak legyen.
  sdhz”
 • 16. Attila. 2008. március 18. 22:17
  „A Germánok megmondták: Azért kellett Magyarországot és a többi volt szoci országot felvenni az eu tagok közé, mert igen jó a felvevőpiac. Ami anno itt szar, szemét volt, az most mind kicsi országunkban van mint nagyon akciós termék. Lásd dobozos ócsó sör, ittkint nyomát sem látni mióta kibővült az eu. A németek sem hülyék, a saját gazdaságát és termékeit védi, nem a külföldiét. Ami itt nem eladható vagy tele van E vitaminnal (műanyaggal) az igen jó lesz az új tagállamok valamelyikébe. Röhej, de pl a tej a 3,5%-os olcsóbb ittkint mint otthon az 1,5%-os fehérvíz. Valóban teljesen más íze van ugyanannak a terméknek ittkint mint otthon. Ezzel nem a nyugatot majmolom, csak sajnos átvágnak bennünket az élelmiszerekkel is.”
 • 15. Josh 2008. március 18. 22:06
  „Én meg Bedő kenyeret eszem, ménfői sajtot és Cserpes-féle tejet iszom hozzá. Ezenkívül szomorú vagyok, hogy rossz a magyar bor reklámja, pedig a bor jó, csak az ausztrál marketing hatékonyabb, van még erőm szatyrot cipelni, ha kell, és ostoba ökör-büszkeséggel vállalom a tényt, hogy még nem tettem be a lábam az Árkádba - és képzeljétek, nincsen hiányérzetem! A Lidl miatt sem lesz. Globálisan rühellem a multikat, a minőségi kereskedelem gyilkosainak tartom őket, bár olykor tagadhatatlanul rájuk szorulok (mert megfojtják a lehetséges alternatívákat). Mindez - igaz - magánügy. Én meg közhírré teszem egy nyilvános fórumon, mert határozott vélekedésem, hogy az elégnek így is sokszorosa van a városban.”
 • 14. milkás 2008. március 18. 21:56
  „Nagy Jánossal egyetértek, én is tapasztaltam. Pl. Németországban vásárolt Mikla csoki egészen más mint amit nálunk lehet kapni.”
 • 13. pan.cser 2008. március 18. 20:08
  „Régi vásárlója vagyok a LIDL-nek. Vannak árucikkek amelyek kifejezetten jó minőségűek. Kapni kitűnő minőségű chilei, dél-afrikai és ausztrál borokat, olcsó és jó felvágottakat. Nem igaz az, hogy nincs magyar termék. Van. A legolcsóbb bolt jó minőséggel nagy átlagban. A magyar élelmiszertermelőknek fel van adva a lecke. Borban sokal jobb minőséget kínálnak a magyaroknál ugyanabban az árkategóriákban. Fagyikedvelőknek aranybánya, fél áron lehet fagyit venni. Egy fagyi szendvics 50 FT, egy tölcséres 70. Csak örülhetnek a győriek az új üzleteknek. Akinek meg nem tetszik, elmegy az egyre jobban üresedő belváros kis boltjába és cipekedik az autójáig szatyrokkal a kézben több száz métert. Magánügy!”
 • 12. colomano 2008. március 18. 19:27
  „Nagy János!
  Nézd meg egy Audi TT-t -> Made in Hungary, egy Philips dvd lejátszót -> Made in Hungary, Nokia telefont -> Made in Hungary. A technológia, a minőség ugyanaz, mindegy hol gyártják.”
 • 11. upho 2008. március 18. 18:40
  „mindenkinek szive-joga eldonteni hogy hol vasarol. a lehetoseg adott, orulnetek inkabb a valasztasi lehetosegnek. en amit lehet magyar vallalkozonal veszek meg, de sok esteben szembetuno a 20-30%-os arkulonbseg (dragabb!), illetve nagyon zavaro a nyitvatartasok felettebb rugalmas kezelese, es itt nem az en javamra dol a merleg nyelve... az altalanos arukrol beszelek, nem a hazai termekekrol.”
 • 10. Josh 2008. március 18. 16:27
  „Még egy multi, ahova nem teszem be a lábam.

  Külön ellenszenves, hogy a tv-ben a nők ajnározásával reklámozza magát, közben meg:

  http://www.albamag.hu/node/1258

  ilyen a híre a világban...”
 • 9. Nagy János 2008. március 18. 15:43
  „Colomano !
  Vegyél pl Milka csokit, amin angolul, németül franciául
  van a feliratozás, utána vegyél itthon ami lengyelül, magyarul,
  románul stb van feliratozva, utána kiváncsian várom
  véleményedet.”
 • 8. colomano 2008. március 18. 14:55
  „Hmm, nyugaton is ezt a szart eszik, mégis 20-30 évvel tovább élnek.”
 • 7. Nagy János 2008. március 18. 14:13
  „Nem véletlenül nyomulnak Keleteurópa felé, mert itt még eladható
  a rengeteg méreg, biztos piacteremtők a gyógyszeripar
  számára.”
 • 6. andrew28 2008. március 18. 11:54
  „Borzalmas ! de van ami borzalmasabb! Az emberek már megszokták hogy műanyagot esznek. Ugyis ez a lényeg mindenhol vedd meg a szart szép csomagolásban! Nézd a giccset , vedd meg és örülj neki. Igazi értéket már ugysem találni. Multiknál biztos nem. Én személy szerint a régi kis egyszemélyes üzleteket szeretem mint történelmi belvárosunkban. Ott megismerik a vevőt és érdekük is hogy elégedett legyél. Azért annak meg van a fíligje. A multik pedig utatba rakják továbbra is a ratyival teli raklapot hogy keresztül essél rajt és azt gondold milyen szerencséd van és mekkora akcióra bukkantál. Ez is egy üzlet politika.”
 • 5. Maxima 2008. március 18. 11:15
  „Lassan már pénzünk sem lesz!De azért még elfér egy-két Lidl.Ugyis mindenki csak eladni akar.Az ipar majd bolond lesz tanyát verni /ilyen magas bérért.amit ki kell fizetni a nyomorult tizenkét-tizenhatórásnak/Egyébként Lidl-ben nagyon rossz minőségü az összes áru.A vegyiáru mind bovli,az üdítő borzalmas, a poharas pudingok felhabosított víz, a kalácsból kisporólták az összes ehető anyagot.stb.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októbertől kötelező–ebbiléta-akció

Győr - A 24/2007. (VII. 10.) önkormányzati rendelet értelmében a 2008. október 1-jétől kötelező… Tovább olvasom