Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Nagy fába vágta fejszéjét az erdőgazdaság

A győri Püspökerdőben kalandparkot nyitna, a fertődi Esterházy-kastély Lés-erdejét helyreállítja, a pannonhalmi kilátónál tanösvényt alakít ki, s pályázati támogatás segítségével küzd a bálványfa terjedése ellen a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.
A bálványfa (közismertebb nevén ecetfa) terjedésének megakadályozására nyert KEOP-os pályázati forrást a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Pénteken erről és az induló nagyprojektjeikről tartott sajtótájékoztatót Pap László, az erdőgazdaság vezérigazgató-helyettese. Mint mondta, a bálványfa irtásához négymillió forintos támogatást kaptak a propjekt előkészítésére, a megvalósítás tervezett összege 130 millió forint.

A rendkívül agresszív távol-keleti fafaj az őshonos fajokat veszélyezteti, ezért szükséges ez a munka. A projekt megvalósításában hátrányos helyzetű és roma származású munkavállalóknak is lesz munkalehetőségük. A győri erdészet területén rohamosan terjedő bálványfát több mint 700 hektárról szeretnék kiszorítani, ezzek 1781 hektáron mérséklik a terjedésével okozott károkat. A munka jövő januárban kezdődik. Pap László az erődgazdaság további terveiről is beszélt. A következő évben a győri Püspökerdőben kalandparkot nyitnának, a pannonhalmi kilátó egy tanösvénnyel bővülhet, míg a fertődi Esterházy-kastélypark nagyobb részének, az úgynevezett Lés-erdőnek helyreállítása 250 millió forintból történhet egy közös konzorcium keretében.

Emellett a Győrkőc Fesztivál szervezésében is részt vállalnának a társadalmi értékmegőrzés részeként. A győri Árkád üzletközpontban jövő hétfőtől erdei iskolai foglalkozásokat tartanak, valamint ingyenes makk- és csemeteosztára kerül sor.

Olvasóink írták

  • 1. acsali 2012. november 23. 20:07
    „A püspökerdei kalandparkot már az ott élő hajléktalanok megvalósították.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihallgató szoba gyermekeknek Győrben - videó

Speciális kihallgató helyiséget hoztak létre a Győri rendőrkapitányságon, amelyet Navracsics Tibor… Tovább olvasom