Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

MSZP: Szijjártó Péternek bocsánatot kellene kérnie

Győr - Mint a most nyilvánosságra hozott ÁSZ-jelentés is bizonyítja, mégsem voltak „csontvázak" a városházán, mint ahogy azt gyakran hangoztatta Szijjártó Péter, aki ezért bocsánatkérésekkel tartozik – hangzott el az MSZP győri szervezetének keddi sajtótájékoztatóján.
Az Állami Számvevőszék hétfőn nyilvánosságra hozott átfogó vizsgálata nem állapított meg jogsértéseket, súlyos hiányosságokat Győr önkormányzatának 2004–2007 közötti gazdálkodásáról – mondta az MSZP keddi győri sajtótájékoztatóján Gergely Zoltán szóvivő. Vajon hová lettek időközben azok a városházi szekrényekből nap mint nap kieső csontvázak, amelyekről Szijjártó Péter országgyűlési és önkormányzati képviselő oly gyakran tett említést a jobboldali városvezetés 2006. októberi hivatalba lépése óta? – kérdezte.

Mert, mint mondta, a vizsgálat igazolta a város összességében stabil anyagi működését, csupán a bevételek tervezésének túlzottan óvatos mértékét, az uniós pénzügyi források lehetőségeinek kihasználását, valamint a belső kontrollrendszer hatékonyságát illette kritikával.

Gergely Zoltán hozzátette: az eltelt lassan másfél év mindinkább szaporodó tapasztalatai (pl. a Szauter út építése körüli anomáliák és egyebek) nyomán joggal mondható, hogy évek múltán a jelenlegi városvezetés boldogan egyezne ki egy, a mostanihoz hasonló hangvételű számvevőszéki vizsgálati eredménnyel. Mindez azonban nem mentheti fel Szijjártó Pétert az előző, szocialista városvezetésre zúdított rágalmai alól.
A legkevesebb, hogy nyílt bocsánatkérésnek kellene következni. Bocsánatot kérni a város lakóitól, akiket állításaival félrevezetett.

A polgármesteri hivatal jól dolgozó szakembereitől, s legalább egy mondat erejéig a korábbi városvezetéstől. Vagy talán, tette hozzá Gergely Zoltán, a korábban többször beígért és hangoztatott, a mostani városvezetés megrendelésére folytatott – Szijjártó Péter szerint döbbenetes tapasztalatokat tartalmazó –, ám feltehetően aligha létező másik városházi átvilágítás eredményeitől remélnek fordulatot?

Szó volt a sajtótájékoztatón arról is, hogy a 2001–2004 közti időszakot átfogó korábbi ÁSZ-vizsgálat a mostaninál sokkal markánsabb megállapításokat tartalmazott, ám nyilvánvalóan azokat sikerült megfelelően kezelni, a hibákat kijavítani.
Gergely Zoltán szerint a szocialisták biztosak benne, hogy az Állami Számvevőszék mostani megállapításait a jelenlegi városvezetés és szakapparátus is fel fogja dolgozni.

Olvasóink írták

 • 9. Semleges 2008. február 06. 21:51
  „Csak egy halk kérdés: tett már le valamit ez a Szijjártó az asztalra? Természetesen a "kommunikáción" kívül. Szerintem a dumán kívül még életében nem csinált semmit és nem töltött öt percet sem érdemi, értékteremtő munkával.

  Tibikém! Te meg egyszerűen primitív vagy. A hozzászólásaidról az jut eszembe, hogy "minden okosságra lehet valami hülyeséggel felelni". De mielőtt még lehazaárulóznál, el kell hogy áruljam, nem vagyok komcsi és MSZP szavazó sem, de sajnos a FIDESZ sem alternatíva amíg ilyen szijjártóféle kártevőkkel van tele.”
 • 8. Szabó Zoli 2008. február 06. 20:20
  „Tibi!
  Ezeknek hiába mondod,magyarázod,ezek az édesanyjukat elárulják,eladják ha kell.Ez egy ilyen fajta.De ha fordul a világ,(remélem igen) akkor odasimulnak.”
 • 7. anabolika 2008. február 06. 19:24
  „Ez a Gergely Zoltán tök alkalmatlan volt képviselőnek és szóvivőnek is. Milyen alapon minősíti ez a szutyok a Szijjártó Pétert, aki a legnagyobb maygarországi párt kommunikációs főnöke? Nem is értem. Ezek a Gergelyfélék 16 évig annyit ártottak ennek a városnak, hogy rettenet. Inkább kussolniuk kellene.”
 • 6. Tibi 2008. február 06. 17:02
  „Libertine bocshogy megkérdezem ez zsidó név ?
  Látod-látod már magyarul sem tudsz írni!!
  Tudod én Magyar vagyok nem segnyaló mint te.
  Hazaáruló= Aki a hazáját eladja más kezére /pl:zsidó/ akár pénzért átjátsza az mind hazaáruló!!!Ez a ballib és karvaly csapata!
  Az anyám meghalt köszönhető a mocsok kádárnak és pribékjeinek
  akik közűl több ott van az általad imádott gyilkos bandában.
  Tibi”
 • 5. Libertine 2008. február 06. 15:18
  „Tibi: hazaáruló a te jó édes...
  Vagy finomabban: az egy dolog, hogy olvasni nem tudsz, de hogy írni is csak hülyeségeket tudsz, az tipikus a magadfajta fideszes droidoknál, akik "sosmehazudó" vezírük hátsó részét fényesítve vadul komcsiznak, tükörbenézés helyett.”
 • 4. colomano 2008. február 06. 15:06
  „Szíjjártó a frissen kinevezett (vagy megvett), edzői papír nélküli kosárlabdaedző arról miért nem szól, hogy az adófizetők pénzét a Győrbe telepített, de sosem lesz győri női kosárlabdacsapatra, imígyen a saját hobbijára költi?”
 • 3. Tibi 2008. február 06. 11:05
  „Azt mondja a komcsi szóvivő aaz Állami Számvevőszéknem állapított meg súlyos hiányosságokat.
  Akinél nincs belső kontról vagy rosszul működik, ott bizony súlyos hiányosságok vannak!!!
  Sajnálni a mutyizó-jattoló vállalkozóikat azt lehet.
  Nem dől a lé a párt kasszába, a folyó számlára?? szar dolog,megkell szokni.

  Libertine nekednincs apád,lehet hogy két anyád van
  Hát bizonyaz ellnzék tudománya csak idáig terjed,nulla.,nem nézik meg mit írnak.Győrben a hazaárulók vannak ellenzékben!!!

  Ilyenek a komcsik”
 • 2. Libertine 2008. február 06. 09:02
  „Szíjj Ártó szníjátszó a legkártékonyabb megélhetési politikusok mintapéldánya, egy igazi droid, aki apuci pénzén csinált "karriert".”
 • 1. magdi1027 2008. február 06. 07:57
  „Ez már egyáltalán nem is meglepő, hisz a FIDESZ ilyen hazugságokkal próbálja etetni a népet. Semmilyen más célja nincs a dolognak mint hiteltelenné tenni a másik felet. De rettenetesen unalmas már, ideje lenne valami újat kitalálni .Az ember azt hinné, hogy csak idáig terjed az ellenzék tudománya. Ez szegénységi bizonyítvány.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre szennyezettebb a Rába

Szentgotthárd - MTI
A Rába mentén lévő osztrák bőrgyárak termelésének csökkentését, szükség… Tovább olvasom