Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

MSZP Győr: felelőtlen döntés Kisalföld Volán ügyben

A Kisalföld Volán lassan, de biztosan csődbe jut - véli a győri MSZP.
Felelőtlennek tartja a Magyar Szocialista Párt győri elnöksége a városi közgyűlés múlt pénteki döntését, amellyel leszavazta azt az indítványukat, hogy 200 millió forintot különítsenek el az önkormányzat Kisalföld Volán felé fennálló tartozásának rendezésére – derült ki a párt hétfői közleményéből. Az MSZP úgy látja, hogy a Fidesz a győri tömegközlekedés összeomlását kockáztatja.

„Jó lenne, ha a városvezetés és a kormányzat nem egymásra mutogatna, hanem az érdemi megoldáson dolgozna. Minél tovább tart az egymásra mutogatás, annál valószínűbb, hogy a Kisalföld Volán lassan, de biztosan csődbe jut" – áll a dokumentumban.

Olvasóink írták

 • 16. Mankapunka 2012. április 24. 14:46
  „bugyortudor

  Én csak azon mosolyogtam,hogy mennyire kiöntötted a lelkedet ide. Valami fusztrációd van most a napokban,hogy így írtál vissza.

  Szakítottál te is a szerelmeddel,és másokat hibáztatsz ezért??? PEdig nem kellene.”
 • 15. tarcus 2012. április 24. 08:36
  „Kérek mindenkit, aki itt most politikailag jobbra vagy balra fröcsög, hogy azt vegye figyelembe, milyen következményi lesznek az egyszerű utazókra annak, hogy a városvezetés nem fizeti ki a Volánnak járó, teljesen jogos pénzeket. Ha a városvezetés célja az, hogy bedöntse a tömegközlekedést, akkor karakán módon álljon ki, és mondja meg, mit akar, ne sunnyogjanak (szokásuk szerint) és ne ködösítsenek, na meg főleg ne mutogassanak visszafele, mert ez a kialakult helyzet az ő saruk, ezt nem tudják a ballibekre kenni, bármennyire is ezen munkálkodnak. Mindenki próbálja meg elképzelni, mi lesz, ha bedől a Volán? De akkor majd sajnálkozással nem mennek semmire, nem beszélve arról, mibe is fog kerülni a helyreállítás és azt ki/miből fogja majd kifizetni. Itt most mindenkinek össze kéne fogni politikai színezet nélkül, mert nagy gáz lesz, emberek!”
 • 14. rubeola 2012. április 24. 08:24
  „És a maszop mennyi felelőtlen döntést hozott 8 év alatt??? "Csak" az országot adták el! Ki vonja őket felelősségre?”
 • 13. bugyortudor 2012. április 24. 07:20
  „Mankapunka!
  Valóban van mit örülni mások nyomorúságán! De a szerencse forgandó!”
 • 12. HarconaMarcos 2012. április 24. 02:01
  „Nem értem az emeszpézőket. Nem tűnt még fel, hogy hosszú évek óta a Fidesz vezeti Győrt (Sopront és a megyét)? Vagy lemaradtam valamiről? Az én utolsó infóm a polgármesterről ez:
  ´Borkai Zsolt (Győr, 1965. augusztus 31. -) olimpiai bajnok tornász, tanár, politikus, sportvezető. 1988-ban lólengésben olimpiai bajnok. 2006-ban Győr polgármesterévé választották, 2010-től fideszes országgyűlési képviselő. 2010. november 20-án a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke lett.´
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Borkai_Zsolt”
 • 11. Mankapunka 2012. április 23. 22:28
  „bugyortudor :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))”
 • 10. DON 2012. április 23. 22:24
  „Győriként, bár nem buszozom, inkább azt támogatnám, hogy a pénzemből ezt az adósságot rendezze a város. Ahelyett, hogy újabb hiteleket vesz fel drága mélygarázsra, ami senkinek nem kell, mert olyan drága, hogy egy parkolóhely bekerülési költsége ugyanannyi, mint egy adyvárosi panel lakás ára. Vagy esetleg ahelyett, hogy a kabinetfőnök úr két takonypóc fia a városi delegációval Wuhanban, az éppen legújabb testvérvárosunkban töltsön el kellemes 8-10 napot, ahova a repülőjegy kerül annyiba, mint az én havi fizetésem másfélszerese. Felelős városvezetés? Milyen tisztségben voltak ott ezek a feltörekvő aranyifjak? Vagy azért, mert valaki a kabinetfőnök fia, már prominens városi személyiség, akinek ott kell lennie egy ilyen delegációban? A mi pénzünkön? Nekem ez egy kicsit büdös. Bár nem ez az egyetlen dolog, ami ebben a városban bűzlik. Ideje lenne már szellőztetni a városházán, mert a bent terjengő posztkommunista lábszag már az idekint élők orrát is facsarja - nem igaz, hogy a bentiekét nem.”
 • 9. Cancer 2012. április 23. 21:55
  „szerencsere senkit sem erdekel, mit gondol az mszp. bukott part.”
 • 8. bugyortudor 2012. április 23. 21:34
  „Infamous!
  Talán a KV Zrt-nél dolgozol, és onnan tudod ezt? Mert én 10 éve dolgozom ott, de születésem óta kötődöm a céghez, érzelmi szinten is, apukám már 40 éve ott dolgozik. Nagyon sok család megélhetése múlik azon, hogy lesz-e KV Zrt. A vezérigazgató úr pedig már mindenféle rendszert megért a cégnél. Mindig lojális volt a céghez, a dolgozókhoz. Minden átszervezési kísérletnél kiállt a dolgozók mellett, legyen az Fidesz, vagy MSZP. Szerintem nem véletlen maradt ő abban a pozícióban független attól, hogy milyen volt a város, vagy az ország vezető színe.
  Bárki, aki jobban tudná csinálni, nyugodtan jelentkezzen. Akár autóbusz vezetőnek is. De kérem, csak olyanok jelentkezzenek, akiknek van türelme nap mint nap az utasokhoz, azoknak minden gondjához-bajához. Akinek van ahhoz türelme, hogy naponta beszólogassanak neki, mert több száz, több ezer embernek kéne megfelelnie egy adott napon. Ha valaki képes erre, az ne tartsa vissza magát, jöjjön, és próbálja ki magát. Állja a sarat, amikor ilyen zoltee, infamous, cloeon félék lehülyézik őket, vagy annak szurkolnak, hogy a munkahelyük menjen csődbe. Őket sem fogom sajnálni, ha esetleg a munkahelyük vagy a vállalkozásuk csődbe megy az elkövetkező években a megszorításoknak köszönhetően. Arra is kíváncsi lennék, hogy akkor mit szólnának, ha mondjuk az elvégzett munkájukért nem kapnák meg a fizetésüket. Mert jelenleg a Volán társaságok emiatt fognak csődbe menni. Az önkormányzatok megrendelik tőlük a munkát, ők elvégzik, az önkormányzatok meg nem fizetnek.
  Az ilyen emberek és intézkedések miatt fog csődbe menni az ország, a kisember szintjén kezdve természetesen, ami aztán majd romba dönti az egész kártyavárat.
  Elnézést, de érzelmileg is érintett vagyok a dologban, ugyanakkor már évek óta azért aggódom folyamatosan, hogy lesz-e mit enni adnom a két kisgyerekemnek a következő hónapban, vagy lesz-e fedél a fejük fölött. Nem egy kellemes érzés.”
 • 7. mir 2012. április 23. 21:26
  „Cloeon_dipterum

  Azt éppen a fidesz készül oda vinni.”
 • 6. Cloeon_dipterum 2012. április 23. 20:14
  „Még van mszp? Akkor nem csak a Kisalföld Volán fog csődbe menni, hanem az állam is. :(”
 • 5. Dwatson 2012. április 23. 19:01
  „Nem kellett volna az elmútnyócévben a Fideszes önkormányzatoknak dacból eladósítaniuk magukat,az MSZP-re hivatkozva!Most nincs kire mutogatniuk,mert mindenhol ők vannak!Most nem hivatkozhatnak a másikra,mert ekkora elvonásban még nem volt részük,mint amit saját Fideszes kormányuktól kaptak,de még ebből sem tanultak,most újabb hitel kell nekik-mélygarázsra,úri luxusra,a szegény melósnak meg majd még busz sem jut,mehet gyalog!”
 • 4. Infamous 2012. április 23. 19:00
  „MSZP-s kifizetőhely volt, persze hogy védik...”
 • 3. embertelen 2012. április 23. 18:54
  „1.zoltee A hozzászólásodból látszik, hogy nem sokat utazol buszon, ráadásul semmit sem értesz a témából. A Kisalföld Volán nem támogatást kért, hanem csak azt az összeget, ami neki a szerződés szerint törvényesen jár, de a gonosz fideszesek azt nem szavazták meg, mert ők azok, akik a törvények felett állnak, de hála Istennek nem sokáig.”
 • 2. joe456 2012. április 23. 18:33
  „Ha csődbe jut,vidékiként,nem (Leszek hajlandó)/ tudok bejárni Győri középiskolámba,mindennapi autózásra nincs lehetőségünk, vonat pedig drága...”
 • 1. zoltee 2012. április 23. 17:39
  „Csődbe jut? Úgy legyen!

  Kívánom a dolgozóknak, hogy ebben az esetben is legyen munkahelyük, el tudjanak helyezkedni, pl. egy új, megbízható, az utasok érdekeit is szem előtt tartó, az utasokkal nem lekezelően bánó társaságnál.

  De ezért a cégért nem fogok könnyeket hullajtani...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bravúros beugrás az Aranycsapatban

Nem túlzás azt mondani, hogy megmentette az előadást Jáger András, amikor betegség miatt váratlanul neki kellett beugrania az Aranycsapat egyik főszerepébe. Tovább olvasom