Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Milliós orvosi büntetés

A kocsifutási papír szerint két percen belül volt Tatabányán és Pápán az a gyermekorvos, akit a túlzásba vitt kilométer-elszámolások miatt a megyei egészségbiztosítási pénztár másfél millió forint plusz annak kamataira büntetett meg. Ez eddig a csúcs.
Nem túlzás azt állítani, hogy futótűzként terjedt az orvosszakmán belül a hír, miszerint egy Győr-Moson-Sopron megyei gyermekorvost az egészségbiztosítási pénztár (MEP) hatalmas összegre büntetett meg. Olyannyira gyors volt a híráramlás, hogy a MEP még nem is zárta le az ügyet. „De valóban van egy ilyen eset" – erősítette meg a Kisalföld információit Istántsuly Dezső MEP-igazgató.

Az Egészségbiztosítási Alappal kapcsolatban szinte csak olyan híreket hallani manapság, miszerint milliárdos hiány halmozódik hónapról hónapra; a többletkifizetések között nemcsak például a táppénz, hanem az orvosok által igényelt béren kívüli juttatások is szerepelnek.

Ez utóbbi érinti a nevezett orvost is, akinél irreális gépkocsi-kilométerfutásokat, illetve egyéb számlajóváírásokat találtak. A legszembetűnőbb az volt, hogy a körzetétől jóval messzebbre utazott „hivatalos okból", ráadásul perceken belül tett meg – papíron – mintegy száz kilométert. Voltak ezenkívül olyan számlái is, amelyeknek nem sok köze volt a gyógyításhoz, mégis elszámolta mint vállalkozó. Az Egészségbiztosítási Alapból mintegy másfél millió forintot utaltak ilyen jogcímeken az orvos számlájára, amelyet most vissza kell fizetnie. Ehhez jön még a mindenkori jegybanki alapkamat kétszeresével számolt kamat, ami jelentősen megdobja az összeget.

A vállalkozóvá vált orvosokra ugyanazok a törvények vonatkoznak, mint másokra: a számlázásokat is ugyanúgy ellenőrzik, de itt nem az APEH, hanem az OEP megyei szervezete lép. Fotóillusztráció: H. Bara
A vállalkozóvá vált orvosokra ugyanazok a törvények vonatkoznak, mint másokra: a számlázásokat is ugyanúgy ellenőrzik, de itt nem az APEH, hanem az OEP megyei szervezete lép. Fotóillusztráció: H. Baranyai Edina

A cikk bővebb terjedelemben itt olvasható: http://www.kisalfold.hu/embargo/millios_orvosi_buntetes/2111209/

Olvasóink írták

 • 8. jocó123 2009. augusztus 19. 09:35
  „hidas! Ha nem lennének vállakozók, majd dolgoznának máshol! A régi rendszerben sem volt ennyi vállalkozó, mégis volt minden, ami kellett! Az meg a másik, hogy a vállalkozóknál lévő dolgozók nagy többsége ( jó esetben ) csak a minimálbérre van bejelentve, ami után nem sok pénz folyik be az államkasszába.”
 • 7. hidas 2009. augusztus 18. 23:12
  „jocó123! Ha ekkora nagy üzlet a vállalkozás Te miért nem csinálod?! Miért általánosítasz? Vállalkozók nélkül nagyon sok embernek nem lenne munkája!”
 • 6. Truder 2009. augusztus 18. 19:28
  „Gratulálok a doktor bácsinak...aztán még ők sírnak??”
 • 5. Jandex 2009. augusztus 18. 16:21
  „Kösz doki!Műtétekre,táppénzre stb stb viszont nincs pénz,ugye???”
 • 4. jocó123 2009. augusztus 18. 15:35
  „Ezután mondja valaki, hogy nem éri meg vállalkozni az orvosoknak! Minden szemét vállakozó, így az orvosok is csak sajnáltatni tudják magukat, és megtesznek minden, hogy a legtöbbet kivegyenek az államkasszából! Csak így tovább ellenőrök, tessék csak alaposan mindent kivizsgálni!”
 • 3. Sceptic 2009. augusztus 18. 14:46
  „Piha... Ismerek egy csomó embert, aki a Tb-Pápa távot feleannyi idő alatt megteszi, mint ez a jóember. Még gyakorolnia kell... :)”
 • 2. MTT 2009. augusztus 18. 14:38
  „aki tud, az tud, - hiába. Szerintem megvan az új Dr.Superman. :-))”
 • 1. PrettyWoman 2009. augusztus 18. 14:26
  „Csodálatos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tönkretették a buszt, s vele a vakációt is

Ahol lehetett, megrongálták a marcalvárosi vakációs buszt: kitörték az ablakokat, szétszaggatták az… Tovább olvasom