Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Mikor nyisson az óvoda? A reggel fél 7 túl késő?

Győr - „Győrszentivánon miért csak fél hétkor nyitnak az óvodák? Így ez azoknak a szülőknek, akik hatra járnak dolgozni, nagy gondot okoz. Legalább a három óvoda közül egy kinyithatna korábban, egy meg tarthatna tovább nyitva délutánonként.
A legtöbb faluban ezt meg tudták szervezni, mert a kistelepüléseken fontos, hogy helyben járassák a gyerekeket óvodába, iskolába az intézmények megtartása miatt. Győrszentivánon nem fontos a gyerekek helyben tartása, annak segítése, hogy a szülők meg tudják tartani munkahelyüket? Sajnos a munkahelyek nem engedik, hogy az óvodanyitás miatt más munkarendben járjon a kisgyermekes szülő, mint a többi dolgozó" – írta lapunknak egyik olvasónk.

Papp András, a győri polgármesteri hivatal oktatási osztályának vezetője megkeresésünkre elmondta: nem lehetetlen, főleg nem tiltott annak a megoldása, hogy az óvoda már hat óra előtt is fogadjon gyermekeket.

A Cuha utcai óvoda fél hattól van nyitva és érkeznek is gyerekek, néhányan már ilyen korán is. Fotóillusztráció: H. Baranyai Edina
A Cuha utcai óvoda fél hattól van nyitva és érkeznek is gyerekek, néhányan már ilyen korán is. Fotóillusztráció: H. Baranyai Edina


Azt is belátja, hogy fontos ezeknek a gyermekintézményeknek a szülők munkaidejéhez alkalmazkodniuk, ezért is tervezik az óvodák a nyitvatartási idejüket az igények figyelembevételével.

Ugyanakkor ehhez az osztályvezető szerint megfelelő együttműködés szükséges, mert úgy véli, két-három gyermekért nem ésszerű elrendelni a hajnali ügyeletet.

Tájékoztatásából kiderült, hogy jelenleg három győri óvoda is reggel fél hattól van nyitva és az egyikbe, a Vágóhíd utcaiba hagyományosan szoktak is beíratni szentiváni gyerekeket, ezért nem jelentkezett eddig Papp András válasza alapján a kérdésben jelzett gond. Tehát a három legkorábban nyitó intézmény: a Tündérkert Kisdedóvó és Waldorf Óvoda (Vágóhíd utca 5.), a Jókai-iskola Mesevár tagóvodája (Répce utca 34.) és a Benedek Elek Óvoda (Cuha utca 32.).

Ezekbe jellemzően már hat óra előtt négy-hat kicsi érkezik meg. Az osztályvezető szerint ebből is látható, hogy messze nagyobb kapacitást tart fenn a város, mint amire valójában szükség van ebben a korai időszakban. Azt is elmondta, hogy a szentiváni óvodák reggel hat órakor kezdenek, a Horgas utca 21. szám alatt működő fél héttől.

Olvasóink írták

  • 1. mtt 2008. március 30. 08:43
    „Papp úr eltévedt, a Horgas út Ménfőcsanakon van, nem Szentivánon. Látom, nagyon képben van....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az expolgármester, a hentes, a kardiológus és a redőnyös

Balogh József Győr korábbi polgármestere, jelenleg szocialista országgyűlési képviselő az alábbi… Tovább olvasom