Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Mielőtt perre vinnénk az ügyet

Győr - Permegelőző, közvetítő irodát nyitott a városban a húszéves vállalkozói múlttal rendelkező Riegler Antal.

A minisztérium által felhatalmazott igazságügyi közvetítő feladata, hogy a perre készülő feleket kompromisszumra bírja, mielőtt bírósághoz fordulnának.

Hat éve ad lehetőséget a törvény Magyarországon arra, hogy a polgári, gazdasági perre készülő felek egy harmadik személyhez, a mediátorhoz forduljanak, aki a kompromisszum megköttetésére törekszik. A permegelőzés lehetősége azonban egyelőre alig él a köztudatban, miközben 2007 óta már bizonyos büntetőügyeket is elintézhetünk a bíróság falain kívül. A megyében ilyen mediációs tevékenységet folytat az Igazságügyi Hivatal, amely most új partnerre lelt: Győrött, az Arany János u. 31/A alatt megnyílt Riegler Antal igazságügyi közvetítő magánirodája.

Hasonló iroda csak Budapesten működik, mottója, hogy az ellenséges felek akár szövetségessé is válhatnak.

Riegler Antal kiemelte az előnyök között a gyorsaságot is: egy perrel ellentétben a mediációs eljárás legkésőbb négy hónapon belül befejeződik s eközben olyan megegyezés születhet, ami mindegyik félnek megfelelő, legyen szó akár családjogi, üzleti vagy más vitáról. A büntetőügyeknél természetesen a magánvádas eseteknél jöhet szóba a mediátor, itt viszont hasznos lehet, mert sokszor egy közlekedési baleset miatti szembenállás egy bocsánatkéréssel is elintézhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közönségdíjat nyert a barackpálinka

Második alkalommal rendezték meg a Győri Pálinkafesztivált, ahol a Pannonhalmi Pálinkárium barackpálinkája közönségdíjas lett. Tovább olvasom