Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Micsoda éjszaka volt... a bekapcsolt riasztóval

Győr - Ahogy mondani szokás, reggel nyolc órakor már nem volt őszinte a mosolya azoknak a győr-belvárosi lakóknak, akik hétfő kora estétől hallgatták az egyik üzlet riasztóját - másnap reggelig.


Hétfőn naplamente környékén (este hét óra körül) kapcsolt be a riasztó a Király utca egyik boltjában (ez Győr belvárosának központjában található), s egy ideig még türelmesek voltak a helyiek. Néhány óra múlva azonban már próbálkoztak mindennel és mindenkivel, akiről azt gondolták, hogy segíthet a kikapcsolásban. Éjszaka hívták az Inszolt, majd a rendőrséget is, de semmire sem jutottak.


Nyugodtabb éjszakákat a környékbelieknek! Fotó: H. Baranyai Edina.
Nyugodtabb éjszakákat a környékbelieknek! Fotó: H. Baranyai Edina.
 

Másnap kilenckor kapcsolták ki a riasztót, s mi a hasonló esetek elkerülése végett megkérdeztük, ilyenkor kit kell(ett volna) hívni. Nos, az ingatlan az Inszol kezelésében van ugyan, de az alsó helyiségeket bérbe adták: az üzemeltetés és a riasztó kikapcsolása így azé a bérlőé, aki boltot működteti.

Neki "köszönhetik" a környéken élők ezt az éjszakát.


Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. 68Mazsi 2009. július 24. 11:08
  „Minden lehetséges telefonszámot felhívtunk,de vagy kamu szám volt,vagy nem is volt semmi kiírva.Elvileg törvény írja elő,hogy az üzletnek fel kell tüntetnie a tűz esetém/vagy bármely probléma/ elérhető!!! telefonszámot.A rendőr szerint nem szerelhetünk le semmit,mert magántulajdon.A villanykapcsolóra pedig nincs odaírva,hogy melyik üzleté.Bíztunk az Inszolban,mivel ők adták ki az ingatlant,de sajnos a mai napig nem jöttek sem ők ,sem a bérlő.Nem kívánunk másnak ilyen éjszakát.Az Inszolos illetékeseknek sem!”
 • 23. Goldmund 2009. július 23. 14:11
  „18.hsz.: "Miért baj az, ha az emberek hódolnak egy millió éves szokásnak, miszerint az esküvői menet nyomja a dudát, körbe a városban?"

  Millió éves?????
  130 éve van autó, elektromos duda ennél csak fiatalabb lehet. Ez néhány évtizedes szokás, aminek lenne értelme egy faluban, ahol mindenki ismer mindenkit és nagy esemény, hogy Jancsi elvette Juliskát, de egy 130 ezer fős nagyvárosban marhaság.”
 • 22. szazolt 2009. július 22. 20:28
  „20. Gabesz01
  Hát ha a belváros érzékeny akkor ezt nagyon elnéztük.
  Rendőrök nincsenek! Ha meg az ember hívja őket akkor leráznak.
  Éjszakánként jönnek a schumik és nyomják a gázt 70-80-al veszik be a kanyarokat , a robogókról nem is beszélve.
  Csikorognak a kerekek, bőgetik a motort.
  Egyik éjjel lementem és kértem őket a csendre! Ez kb hajnal 1 óra volt.
  2 éves gyermekem nem tudott tőlük aludni.
  A válasz:
  Hívjá rendőrt!
  NO COMMENT

  A legjobb amit itt megtanultam az a tűzijáték új formája.
  Éjjel 11 kor kikapcsoltuk a TV-t és abban a pillanatban égtelen puffogtatásra ébredtünk. Éjjel 40 percen keresztül nyomták a tűzijátékot.
  Imádom ezt a látványos dolgot, na de nem éjjel 11 kor!!!!
  Lényeg az , hogy azt hittem ez egy nyugodt város. TÉVEDTEM!
  A hétköznapok kedvessége és az emberek figyelmessége ezeket napközben elfeledteti. De éjszaka.....”
 • 21. szazolt 2009. július 22. 20:13
  „18. igazmondó

  Budapestről költöztünk Győrbe, és igen nem probléma ha van élet.
  Ezt megszoktuk! Ám Budapesten éjfélkor lekapcsolják a zenét, és figyelembe veszik a környéken lakókat.
  Itt pedig hajnal 3 ig folyamatosan megy a majdnem olasz zene.
  Van különbség! Azt hiszem az ilyen mentalitás miatt merik ezt megtenni.
  Az esküvői menet dudálásával kapcsolatban nekem is ez a véleményem, hogy egy hagyományt követnek. De kérem szépen délután 2 től este 7 ig tíz perces turnusokban????
  Az már szerintem sok!
  Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy TV nézésről nem álmodhatunk, pihenésről pláne.”
 • 20. Gabesz01 2009. július 22. 08:28
  „szazolt

  Én is csak azt tudom mondani hogy aki nyugalmat akar az nem a belvárosba költözik. Rendőrök csak akkor lesznek ott ha éppen te szeretnél mulatni. De nem is értem ezt az esetet. Én úgy tudom hogy az belváros, baross ut környéke elég érzékeny rész, a legapróbb neszre rendőröket hívnak. Ilyenkor persze semmit sem csinálnak. Jártam már a sétálóutcán hogy egy buliból hazafele megláttunk egy fiatal párt egymással ordibálni a padon csak odanéztünk és magunk közt megjegyeztük hogy mi a franc van. Utána a srác és haverjai támadtak ránk. hogy mit képzelünk mit szólunk bele. Hívtam a rendőröket és a diszpécser csaj úgy rendezett le hogy biztos mi kezdtük a kötekedést, és nem küldött ki senkit. Ennyit a rendőrségről.”
 • 19. p.pablowsky 2009. július 22. 07:44
  „9. hozzászólás elemér 2009.07.21. 16:20
  Ilyen csak nálatok fordulhat elő. Ez itt Magyarország, nem Amerika.”
 • 18. igazmondó 2009. július 22. 07:42
  „17. szazolt 2009.07.22. 06:28

  Miért baj az, ha az emberek hódolnak egy millió éves szokásnak, miszerint az esküvői menet nyomja a dudát, körbe a városban? Jól teszik! Tessék szépen gratulálni az ifjú párnak.
  Miért baj az, ha egy nagyváros belvárosában van(?) éjszakai élet, meg zenés vendéglők?
  Ez együtt jár a belvárosokkal. Kivéve ott ahol az okos önkormányzat ugye betiltja (lásd Bp).
  De tudja mit? Cseréljük el a lakásunkat. A török istván utcában lakom, igazán nyugodt környék. Én úgyis szeretem a pezsgést. Meg jól jönne egy belvárosi ingatlan, panel áron. :-)

  Amit viszont a tizen-huszonéves boyracerekről meg a pöcsköszörűikról írt, az engem is zavar. Lámpától lámpáig játszanak gyorsulási versenyt végig a szigethy attilán, aztán ipar út, mártírok útja, szent istván út, aztán nádorvárosi elkerülő, és előről. Hogy halnának meg mind cipőben.”
 • 17. szazolt 2009. július 22. 06:28
  „Pár hónappal ezelőtt költöztünk Győrbe , mondván nyugodt kis város van lehetőség a töltődésre.
  Belvárosban sikerült egy szép kis lakást vásárolnunk.
  Aztán rájöttünk, hogy egy olyan városba költöztünk ahol nyugalom nincs.
  A hétvégénket zárt ablakokkal töltjük! Szombat 13 órától elindul az "élet". Három percenként dudáló autók sokasága ünnepli az új házasokat! Már olyan érzése van az embernek, hogy ez egy külön iparág amely inkább hasonlít a Legyen Ön is Milliomosra, minden második ember házasodik Győrben.
  Ez kb este 19 óráig tart,addig mint írtam sorozatban jönnek a folyamatosan dudáló autók. 19 óra után pedig az egyik közelünkben lévő panzió étterem elkezdi szokásos szombat esti Olasz estéjét, amelyre egy hihetetlen magas színvonalú olasz emberke ugyanazokat a dalokat folyamatosan énekli, keverve az olasz köszönöm, szavakat az angol , vagy francia megfelelőjével.. Teszem hozzá, annyira lehet olasz mint én. Ez tart hajnal 2 ig. Közben , hogy semmi esetre se unatkozzunk 5 percenként elrobog egy új Talmácsi aki nagy nehezen kikönyörögve apútól robogóját a szombat és vasárnap estét azzal tölti, hogy hihetetlen módon bőgeti a iciri piciri motorját.
  A fiatal schumikról nem is beszélek akik az előttünk lévő kanyart folyamatosan kb 80 Km/ó -val veszik be. Természetesen éjjel egyetlen egy rendőrt sem látni.
  És a slussz poén , hogy hajnalban beindul a mellettünk lévő bolt riasztója!
  Nyugis kis város!

  Próbáltuk felkutatni azt aki ebben segítséget nyújthat nekünk és a ház lakóinak.
  ÁÁÁÁÁÁÁÁ azt nem lehet. Senki sem tudja, ki segítene nekünk.”
 • 16. ungi 2009. július 22. 05:53
  „A mi utcankban is van az egyik hazon riaszto, es el is szokott romlani. Altalanos ebresztö van az egesz utca szamara. Söt a tulaj annyira nem ismeri ki magat vele, hogy orak hosszat nem is tudja kikapcsolni. Söt az egesz rendszer ugy van megcsinalva, hogy ha elkezd riasztani, akkor nalam csörög ketpercenkent a telefon, es közlik velem, hogy melyik lakcimen indult be a riasztas. Johiszemüleg megengedtem, hogy az en telefonszamomat diktalja be a csaj, de mar banom. Nem eleg, hogy ott vinnyog a riaszto, meg a telefon is csörög! Gyönyörü ejszakakat okozott ez mar. De mindegy! Az, hogy a riasztotol, vagy a telefontol nem tudok aludni, az mar teljesen mindegy.”
 • 15. Georg 2009. július 21. 21:12
  „Senki sem merte leverni mint a fecskefészket.........(már ha kívül volt a hangszóró)”
 • 14. Stewe 2009. július 21. 19:06
  „Azért nem tértem napirendre a rendőrség töketlenségén, bár nem is lehet. Minek vannak ?”
 • 13. miracle 2009. július 21. 18:22
  „Kedves Kisalföld! Itt a lehetőség. Kérdezzék már meg a bérlőt, hogy végül is MI A FRANCNAK van fönn az a riasztó, ha mindenki - beleértve őt is - nagy ívben tesz rá? Ez így befejezetlen történet.”
 • 12. pacsibácsi 2009. július 21. 16:51
  „Nem biztos, hogy távfelügyeleti díjat fizet a tulaj. Akkor pedig csakl a bekötésig érdekelt az adott biztonsági cég.”
 • 11. RudyD 2009. július 21. 16:51
  „Szerintem mrBrain arra gondolt, ha már nem találok hejje sírás ellen örzőt, akkor bökök valami agyasat.
  A lényeg hogy világszinten létezik olyan szolgáltatás amire behazudhatsz egy telefonszámot hogy a tied, viszont behazudja ő is ha hívsz. Na a legszebb ilyenkor elváltoztatott hangon felhívni a rendőrséget és közölni velük hogy gyepbecsomagolt illegális atombombaműhely van elrejtve ebben és ebben a garázs-boltban.
  Igaz, ha ezek után megtalálnak, akkor leültetnek. De az már más tészta.
  Viszont lehet hogy a riasztót sem kapcsolják ki.
  ...
  Megvan! Azt kell mondani hogy a riasztóba van rejtve a B-omba...

  A jogi aggályaim mégis ott kezdődnek, hogyha a lentiek ellenére tulajérlőt nem lehetett elérni, akkor 10 óra után a rendőrségnek csendháborítás okán nem kellett volna berúgnia a kricsni ajtaját és magának elintéznie a riasztót? Egy -két fakabát nem unatkozott volna az éjjel. Másnap meg az egész költségét ráverhették volna a bérlőre...

  Nakéremszépen. Ez a bánásmód viszont belvárosi bolt-tulajokat nem illet meg, csak a tisztességes bérből és fizetésből munkahelyen megr@#4Đókat.

  Na ez a szép..

  Tovább is lehetne! Mondjam még?”
 • 10. HarconaMarcos 2009. július 21. 16:35
  „...csak álmodom:
  A belvárosban rendszeresen járőröző rendőrök legalább egyszer arra járnak az este/éjszaka/hajnal folyamán, látják, hogy vakriasztás, és felhívják -udvariasan- a tulajdonost, hogy szól a riasztó, és legyen kedves intézkedni. (Persze ha a rendőr nem akar a saját mobiljáról hivatalos ügyet intézni, akkor rádión kérheti ugyanerre a központot is.)”
 • 9. elemér 2009. július 21. 16:20
  „7. hozzászólás p.pablowsky

  Az csupán info. hogy mi létezik manapság. Ha verik vagy betörik az ajtót, vagy jön a tüzoltó és nemtudod hogy miért. Mo. még nem ilyen elörehaladott.”
 • 8. szk65 2009. július 21. 15:29
  „Nekem is van riaszto beszerelve a lakasomba. Ha bekapcsol a riasztoceg kb.2 percen belul hiv,hogy minden rendben van-e.Itt is igy kellett volna eljarniuk.Az ilyen ceggel en azonnal megszakitanam a szerzodesem.
  A rendorseg,tiszta rohej,hogy ennyire benak es nem foglalkoztak a dologgal.”
 • 7. p.pablowsky 2009. július 21. 14:22
  „Nem hiszem el, hogy a mai világban nem lehet elérni a tulajdonost valami úton-módon.
  Közös képviselőnek, vagy a bérbeadó Inszolnak tudnia kellene a bérbevevő elérhetőségeit, úgyhogy ha igazán érdekelte volna őket dolog, akkor hamar rövidre lehetett volna zárni az egészet.

  A másik dolog, hogy régebben még működött az a dolog is, hogy ha új beköltöző érkezett, bemutatkozott az szomszédoknak, "őslakosoknak", hogy tudják ki fia-borja, és legalább egy valakinek megadta az elérhetőségét, ha bármi baj történne, lehessen értesíteni.

  Fel lehet szerelni riasztót úgy is, hogy nem tartozik semmiféle örző-védő cég felügyelete alá.
  Pedig már havi 2-3000 Ft-ért vállalnak biztonsági cégek őrzést, távfelügyeletet, és ha baj van egyből jeleznek a tulajnak, illetve kivonulnak a helyszínre intézkedni. Ez nem olyan nagy összeg, hogy ne lehetne kigazdálkodni.

  3. hozzászólás elemér 2009.07.21. 12:31
  Egy valamiben egyet értünk. Eléggé bosszantó és idegtépő tud lenni egy órákig szóló riasztó.
  Viszont azt nem értem, hogy a hozzászólásod többi részének mi köze van a cikkhez?”
 • 6. miracle 2009. július 21. 13:33
  „Ez a fajta riasztó (ami folyamatosan szól) nem azért van, hogy ha megszólal, akkor akinek dolga, kimegy megnézi mi újság megállapítja, hogy időben/későn/fölöslegesen jött, majd kikapcsolja??
  Az is érdekelt volna, hogy végül mitől hallgatott el? (Netán csúzlival kilőtték?)”
 • 5. 1olvasó 2009. július 21. 13:09
  „Ha van riasztó, akkor ugye van egy biztonsági cég is, aki üzemelteti, akihez be van kötve az üzlet. Ők miért nem intézkedtek? Riasztás esetén perceken belül ki kellett volna érniük a helyszínre. Riasztóval felszerelt üzlet esetén fel van tüntetve az is, hogy ki védi. Azt is fel lehetett volna hívni. Nem lettem volna a lakók helyébe.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még kétezer látogató

Győr - Heti ezer látogató még „benne volt" a győri Munkácsy-kiállításban, aminek zárását két… Tovább olvasom