Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Metro csomópont átépítés Győrnél - Már dolgoznak a gépek - videó

Metro csomópont átépítés Győrnél - Már dolgoznak a gépek - videó
A megyeszékhely legbalesetveszélyesebb kereszteződése szűnik meg jelenlegi formájában, a 83-as főút ménfőcsanaki szakaszán, a Metro áruháznál.
A csomópont az M1-es autópálya fel- és lehajtó ágát is biztosítja, amelynek nagy forgalmát már nem képes biztonsággal szolgálni. Ahogy arról korábban többször írtunk, ezen a két helyen, illetve a Mérföldkő utcánál (a volt Bricostore áruháznál) turbókörforgalmat építenek, emellett a főutat egy kilométeres szakaszon kétszer kétsávossá bővítik. A munka ezen a héten kezdődik jelentős forgalomkorlátozással.

A munkálatokat szeptember elején kezdték, erről is készítettünk videót >>

 

A kivitelezés során lezárják a három csomópont mellékirányú ágait, vagyis az autópályás ágak sem lesznek használhatók. A munkaterületen belül csak egyenes irányban lehet haladni, szűkített forgalmi sávokban. Az M1-es sztráda legközelebb a 82-es és 85-ös főúti csomópontoknál lesz elérhető, míg a Metro áruházat csak a Királyszék út felől lehet megközelíteni. Mindezeket sárga hátterű útirányjelző táblák fogják jelezni.

Az átépítés alatt nagy terhelést fognak kapni az autópályán lévő csomóponti szomszédok: a 82-es és 85-ös főúti ágak. A szakemberek várakozása szerint eleinte főként a legközelebbi, 82-es főút fogja a nagyobb forgalmat vonzani, így nemcsak a munkálatok közvetlen közelében, hanem Győr-Szabadhegyen is torlódások várhatók. Minderre év végéig kell számítaniuk az autósoknak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekes beköltözők - a zámolyiaknak csak 13 százaléka nyugdíjas

Győrzámoly történetében soha nem fordult még elő, hogy két első osztályt kellett indítani az… Tovább olvasom